Yükleniyor...

Anılarınızı özel kılmak için SedAteiIer

10 Eylül 2024

7 yıl önce faaliyet göstermeye başlayan ve bu süreçte birbirinden özel ve farklı organizasyonlara imza atan SedAtelier markasının kurucusu Seda Nakıboğlu ile sundukları hizmetleri konuştuk. Organizasyonların her detayını en ince ayrıntısına kadar planladıklarını, anıları özel ve farklı kılmak için titizlikle çalıştıklarını ifade eden Seda Nakıboğlu, neticesinde de, ‘Hayal ettiğimden bile güzel oldu’ cümlelerini sıklıkla duyduklarını söylüyor.

Organizasyonların başarısında profesyonel ve deneyimli ekiplerce yapılmasının önemli olduğunu belirten Seda Nakıboğlu, “Size sadece bu özel ve keyifli anların tadını çıkarmak kalıyor” diyor.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1986 Gaziantep doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Mezuniyet sonrası 4 yıl ihracat departmanında çalıştım. Sonrasında çalışma hayatıma 3 yıl kadar küçük bir ara verdim:). 7 yıl önce de SedAtelier ile tekrar çalışma hayatına döndüm.

SedAtelier çatısı altında ne tür organizasyonlara imza atıyorsunuz, anlatır mısınız?

SedAtelier olarak anne-bebek, çocuk ve yetişkin doğum günü üzerine butik organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bebeğin cinsiyet öğrenmesiyle başlayan organizasyonlar baby shower, hastane odası, ilk diş kutlaması ve doğum günleriyle devam ediyor.

Organizasyon sektörü oldukça gelişti ve insanlar pek çok gerekçeyle organizasyon firmasıyla anlaşmayı tercih ediyorlar. Sizce neden bir organizasyon firması tercih edilmeli?

Gerçekten çok gelişen ve genişleyen bir sektör olması sebebiyle birçok detay ve hizmetin bir arada sunulması insanlara kesinlikle çok cazip geliyor. Defalarca organizasyon yapmış profesyonel bir ekiple çalışmak demek; kutlamak istediğiniz özel anlarınızın her detayı ile sizin için ilgilenilmesi, hayallerinizin yaratıcı ve özgün konseptlerle, zaman ve enerji tasarrufu sağlayarak -ki en önemlisi stresinizi en aza indirgeyerek hayata geçirilmesi demek. Size de sadece bu özel ve keyifli anların tadını çıkarmak kalıyor.

Organizasyon titizlik isteyen, pek çok ayrıntıyı bir arada bulunduran kapsamlı ve zor bir süreç… İyi bir organizasyonun temel şartları nelerdir?

İyi bir planlama ve her detayın incelikle düşünülerek, emek verilerek ortaya konmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle anne ve anne adaylarına, o özel günün tekrarının olmayacağının farkında olmanın hassasiyetiyle çalıştığımı söylerim ki neticesinde organizasyon bittiğinde, ‘Hayal ettiğimden bile güzel oldu’ cümlelerini sıklıkla duyuyoruz.

Mükemmel bir organizasyon için daha doğrusu bir organizasyonun her iki tarafın da içine sinmesi için ne kadar bir süreye ihtiyacınız var?

Planlanan organizasyon tarihinden en az bir ay önce yüz yüze görüşmeyi yapmış, notlarımızı almış olmayı tercih ediyoruz. Zaman ne kadar genişse üstüne o denli düşünme ve fikir üretme fırsatı oluyor.

Organizasyon yapacağınız zaman nasıl bir yol izliyorsunuz, bahseder misiniz?

Öncelikle ne istediklerini, ne hayal ettiklerini, hassasiyet ve tercihlerini anlayıp ona göre program akışı çıkarıyor, sonrasında süreci keyifle yönetiyoruz. Bir doğum gününden yola çıkacak olursak ne hayal ediyorlar, ne renk severler ya da sevmezler, ne denli büyük bir organizasyon onları mutlu eder, hayvan figürü olsun mu olmasın mı, alan kutlama için uyumlu mu, bütünlemesi için yer baskı gerekiyor mu, özellikle istenen bir yazı fontu var mı? gibi birçok soruyla ana hatları belirleyip, reklam görsel çalışması hazırlayıp, onaya sunuyoruz. Onay devamında pasta, alan için etkinlikler gibi detaylarla organizasyonumuz şekilleniyor.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller