- Şehitkamil / Gaziantep
- +90 (342) 232 80 81
- info@cemiyet.com.tr

Nefaset ve nezaket lokantası Melek Lara
15 Mayıs 2025Melek Lara, gastronomisi ve tarihiyle dikkatleri üzerine çeken Gaziantep’e yolu düşenler için, şehrin tarihi dokusunu hissedebileceğiniz Eblahan’da size muhteşem bir lezzet deneyimi sunuyor.
Yöresel Gaziantep kahvaltısıyla kısa sürede adından söz ettiren Melek Lara’da konuklarına eşsiz bir lezzet deneyimi sunan Yeşim Uğurlu, bir kadın girişimci olarak ürünlerin kalitesinden lezzetine ve hijyenine kadar her şeyiyle kendisi özel olarak ilgileniyor. Misafir memnuniyetinin kendileri için her şeyden önemli olduğunu dile getiren Uğurlu, “Hizmet politikamız kalite, hijyen, güler yüz ve nezaket üzerine kurulu. Misafirlerimizi evimizde nasıl ağırlıyorsak burada da aynı şekilde ağırlıyoruz. Kendi mutfağımızda hangi kalitede ürün kullanıyorsak burada da aynı kalitede ürün sunuyoruz” dedi.
Lezzetlerimiz nezaketle buluşuyor
Gaziantep’in bir gastronomi kenti olduğunu söyleyen Yeşim Uğurlu, “Melek Lara Butik Otel olarak 2015 yılında Gaziantep turizmine hizmet vermeye başladık. Misafir kitlemizin yoğunluğu gastro turist diye tabir edilen Gaziantep’e gastronomi için gelen misafirlerden oluşmaktaydı. Pandemi döneminde bu hizmetimize bir süre ara vermek zorunda kaldık. Şu anda da Melek Lara Restoran ile tekrar hizmet vermeye başladık. Devamında da butik otel olarak hizmet ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Yola ilk çıktığımızda annelerimizin misafirlerini ağırladığı gibi ağırlamak istedik misafirlerimizi. Nefis lezzetlerin buluştuğu, herkesin birbirine kibar yaklaştığı bir nezaket lokantası olmak için yola çıktık. Butik bir restoranız. Gastronomi alanında da farkımızı yalnızca Gazianteplilere değil dışarıdan gelen turistlere de göstermek, yaşatmak ve tattırmak istiyoruz” dedi.
Yöresel kahvaltıda iddialıyız
Gaziantep’in yöresel kahvaltısına ağırlık verdiklerini söyleyen Uğurlu, “Şöyle bir farklılığımız var, biz geleneksel kahvaltıya mangalı da ekledik. Böyle olunca biraz daha farklı ürünlere de yönelebiliyoruz. Kahvaltıda ciğer, yürek şiş de sunabiliyoruz. Odun fırınında baklava kırıklı peynirli şeker böreği de yapıyoruz. Çoban dürümümüz var. Eskiden Gaziantep kahvaltılarında ne varsa örneğin ciğer kavurma, nohut, peynirli yumurtalı ekmek, menemen, Antep peyniri, zahter, semsek, zeytin çeşitlerimiz, bal kaymağımız, reçel çeşitlerimiz ve daha pek çok ürün çeşitliliğine sahibiz. Çok özenli ve titiz bir hazırlık süreci olduğu için hafta içi rezervasyonla hazırlıyoruz kahvaltılarımızı. Misafirlerimiz Pazar günleri ise diledikleri saat geldiklerinde kahvaltımız hazır oluyor. Aynı zamanda her gün günün menüsü çıkarıyoruz ve kebap çeşitlerimiz de mevcut” dedi.
Merkezi bir lokasyonda yer alıyor
Lokasyon olarak turistlerin uğrak noktasında olmanın avantajlarından bahseden Uğurlu, “Gaziantep tarihi dokusu, kültürel yapısı ve gastronomisiyle her zaman yerli ve yabancı turistlerin gözdesi durumunda. Eblahan da, Bey Mahallesinin hemen yanı başında. Biliyorsunuz ki Bey Mahallesi Gaziantep’te tarihi dokunun önemli bir parçası. Oyuncak Müzesi, Atatürk Müzesi de hemen yakınımızda. Aynı zamanda şu anda Büyükşehir Belediyesi tarafından Eblahan’a bir konaklama tesisi projesi olduğunu biliyoruz. Onun da hizmete açılmasıyla birlikte burası daha da önemli bir cazibe noktası olacak. Melek Lara olarak tüm misafirlerimizi Gaziantep’in yöresel tatlarını deneyimlemeye bekliyoruz” diye konuştu.