Yükleniyor...

Kültür

Gaziantep’e minnet borçluyuz

‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?’, ‘Babamın Kemanı’ gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu ile Suriyeli Lena’nın öyküsünü anlatan filmi Misafir’i ve yönetmenlik serüvenini konuştuk. Filmin hazırlık süreci için 4-5 yıl boyunca Gaziantep de dâhil pek çok ilde araştırma ve gözlem yaptığını anlatan Haznedaroğlu, “Gaziantep çok ağır bir yük taşıyor. Asıl hikayeyi onlar yaşıyorlar. Gaziantep halkına bu konuda minnet borçluyuz” diyor.

Edebiyat ve müzik hayatımın ana ekseni

Birçok kimliği var Kürşat Başar’ın… Gazeteci, yazar, televizyon programcısı, müzisyen… Hepsi ile isminden başarıyla söz ettiren, ödüller alan Başar, kendisi hakkında merak edilenleri Cemiyet okurlarıyla paylaştı.

İkindi sazı geleneği yaşatılmalı

Gaziantep Türk Musikisi Derneği Başkanı ve koro şefi A. Muhtar Küçükkömürcü ile derneğin kuruluş tarihinden bugüne musiki ile dolu bir söyleşi gerçekleştirdik.

Nakışçı Emmun

Nakışçı Emmun Gaziantep’in ilk girişimci kadınlarından biri, hatta ilki olduğunu söyleyenler bile var. Çok eski yıllarda Antep işi işlettirerek ticaretini yapan, çevresindeki kadınlara istihdam yaratan bir isim. Çevresinde çalışkanlığıyla, girişkenliğiyle tanınan, sevilen ve sayılan bir isim olan Nakışçı Emmun’u torunu Mesut Ozansoy’dan dinledik…

Buram buram tarih kokuyor

Antikalara dair özel bir ilginiz ve merakınız varsa eğer mutlaka ama mutlaka uğramanız gereken bir diğer adres de Antep Sepeti… Antikalara dair yaptığımız bu özel haberde size rehber olması amacıyla buram buram tarih kokan Gümrük Hanı içerisindeki Antep Sepeti’ni ziyaret ettik, birbirinden eşsiz parçalardan bazılarını yine sizin için derledik ve fotoğrafladık…

İşçilik çok önemli

Antikacı Hanifi Baba, İmam Çağdaş’tan Bakırcılar Çarşısına gidilen yol üzerinde, sol tarafta küçük bir dükkân ancak bu sizi yanıltmasın! Görüp göreceğiniz, bu dükkânda olanlarla sınırlı değil. Baba mesleği antikacılığa küçük yaşlardan bu yana meraklı olan Hanifi Özaslan, çok değerli olan antikalarını, hayali olan ve 3 yıl önce hayata geçirdiği müzede sergiliyor. Evet, yanlış duymadınız müzede! Restore edilen eski Antep Evini müzeye dönüştüren Hanifi Beyin, bugüne kadar tanıtımı çok yapılmamış olmasından mıdır bilinmez ‘Özaslan Antika Sergi Sarayı’ isimli muazzam antikalarla dolu, gezilip görülmeye değer ama çok da bilinmeyen bir müzesi var!