Yükleniyor...

Alisa Psikoloji, güvenilir uzman kadrosuyla yanınızda

13 Eylül 2023

Alisa Psikolojiyi kurarken psikoterapinin güvenilir bir ortamda kolay ulaşılabilir olmasını sağlama hedefi ile yola çıktıklarını ifade eden Uzman Klinik Psikolog Eda Yılmaz, insanların hayatlarına dokunmayı ve iyileştirmeyi hedeflediğini söylüyor. Yılmaz, gerektiği durumlarda psikoloğa başvurmaktan çekinilmemesi gerektiğini ifade ediyor. Kurucusu olduğu Alisa Psikoloji’de çocuk ve ergen psikoterapisi, yetişkin psikoterapisi, evlilik ve çift terapisi ve cinsel terapi hizmeti veren Uzman Klinik Psikolog Eda Yılmaz ile uzmanlık alanlarını ve uyguladığı terapi yöntemlerini konuştuk.

ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIĞIM ÖZEL ALANLAR VAR 

Çocuk, ergen ve yetişkin psikoterapisi üzerine yoğunlaştığını söyleyen Uzm. Klinik Psk. Eda Yılmaz, evlilik ve çift terapisi ile cinsel terapi üzerine de yoğun çalışmaları olduğunu ifade ediyor: “Çocuk psikoterapisinde çalışma alanlarım; kardeş kıskançlığı, alt ıslatma, dışkı kaçırma, dışkı tutma, 2 yaş sendromu, gece korkuları, öfke problemleri, yeme bozuklukları, sınırla ilgili problemler, ağlama nöbetleri, okul ve iletişim problemleri, dikkat eksikliği, travmalar ve okul reddi şeklindedir. Ergen psikoterapisinde; OKB, depresyon, akran zorbalığı, aile içi çatışmalar, bağımlılıklar, sınav kaygısı, arkadaşlık ve romantik ilişkiler, benlik algısı ve kendini kabul gibi alanlarda çalışmaktayım. Yetişkin psikoterapisinde ise kaygı bozuklukları, panik atak, depresyon, OKB, fobiler, bağımlılıklar, özgüven eksikliği, öfke problemleri, travmalar, ilişki sorunları, yas ve kayıp alanları çalışma alanlarımdandır. Evlilik ve çift terapisinde çalışma alanlarım; iletişim problemleri, geniş aile problemleri, ebeveynlik stilleri, aldatma, kıskançlık, sınırla ilgili problemler, duygusal, fizyolojik ve fiziksel istismar şeklindedir. Cinsel terapide ise vajinismus, prematür ejakülasyon, erektil disfonksiyon, disparoni ve anorgazm alanlarında hizmet vermekteyim.” 

KULLANDIĞIMIZ TERAPİLERLE OLUMLU SONUÇLAR ALIYORUZ 

Kliniklerinde güvenilirliği dünya çapında kanıtlanmış tedaviler uyguladıklarını ifade eden Uzm. Klinik Psk. Eda Yılmaz, Alisa Psikoloji çatısı altında sundukları danışmanlık hizmetlerini şöyle anlatıyor: ”Merkezimizde; Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi, Deneyimsel Oyun Terapisi, Filial Terapi, Kum Tepsisi Terapisi, Yetişkinlerde Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapisi, Şema Terapi, Evlilik ve Çift Terapisi, Cinsel Terapi, Boşanma Terapisi, Projektif ve objektif psikolojik testlerden Moxo Dikkat Testi, Ag-Te Gelişim Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi ve WiscIV Zeka Testi olmak üzere çocuk, ergen, yetişkin, çift ve ailelere yönelik psikolojinin alanına giren tüm konularda psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktayız. 

Bilimsel anlamda etkinliği kanıtlanmış kısa süreli, amaç ve eylem odaklı 'Çocuk Merkezli Oyun Terapisi'; çocuğa özel olarak hazırlanmış bir odada, ona özel olarak ayrılan zaman diliminde, alanında uzman bir oyun terapisti ile çocuğun ruhsal problemlerinin iyileştirilme sürecidir. Yetişkinler nasıl psikoterapi sürecinde duygu ve düşüncelerini ifade edebilme imkanı buluyorsa, çocuklar için de duygu ve ihtiyaçların ifade edilmesi oyun aracılığıyla olmaktadır. Oyun terapisi, çocukların bazı duygu ve deneyimleri yaşamasına fırsat sağlar. Bu süreçte terapist çocuğun iç dünyasını, yaşantılarını ve duygularını anlama imkanı bulur. Bu terapi şekli ile çocuklarda yaşanan birçok sıkıntıya yönelik olumlu ve önemli sonuçlar alıyoruz.  

Ayrıca etkili bir travma tedavisi olarak dünya çapında tanınan, travma sonrası stres semptomlarını etkili bir biçimde azalttığı veya yok ettiği kanıtlanmış EMDR Terapisi’ne yönelik yoğun bir ilgi gözlemliyoruz. Genellikle psikolojik sorunlar ile bağlantılı olan endişe, stres, gerginlik, depresyon, fobiler, takıntılar gibi semptomlarda da azalma sağladığı görülmüştür. Çocukluk ve ergenlik döneminde yaşadığımız birçok olumsuz olay, cinsel, duygusal ve fiziksel şiddet ve çocukluk ve ergenlik döneminde yaşanan ihmaller (anne babaların farkında olup olmadığı) ayrıca yetişkin insanların yaşadığı aldatılma, boşanma, taciz, duygusal ve fiziksel şiddet gibi travmatik olayların çözümünde de EMDR son derece etkilidir.”  

KENDİMİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUM 

Yetişkin ve çocuk alanında Türkiye’nin birçok yerinde eğitimler aldığını söyleyen Uzm. Klinik Psk. Eda Yılmaz, kendini geliştirmeye devam ettiğini ifade ediyor: “Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği(BDPD) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve Prof. Dr. Levent Sütçigil’den Bilişsel Davranışçı Psikoterapi(BDT) eğitimi aldım. Psikoterapi alanında Türkiye’de açılan ilk özel enstitü olan Davranış Bilimleri Enstitüsünde(DBE) Uzm. Klinik Psk. Emre Konuk’tan Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme(EMDR) Terapisi eğitimimi ve süpervizyonlarımı tamamladım. Türkiye’nin en büyük cinsel terapi enstitülerinden biri olan Cinsel Terapi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde (CİTEB) Uzm. Klinik Psk. Gökhan Göksu'dan Cinsel Terapi eğitimi, Evlilik ve Çift Terapisi eğitimi, Boşanma Adaptasyonu ve Boşanma Terapisi eğitimi, Evlilik ve Çift Terapilerinde Formülasyon ve Sıkça Kullanılan Teknikler eğitimi, Cinsel Bağımlılıklar eğitimlerini tamamladım. Bunun yanı sıra Psikolob Psikoloji Akademisi'nden Kısa Süreli Çözüm Odaklı Psikoterapi eğitimi, Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri(MMPI) ve Yetişkin Testleri Uygulayıcı eğitimi, Holistik Psikoterapi'den Holistik Hipnoterapi eğitimi, İzmir Psikoloji Enstitüsünden Dr. Psk. Aydoğan Arı’dan Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme(EMDR) Terapisi eğitimini aldım.  

Ayrıca Pozitif Bilimler Akademisinde(PBA) Uzm. Kl. Psk. Aslı Güngör’den Oyun Terapisi eğitimi, Uzm. Klinik Psk. Aslı Güngör’den Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi(BDT) eğitimi, Çocuklarda Davranış Bozuklukları ve Tedavi Yöntemi eğitimi, Psk. Elif Birinci’den WISC-R Zeka Testi eğitimi, Logos Psikoloji’den Çocuk Değerlendirme Testleri Uygulayıcı eğitimi, Çocuklarda Psikolojik Değerlendirme ve Çocuklarla Görüşme Teknikleri Uygulayıcı eğitimi, Psikologlar Psikiyatristler Derneğinden(PPD) Psikolojik Rahatsızlıklar eğitimi, Fobiler ile Başa Çıkma eğitimi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite eğitimi, 6-12 Yaş İlkokul Dönemi eğitimi, Çocukta Ruh Sağlığı eğitimi, Çocukta Beslenme eğitimi, Zeka Türü Analizi eğitimlerimi de tamamladım.” 

MİSYONUMUZ TOPLUM PSİKOLOJİSİNE FAYDALI OLABİLMEK 

“Neden Alisa Psikolojiyi tercih etmeliyiz?” sorumuzu şöyle cevaplıyor Uzm. Klinik Psk. Eda Yılmaz: “Öncelikle en önemlisi tamamı alanında uzman ve deneyimli kadrodan oluşan Alisa Psikolojiyi kurarken psikoterapinin güvenilir bir ortamda kolay ulaşılabilir olmasını sağlama hedefi ile yola çıktık. Çocuk oyun odasında kullandığımız her oyuncağı yüzde 100 organik içerikli ve tamamı ahşap ve doğal malzemelerden seçtik. Bütün odalarımız, kendinize evde sunduğunuz konfor ve olanakları kliniğimizde de sağlamak adına her detayı özenle düşünülerek, insan psikolojisi dikkate alınarak sizler için özel olarak tasarlandı. Ayrıca Alisa Psikoloji’de kuruluş misyonumuz ise psikoloji bilimini etik ve ilkeleri dikkate alarak bireylere, ailelere ve dolayısıyla toplum psikolojisine faydalı olabilmektir.” 

PSİKOLOĞA BAŞVURMAKTAN ÇEKİNMEYİN 

Birçok durumda psikoloğa başvurmanın mümkün olduğunu belirten Uzm. Klinik Psk. Eda Yılmaz, insanların psikoloğa başvurmaktan çekinmemesi gerektiğine dikkat çekti: “Sadece olumsuz duygu ve durumlarda değil aynı zamanda kendini keşfetme ve anlama, farkındalık değeri kazanma, paylaşım yapma gibi amaçlarla da psikoloğa başvurulabilir. Ancak daha çok bireyin kendini çıkmazda hissettiği, sorunları çözmekte zorlandığı, içinde bulunduğu durumla baş etme problemi yaşadığı durumlarla daha sık karşılaşıyoruz. Bu aşamada psikoloğa başvurmaktan çekinmemeli ve hepimizin zaman zaman hayatta zorluklar yaşayabileceği, bu durumlarda destek almanın normal olduğu unutulmamalıdır. Psikoterapi bir süreçtir. Bu süreçte size uygun olan psikologla ilerlemek önemlidir.”  

PSİKOLOĞUNUZLA KURDUĞUNUZ İLİŞKİ ÖNEMLİ 

Psikolog seçiminin önemine değinen Uzm. Klinik Psk. Eda Yılmaz, “Öncelikle akademik geçmişi, alanında iyi eğitim almış olması, bilen ve size de bilgilerini aktararak psikoeğitimi de atlamayan bir psikolog olması bana kalırsa önemli. Bir diğer dikkat edilmesi gereken “Klinik Psikolog” yüksek lisansı olmasına özen göstermek olabilir. Çünkü klinik psikologlar danışan bakma ve terapi uygulama yetkinliğine sahip psikologlardır. Aynı zamanda klinik psikologlar, psikolojik hastalıklara ve terapilere daha hâkimdirler. Bu nedenle klinik psikolog seçmek daha mantıklı olacaktır. Sizi gerçekten anlamaya çalıştığından emin olun. Yargılayan, eleştiren, hayatınıza dair hükümler veren terapistlerden de mümkünse uzak durmalısınız. Siz hasta değil, danışansınız. Terapistiniz size üst düzey biriyle değil de kendinizi rahatça açabildiğiniz danışmanınız gibi yaklaşmalı. Son olarak benim şahsi mesleki deneyimimden edindiğim en önemli husus, ilişkinin psikoterapide önemli bir rolü olduğudur. Psikoloğunuzla iyi bir ilişki kuramadığınız zaman maalesef psikoterapi süreci de bu durumdan olumsuz olarak etkilenecektir” dedi. 

Uzm. Klinik Psikolog Eda Yılmaz kimdir? 

1995, Gaziantep doğumluyum. Psikoloji ve klinik psikoloji yüksek lisans eğitimimi Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde tamamladım. İnsanları, doğayı, hayvanları, kitapları ve keşfetmeyi çok seven biri olarak henüz psikoloji okumaya karar verdiğim ilk günden itibaren insanların hayatlarına dokunma ve iyileştirme hedefi ile yürüyorum. 2018 yılından bu yana çok sevdiğim bu alanda, profesyonel olarak yüzlerce danışana binlerce seans yaparak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Profesyonel hayatım dışında sanat ve modayla ilgileniyorum. Doğada vakit geçirmek ve seyahat etmek de benim için önemli aktivitelerdendir. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT