Yükleniyor...

Ağız ve diş sağlığı ehil ellere teslim edilmeli

15 Mayıs 2023

KUTGÜN YAKAR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİNDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA YÖNELİK TÜM TEDAVİLERIN YANI SIRA KİŞİYE ÖZEL GÜLÜŞ TASARIMI YAPTIKLARINI ANLATAN DİŞ HEKİMİ KUTGÜN YAKAR, ÇALIŞMALARI VE ALDIĞI EĞİTİMLER DOĞRULTUSUNDA ÖZELLİKLE IMPLANT TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BİR TECRÜBE VE DONANIMA SAHİP OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

"Kişiye özel gülüş ve estetik için hastanızın beklentilerini iyi anlamalı; dişler, dudaklar, dişlerin boyları ve rengi, diş eti seviyeleri gibi ağızdaki tüm detayları birlikte değerlendirmelisiniz. Çünkü gülüş estetiğiyle bir insanın çehresini değiştirirsiniz. Kişi güzel bir gülüşle bambaşka bir yüze sahip olur, çevresinde olumlu bir izlenim yaratabilir."

Teknolojik gelişmeleri kliniğinde uyguladığını ifade eden Dt. Yakar, hasta sağlığının kendileri için önemli olduğuna ve kliniğin steril olmasına önem verdiklerine dikkat çekiyor.

19 YILLIK TECRÜBE

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olduğunu söyleyen Diş Hekimi Kutgün Yakar, mesleğe başladığı günden kliniğinin hayata geçmesine kadar olan ki mesleki yolculuğunu şöyle özetledi: “ ‘Boğulacaksam büyük denizde boğulurum’ dedim ve kepimi attığım gün İstanbul’a gittim. Bir hafta içinde de Nişantaşı’nda ünlülerin de tercih ettiği büyük bir hastanede çalışmaya başladım. Orada görev yaptığım 5 sene bana çok şey kattı, mesleki olarak 15 senelik bir tecrübeye eşdeğerdi. 7/24 hizmet verdiği için hem gecesi hem gündüzü çok yoğun oluyordu. Sürekli aktiftik, çok fazla hasta sirkülasyonu vardı. Bu da mesleki tecrübe açısından büyük avantajdı benim için. Sonra Gaziantep’e döndüm. 19 yıllık diş hekimliği tecrübemden sonra 2022 yılının Haziran ayından bu yana üç muayene ünitesi bulunan, özel sterilizasyon odası, röntgen ünitesi, dijital görüntüleme teknikleri ile donatılmış “Kutgün Yakar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde” hastalarıma diş sağlığı alanında hizmet veriyorum.”

AĞIZ VE DIŞ SAĞLIĞINA YÖNELIK TÜM TEDAVILERI YAPIYORUM

Ağız ve diş sağlığının her şeyiyle bir bütün olduğunu ifade eden Dt. Yakar, “Dişlerin ve diş etinin sağlıklı olması, görünümü, temizliği, tüm dişlerin simetrik olması gibi birçok detay var. Kutgün Yakar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde; implant tedavisi, lamine uygulaması, porselen diş, zirkon kaplama, diş beyazlatma, şeffaf plak tedavisi, diş teli, diş taşı temizliği, kanal tedavisi gibi ağız ve diş sağlığına yönelik tüm tedavileri yapıyoruz. Ayrıca gülüş estetiği üzerine de yoğun olarak çalışıyorum. Gaziantep ve çevre illerin yanı sıra yurt dışından gelen hastalarıma da hizmet veriyorum” dedi. 

İMPLANT TEDAVISINDE IDDIALIYIZ

“Ben diş hekimliğine başladığım yıllarda implant tedavisi çok yaygın değildi. İstanbul’da çalıştığım hastanede implant konusuna çok önemli tecrübeler edindim” diyen Dr. Yakar, “İmplant konusunda çalışmalarımı, eğitimlerimi sürdürüyorum. Dünyadaki son trendleri ve teknik gelişmeleri sürekli olarak takip ediyorum. Şu an kliniğimde implant tedavisini A’dan Z’ye uygulayacak tecrübe ve donanıma sahibim” diye konuştu.

GÜLÜŞ TASARIMI YAPIYORUM

Gülüş tasarımını ağız ve diş bölgesinin yeniden tasarlanması olarak tanımlayan Dt. Yakar, “Kişiye özel gülüş ve estetik için hastanızın beklentilerini iyi anlamalı; dişler, dudaklar, dişlerin boyları ve rengi, diş eti seviyeleri gibi ağızdaki tüm detayları birlikte değerlendirmelisiniz. Çünkü gülüş estetiğiyle bir insanın çehresini değiştirirsiniz. Kişi güzel bir gülüşle bambaşka bir yüze sahip olur, çevresinde olumlu bir izlenim yaratabilir” dedi.

SAĞLIKLA ILGILI HIZMET VERIYORSUNUZ VE STERILIZASYON ÇOK ÖNEMLI…

“Sonuçta hasta size güveniyor ve sağlığını emanet ediyor” ifadelerini kullanan Dt. Yakar, şunları söyledi: “Klinikte kullanılan cihazların temizliği, steril olması çok önemli. Klinikte özel bir sterilizasyon odamız mevcut. Bir uygulamada ortalama 30’a yakın küçük materyal kullanıyoruz, dolayısıyla kullandığımız en küçük ekipmanın özenle sterilizasyondan geçmesi çok önemli. Kullandığımız materyalleri önce dezanfektan solüsyon içinde bekletir, yıkar, kurutur ve yeniden kullanıma hazır hale geldiğinde paketleriz. Özel sterilizasyon fırınlarında ısıtır ondan sonra kullanırız. Kutgün Yakar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde; resepsiyondan röntgen odamıza, muayene kliniğinden soyunma odalarına ve mutfağa kadar tüm hasta ve personel kullanım alanlarının dezenfeksiyonu ekstra öneme sahip bir konudur.” 

KUTGÜN YAKAR AĞIZ VE DIŞ SAĞLIĞI POLIKLINIĞINDE; IMPLANT TEDAVISI, LAMINE UYGULAMASI, PORSELEN DIŞ, ZIRKON KAPLAMA, DIŞ BEYAZLATMA, ŞEFFAF PLAK TEDAVISI, DIŞ TELI, DIŞ TAŞI TEMIZLIĞI, KANAL TEDAVISI GIBI AĞIZ VE DIŞ SAĞLIĞINA YÖNELIK TÜM TEDAVILERI YAPIYORUZ.

GÜNCEL GELIŞMELERI YAKINDAN TAKIP EDIYORUZ

Güncel gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Dt. Yakar, “İstanbul’da çalıştığım hastanedeki hekimlerle, teknisyenlerle hala görüşüyorum. Kliniğimi açarken de oradaki düzeni şu an butik haliyle burada devam ettirmek, orada kullandığımız teknolojik cihazları burada kullanmak istedim. Tam istediğim gibi de oldu. Artık tüm alanlarda olduğu gibi diş hekimliğinde de her şey dijitale döndü. Gülüş dizaynında dijital teknolojiyi kullanıyoruz. Diş tedavisinde de ölçüleri kalıplarla değil de dijital alıyoruz. Verilerin ise İstanbul, yurt dışı ya da Gaziantep’teki bir teknisyenin bilgisayarına saniyeler içerisinde düşmesini sağlayabiliyoruz. Onlar da tasarımı yapıyorlar ve hastanın onayından sonra süreci başlatıyoruz. Önceleri 10-12 gün bu süreci bir gün içerisinde dahi sonlandırabiliyoruz. Zaman avantajının yanı sıra kalıpta ufak da olsa bir hata payı varken dijitalde böyle bir risk yok denecek kadar azdır. Örneğin diş telinin tedavisinde de teknolojiden faydalanıyoruz. Kaç ayda düzeleceğini, örneğin 3 ay sonra dişlerin nasıl görüneceğinin simülasyonunu görebiliyoruz. Teknolojinin avantajlarını farklı örneklerle çeşitlendirmek mümkün” şeklinde konuştu.

SAĞLIĞINIZI EHIL ELLERE TESLIM EDIN

Üniversiteye 1999 yılında girdiğini anımsatan Dt. Yakar, “Tüm tercihlerim diş hekimliğiydi, idealimdi diş hekimi olmak. Benim dönemimde 13-15 diş hekimliği fakültesi vardı. Çukurova’nın kontenjanı ise 30 kişiydi. GATA’dan mezun eğitmenlerimiz vardı, çok disiplinli bir şekilde yetiştirildik. Şu an 105 diş hekimliği fakültesi var, mezun sayısı çok ciddi boyutta. Hastaların kendilerini diş sağlığı gibi önemli bir konuda mutlaka ehil ve meslekte tecrübeli hekimlere teslim etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaş