Yükleniyor...

Hayatımın hiçbir döneminde ‘keşke’ demedim

01 Ocak 2022

Hayatının her anının tadını çıkarmaya çalıştığını anlatıyor Ufuk Ekinci, “Çok güzel arkadaşlarım oldu o yıllarda, güzel anılar biriktirdiğim… Şu anda gençlerimizin sahip olduğu sosyal olanakların bir çoğu olmasa da mutluyduk.”

50 yaşları görünce, 18 yaşın ne kadar uzaklarda kaldığını düşünüyorum. Geçmiş ama en güzel yıllar.

18 yaş, üniversite için uçsuz bucaksız hallerle doluydu. Gaziantep dışında okumak, tek başına yaşamak, yalnız benim değil arkadaşlarımla gerçekleştirdiğimiz sohbetlerin en önemli detaylarıydı. Gönlümüzde yatan mesleklerin verdiği heyecan hayallerimizi sadece üniversite yıllarıyla sınırlı tutuyordu. Sanırım en güzel, en hareketli yaşanacak yılların bu dönem olduğunu çok iyi biliyorduk.

Hayaller ve gerçekler… İstanbul mu, Ankara mı derken Gaziantep’te okumak gerçek oldu. O zaman bizler puanımızın tuttuğu bölümde okuyacak kadar da mütevazıydık. Gaziantep’in için ODTÜ büyük bir şanstı o zaman, benim için de öyle oldu. Hayatımın hiç bir döneminde ‘keşke’ demedim. Her anın tadını çıkarmaya çalıştım. Çok güzel arkadaşlarım oldu o yıllarda, güzel anılar biriktirdiğim… Şu anda gençlerimizin sahip olduğu sosyal olanakların bir çoğu olmasa da mutluyduk. Birinci ligde oynanan basketbol maçları, folklor yarışmaları bizim sosyal aktivitelerimizdi. Şimdilerde ‘parti’ denen eğlenceye o zaman ‘çay’ deniliyordu ve en keyiflisi de düzenlenen çaylardı.

18 yaşında aklımda kalan, lider bir ruha sahip olduğumdu. O yaşın gösterdiği eğilim iş hayatımda, sosyal hayatımda her zaman devam etti.  Sadece siyasete ‘hayır’ demiştim.  

O dönemde arkadaşlarımızla bir yere gitmek için zaten çok fazla seçeneğimiz yoktu. Orkide o zaman için gidebildiğimiz neredeyse tek pastaneydi. Rahmetli Demir Amca nizam ve intizam içinde oturulması konusunda o kadar ciddiydi ki… Annemin sınıf arkadaşı olunca da o yaş için en güvenli yer orasıydı. Her ne kadar pasta bahane olsa da muzlu pastası hala aklımda.

Arkadaşlarım kadar annemle geçirdiğim zamanlarım da o yaşlarda çok keyifliydi. Hayatıma hep güzel şeyleri katmamı annem sağladı. Ailem her yaşta önceliğim olmuştur. O zamandan şimdiye…

18 yaşında ileriye dönük çok anlamlı planlamalarım olmasa da eşimin çok iyi bir aileye mensup olmasını hayal etmiştim. Bu düşünce şimdi bana o yaş için çok olgun düşünülmüş geliyor.  Ama benim doğru kararlarım için en güzel yaşımmış 18. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller