Melek Lara, gastronomisi ve tarihiyle dikkatleri üzerine çeken Gaziantep’e yolu düşenler için, şehrin tarihi dokusunu hissedebileceğiniz Eblahan’da size muhteşem bir lezzet deneyimi sunuyor.
GAZİANTEP MUTFAĞININ GELECEK NESİLLERE ASLINA UYGUN BİR ŞEKİLDE AKTARILABİLMESİ İÇİN ‘DÖRT MEVSİM GAZİANTEP YEMEKLERİ' ADLI BİR KİTAP ÇIKARAN VE BU KİTAP İLE DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLER ALAN ÖZDEN ÖZSABUNCUOĞLU, AYNI ZAMANDA GAZİANTEP MUTFAĞININ TANITIMINA YÖNELİK HAZIRLANAN PROJELERE DANIŞMANLIK YAPIYOR, EĞİTİMLER VERİYOR, BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIYOR.
Ünlü şef Ömür Akkor meslek seçimini ailesinden aldığı yemek kültürüne bağlıyor. “Benim için alabileceğim en büyük gastronomi kültürü aile ve Gaziantep” diyen Akkor, “Gaziantep’te doğunca bu işten anlamak zorunda kaldık çünkü başka şansımız yoktu” diyor. Cemiyet Dergisi olarak ünlü şef Akkor’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Gaziantep’e uzun yıllar önce gelmiştim, kendime çok kızdım şimdi, “Bu kadar zamandır nasıl gelmedim” diye… Üstelik Türkiye’nin belki de gastronomi olarak en önemli kenti Gaziantep. Ama bundan sonra kararlıyım, geleceğim ve tadını çıkararak 4-5 gün kalacağım burada. Hem şehri hem yemekleri daha rahat gezmek ve tatmak istiyorum.
Gaziantep ekonomisinde gastronomi turizminin önemli bir yeri olduğunu söyleyen ünlü gurme, gezgin ve yemek yazarı Mehmet Yaşin, Gaziantep’in gastronomiyle ilgili yeni atılımlar yapması gerektiğine dikkat çekti.
Birbirinden lezzetli tarifleri ekranda, kitaplarında, gazete yazılarında ve internet sitesinde bizimle paylaşan, güler yüzlü, içten ve bizden biri Sahrap Soysal... Kendisiyle yaptığımız söyleşide Gaziantep’i çok sevdiğini söyleyen Soysal, “Gaziantep gastronomi alanında Türkiye’de tek marka şehir, aynı zamanda dünyada da marka şehir” dedi.