Yükleniyor...

Gezi

Balayı rotalarının haklı klasiği: Maldivler

Romantizme yeni bir anlam katacak gün batımları, akıl almaz su altı zenginlikleri ve ödüllü hizmeti ile Constance grubu, Maldivler seyahatinizi mükemmel kılmaya aday. Zeugma Tour, grubun her iki otelini de sizler için derledi.

TAYFUN KARABAĞ -Kuzey ışıkları büyülüyor

Opera, bale, tiyatro… En son gittiğiniz, sizi en çok etkileyen sahne sanatları gösterisini hatırlayın. Bu gösterinin yüzlerce, binlerce misli büyüklüğünde, gece karanlığında ve tüm gökyüzünde gerçekleştiğini hayal edin. İşte kutup ışıklarını en sade haliyle bu şekilde tarif edebilirim.

SEMRA ŞAHİN -Tarihin modernle buluştuğu ülke İtalya

Roma İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış toprakları ile Katolik mezhebinin merkezi olan Vatikanı da içinde bulunduran kültürel miras açısından büyük zenginlikleri barındıran mistik ülke İtalya’ya kısa bir tura ne dersiniz?

HACER ÖZİL -Barselona Barselona

Ne zaman Barselona’ya yolculuk etsem, Woody Allen’ın buram buram Akdeniz kokan filmi Vicky Cristina Barcelona’nın unutulmaz müzikleri zihnimde dolanmaya başlar, mırıldanarak düşerim yollara. Damarlarımda dolaşan müzik aşkından mıdır bilmem ama İspanya’nın kuzeydoğusunda yer alan bu büyüleyici şehre adım attığım anda ruhumu saran İspanyol gitarı ve kastanyet sesleriyle Flamenko büyüsüne kendimi kaptırmamamın imkanı yok.

SAFFET EMRE TONGUÇ Gaziantep’i anlatıyor

Profesyonel bir rehber ve seyahat yazarı olarak tanıdığımız Saffet Emre Tonguç’a Gaziantep’i sorduk. Şehrimize defalarca gelmiş; “Türkiye’de görülecek 101 Yer” ile “Turkey 101” kitaplarında da çok yer ayırdığım bu coğrafyanın en güzel şehirlerinden biri Gaziantep’’ diyor Tonguç. İşte bir gezginin gözünden Gaziantep…

ZEYNEP DİDEM GÖZÜTOK -Masal değil Prag

Milan Kundera’nın “Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği” romanını okuduğumda 20 yaşındaydım. Prag doğumlu yazar, romanında kahramanlarını bu büyülü kentin sokaklarında yaşatmıştı. Sovyetler Birliği’nin Prag’a müdahalesi sırasında geçen ve Prag’ın son derece sıkıntılı günlerinin anlatıldığı romanda güzel olan tek şey Prag’dı.