Yükleniyor...

Sürdürülebilirlik

Geç olmadan harekete geçmeliyiz

Bilim insanları büyük çoğunluğu insanların etkisiyle olan küresel ısınmanın doğurduğu sonuçlardan biri olan iklim krizi için endişeli. Son zamanlarda dünya genelinde artan yangın ve sel felaketlerinin yaklaşık 10 yıl içerisinde geri adım atılamayacak noktalara taşınmasından korkuluyor.

Küresel iklim krizi ve ruh sağlığı

Marmara Denizi’nden gelen müsilaj görüntüleri sonrasında aklıma gelmişti Orhan Veli’nin bu dizeleri. Şair ne der şimdi olsa? Âşık olmak da yetmiyordu artık denizleri bildiğimiz gibi görmeye…

Etik temelli sürdürülebilir üretim yapıyoruz

Sürdürülebilir tarım ve atıksız üretim modeliyle ortaya çıkan bir marka AncIent Greens… Markanın yaratıcılarından Yüksel Konukoğlu ile atalık tohumlarla ürettikleri buğday çimi suyunu, biyolojik tarım çalışmalarını, iklim krizi hakkındaki düşüncelerini konuştuk. Etik temelli sürdürülebilir bir üretim yaptıklarını ifade eden Konukoğlu, “Üretimimizi her zaman doğal ekosistemi örnek alarak kurmaya çalışıyoruz” diyor.

Sürdürülebilir beslenme

Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu 2018 raporuna göre, dünyada 821 milyon insan aç, kısaca her 9 kişiden 1’i açlıkla mücadele ediyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’ne göre 2050’de dünyada 300 milyon insan açlıkla baş etmek zorunda kalacak.

Karbon Ayak İzi Nasıl Azaltılır? En Etkili 20 Yöntem

Günümüzde sera gazı emisyonları yani yayılımlarının yıllık büyüme oranı, durumun ciddiyetinin farkına vararak ve taviz vermeden, bir an önce harekete geçmek için bizleri uyarıyor. Birçok açıdan geç kalınmış olsa da hem günümüz dünyası hem de geleceğimizi değiştirmek için hepimizin uygulayabileceği bazı yöntemler mevcut.

Sürdürülebilir yapılar tasarlayabilmek önemli

İnsan ve doğa arasında en ideal dengenin kurulabilmesini hedefleyen sürdürülebilirlik, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kentleşme ve mimarlık alanının gündeminde yer alıyor.