Yükleniyor...

Nostalji

Şimdi sana hüzünle, sevinçle ve gururla bakıyorum

Geçmişteki seçimlerinden, vazgeçişlerinden, kararlarından hiç pişman olmadığını, o yıllarda daima yanında olan, kendisini destekleyen bir aileye sahip olduğu için ne kadar şanslı olduğunu dile getiriyor Dt. Feray Kayhan.

Bugün olsa yine aynı kararları alırdım

Geçmişte aldığı kararlardan hiç pişman olmadığını, her zaman kalbinin sesini dinlediğini ve yaşadığı her deneyimin kendisi için özel olduğunu anlatıyor Edibe Hür… Çocukluğunu, ilk gençlik yıllarını dolu dolu yaşadığını ve güzel anılar biriktirdiğini…

O hep beklediğin yaştasın işte

Vicdanını pusulası olduğunu söylüyor Şahika Bilge, birilerinin hayatına dokunmanın kendisini iyi hissettirdiğini… Gözlerindeki ışıltıyı hiçbir zaman kaybetmediğini ve sahip olduklarının kıymetini her zaman bildiğini…

Hayatımın hiçbir döneminde ‘keşke’ demedim

Hayatının her anının tadını çıkarmaya çalıştığını anlatıyor Ufuk Ekinci, “Çok güzel arkadaşlarım oldu o yıllarda, güzel anılar biriktirdiğim… Şu anda gençlerimizin sahip olduğu sosyal olanakların bir çoğu olmasa da mutluyduk.”

Geçmişe dair ne varsa özlüyorum

Fatma ve Memik Hilmi Üzümcü çiftinin ikinci çocuğu olarak 1941 yılında dünyaya gelen Özden Turgay, hayatını 1963 yılında, geçmiş dönem belediye başkanlarından Esat Kaya Turgay ile birleştirir. Gaziantep’in gelenek göreneklerini, kültürünü, renkli ve bir o kadar da hareketli sosyal yaşamını ve ailesine dair çok değerli bilgileri Cemiyet Dergisi okurları için paylaşan Özden Hanım ile söyleşimizi keyifle okuyacaksınız… 57 yıllık evliliklerinin temelinin sevgi ve saygıya dayalı olduğunu belirten Özden Hanım, “Eşim çok dürüst ve çalışkan bir insandı. Çok hassas yürekli ve yardımseverdi” diyerek gençlere şu nasihatte bulundu: “Gençler ortak bir hayatı paylaşacaklarının bilincinde olmalılar, birbirlerine daima saygılı olmalılar.”

O kadar çok şeye özlem duyuyorum ki

Gaziantep’in dünden bugüne geleneklerini göreneklerini, kültürünü, sosyal hayatını ve merak ettiğimiz pek çok konuşmak için Mukaddes Sürer’in evine konuk olduk. Gaziantep’in ilk diş hekimlerinden Hasan Sürer’le 65 yıl önce hayatını birleştiren Mukaddes Hanımın ‘Gelinçi’ başta olmak üzere düğün geleneklerine dair anlatımlarını ilgiyle okuyacaksınız.