Yükleniyor...

Arif Develi'ye vefa

14 Haziran 2023

"Arif Olmak" belgeselinin galası, 6 Haziran'da Zorlu PSM'de gerçekleşti. Lansmana basın, cemiyet, influencer, iş dünyası ve gastronomi tutkunlarına kadar geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Belgeselin yapımcılığını Mustafa Karadeniz üstlenirken, yönetmenliğini Mesut Gengeç yaptı, seslendirmesini ise Okan Bayülgen gerçekleştirdi. 48 dakikalık "Arif Olmak" belgeselinin gösterimi Develi Restoranları Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Develi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İkram edilen Develi lezzetlerinin ardından belgesel gösterimi gerçekleştirildi ve gece Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin'in konseriyle son buldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de gecenin davetlileri arasındaydı.  

HENÜZ 6 YAŞINDAYKEN BAŞLAYAN HİKÂYE 

Gaziantep'te dedesinin 30 metrekarelik restoranında henüz 6 yaşındayken çalışmaya başlayan Develi Restoranları'nın kurucusu 79 yaşındaki Arif Develi, 22 yaşındayken valizine esnaflığını ve dürüstlüğünü koyarak, "Merhaba Şehr-i İstanbul" dedi ve bu lezzeti Samatya'ya taşıdı. 111 yıllık geçmişin izlerini taşıyan o eşsiz lezzet "Develi", bir efsaneye dönüştü ve Arif Develi'nin kahramanı oldu. Arif Develi'nin benzersiz hikâyesi, "Arif Olmak" belgeseliyle gelecek nesillere aktarıldı.  

Vefa niteliğinde bir belgesel  

Gaziantep'te 30 metrekarelik bir mekânda 3 kişiyle başlayan ve bugün 14 şubesi ve bine yakın çalışanıyla dünya markası haline gelen bu destanın ardındaki kahraman Arif Develi'nin yolculuğu, "Arif Olmak" belgeseliyle ölümsüzleştirildi. Arif Develi'ye olan vefa niteliğindeki bu belgeseli oğlu Nuri Develi hazırlattı. Belgeselde, Arif Develi'nin hayatı anlatılırken, sanatçılar, aile üyeleri, dostlar ve birlikte çalıştığı ustalar da dahil olmak üzere pek çok kişi, Arif Develi hakkında anılarını paylaştı. Arif Develi, kendi deneyimlerini aktardı ve Develi'nin hayatından kesitlerle esnaflık ve zanaatkârlığın temelleri anlatıldı. 

BİR TEŞEKKÜR VE SAYGI DURUŞU 

Nuri Develi, babası Arif Develi için hazırlanan belgeseli "bir teşekkür ve saygı duruşu" olarak nitelendirdi. Develi Restoranları'nın gerçek kahramanının Arif Develi olduğunu vurgulayan Nuri Develi, "Arif Olmak" belgeseliyle hem babalarına teşekkür etmek hem de onun ilham veren hikayesini gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirtti.  

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller