Yükleniyor...

Atölye Mom&Kids çocukların dünyasını renklendiriyor

10 Eylül 2024

Kısa bir süre önce anne çocuk kafe konseptiyle hizmet vermeye başlayan Atölye Mom&Kids, çocukların keşif ve hayal güçlerini kullanabilmelerine imkan tanıyan alanlarda akranları ile sosyalleşmelerine ve aynı zamanda aileleriyle keyifli vakit geçirmelerine olanak sağlayan çok nezih bir mekan.

Duyu, ritim, resim, drama, masal, yoga gibi grupları kapsayan atölyelerin yanı sıra mini sinema, karoke, SPA gibi farklı konseptleri de bir araya getiren Atölye Mom&Kids, aynı zamanda çocuklarınızın doğum günü organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor.

Çocuklu ailelerin konforu için A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını düşünerek yola çıktıklarını ifade eden Atölye Mom&Kids kurucuları Duygu Bitlice ve Burcu Taşyurdu, kuruluş hikayelerini, sundukları hizmetleri ve ayrıcalıkları Cemiyet’e anlattı.

Duygu Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

33 yaşındayım, 4 çocuk annesiyim. 2014 yılında ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünden başarıyla mezun oldum. Daha sonra Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitimimi tamamladım. Akademik deneyimlerin yanı sıra yaşanmışlıkların da insanlara katkı sunduğuna inanan birisiyim. Hayata karşı bakış açım merakıma yöneltmek ve üretmeye dayanak olmuştur. Zorlukları fırsata çevirmeye seven biri olarak meslek hayatım boyunca çocuğun ve bireyin olduğu her alanda bir öğrenme ortamı oluşturmayı iş akışımın rutin bir parçası haline getirdim. Ve her ne iş yaparsam zevkle yapmayı ilke edindim.

Mom&Kids nasıl doğdu? Hikâyesini öğrenebilir miyiz?

Elbette her işletme kurucusu için anlamlıdır ancak Mom&Kids'in benim için çok özel bir hikâyesi var. Mom&Kids'in içimdeki gücü keşfetmem için bir fırsat olduğuna inanıyorum. Özel bir çocuk annesi olarak deneyimlerimi, çocuklara karşı olan hassasiyetimi ve aslında oğlum Mustafa’nın durumunun bana kattıklarını annelerle paylaşarak çocukların dünyasına renk katmak ve birlikte güzel anılar biriktirmeye devam etmek amacıyla yola çıktım. Öğretmen ve psikolog iki kız kardeş olarak çıktığımız bu yolda, çocuklu ailelere yönelik neşeli bir atmosferde, çocukların hayal gücünü besleyen bir ortam sunabileceğimiz bir oyun kafesi açmaya karar verdik.

Anneliğin bir kadına vermiş olduğu en büyük güç olduğunun farkındalığı bizi Mom&Kids'e itti. Sabretmeyi öğrenmenin sabır işi olduğunu da öğrendiğimiz bu oluşum sürecinde küçük molaların annelere katacağı büyük mutlulukları hayal ederek Atölye Mom&Kids markasını oluşturduk.

Sunduğunuz hizmetleri anlatır mısınız?

Çocuklarımız ve ailelerinin rahat edebilmesi için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü ve hayata geçirildi. Birlikte teknolojiden uzak vakit geçirmeleri ve lezzetli yemek yiyebilecekleri bir kafe alanımız mevcut.

Atölyemiz; duyu, ritim, resim, drama, masal, yoga gibi grupları kapsamakta. Aynı zamanda serbest zamanlı alanında uzman deneyimli oyun ablalarının eşlik ettiği ve ailelerin de onları kamera ile izleme fırsatı olan alanımızda miniklerimize keyifli bir ortam sağlıyoruz. Mini sinema, karoke, SPA ve pijama partisi gibi birçok farklı konsepti bir araya getirerek çocukların akranları ile sosyalleşmelerine fırsat sağlamayı hedefledik.

Psikoloğumuz tarafından belirlenen ebeveyinli-ebeveyinsiz oyun gruplarımız da mevcut. Aynı zamanda Mom&Kids olarak çocuklarınızın arkadaşları ile birlikte keyifli doğum günü kutlamalarına da ev sahipliği yapıyoruz.

Fiziki olanaklarınızdan bahseder misiniz?

Mom&Kids ortaya çıkarken çocukların ve ailelerin her türlü konforunu düşündük. Çocuklu ailelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yolumuzu çizdik. Bu noktada hem mekânsal kurgu hem mimarı tasarım olarak çocuk merkezli bir proje hazırladık. Mom&Kids’de fiziki anlayış olarak farklılık ve ahengi opsiyonellik ile bir araya getirilerek ve her alanda kullanışlılığa özen göstererek mekanımızı tamamladık.

Buranın tasarımı yapılırken hangi hususlara dikkat edildi?

Ailelerin konfor alanlarında sosyalleşirken, çocukların da teknolojik aletlere hapsolmaya maruz bırakılmadan akranlarıyla etkileşim halinde bulunabilecekleri bir mekan tasarlamaya çalıştık. Özellikle çocukların olduğu her alanda keşif ve hayal gücünü kullanabilecekleri tasarımlara yer vererek çocuklu aileler için bu güzel mekanı tasarladık. 

Menünüz de oldukça iddialı ve titizlikle hazırlanmış. Anlatır mısınız?

Gaziantep gibi bir şehirde yemek hizmeti verecek olmak açıkçası bizi de heyecanlandırdı. Şehrimizde yıllardır gastronomi alanında hizmet veren Mehmet Çavdar şeften danışmanlık hizmeti alarak, onun oluşturduğu kadroyla, en kıymetlilerimize sunacağımız menüyü özenle belirledik. Çocuklarımızın sevecekleri, sağlıklı lezzetler olmasına dikkat ettik. Aynı zamanda söz konusu çocuklar olunca kaliteli ve özenle seçilmiş bir menü oluşturmayı amaçladık. Bu lezzetleri alternatiflerle de zenginleştirdik.

Markanızın olmazsa olmazları nelerdir?

Hizmet kalitemiz ile istikrarlı bir bağ kurabilme sürekliliği işletme prensiplerimizin başında geliyor. Kuruluş hikayemizin kahramanı olan çocuklara olan tutkumuzu işimize yansıtmak, karşılaşabileceğiniz zorluklar karşısında içimizdeki gücü keşfederek bunu bize verilen bir fırsat olarak kabul etmek, memnuniyeti ve kaliteli hizmeti ön planda tutmak olmazsa olmazlarımızdandır.

Gaziantep’te anne-çocuk konseptli mekânların yeterliliği konusunda neler söylemek istersiniz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Gaziantep’in gerek nüfusu gerek sosyokültürel konumu ile Türkiye için önemli bir şehir olduğu yadsınamaz bir gerçek. Nüfus yoğunluğuna bakıldığında gençlerin ağırlıklı olması bu konseptte yerlere olan ihtiyacın da var olduğunu gösteriyor. Kültürel yapımız gereği çocuklarla vakit geçirmeyi seven, aile kültürüne önem veren bir şehrin bu konsepte sahip mekanlara daha fazla ihtiyacı olduğu fikrindeyim. Zaman içerisinde sektörün bu yöne gereken yatırımı yapacağını düşünüyorum.

İleriye yönelik hedef ve planlarınız nelerdir?

Ben bir kadın girişimci olarak sadece kendi işimi kurmakla kalmayıp, birçok kişiye istihdam olanağı sağlamayı planlıyorum. İsmimizi seçerken Mom&Kids olarak yola çıkma sebebimiz de bu planımızın bir parçası aslında. Kadınların iş gücüne katılımı, ailelerinin de gelir düzeyini iyileştirir ve bu da çocuklarına daha fazla imkân yaratma fırsatı doğurur. Çocuğa yatırım, geleceğe yatırımdır. Bu sebeple geleceğe yönelik en önemli hedefimiz gerek personelimin istihdamını sağlayabilmek, gerek hayatın her aşamasında yorulmuş, küçük bir molaya ihtiyacı olan ailelerimizi memnun edebilmek.

Burcu Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümünde okudum. Aynı üniversitede pedagojik formasyon eğitimimi tamamladım. Çocukları gelişirken tanımanın, ebeveyn olmanın en ödüllendirici kısmı olduğunu iki tatlı kız çocuğuna sahip olduktan sonra keşfettim. Çocuğunuzun dünyayı nasıl gördüğünü öğrenmek, ona yeni beceriler öğretmek ve yeni duyguları keşfederken onlara rehberlik etmek ebeveyn olmanın bir parçasıdır. Şimdi ise Atölye Mom&Kids‘de tüm çocukların hayatına rehberlik etmek için sabırsızlanıyorum.

 Günümüz şartları ve çocukların gelişim süreçleri düşünüldüğünde çocukların erken yaşta sosyalleşmeleri, hareket edebilmeleri ve özgürce oynayabilmeleri ciddi bir ihtiyaç. Telefon, tablet gibi ürünler yerine her çocuğun en doğal hakkı olan oyun ve hareket odaklı oyun grupları onların gerçek ihtiyacını karşılayacaktır. Atölyemizde eğitsel oyun grupları, sanat atölyeleri, müzik hareket eğitimi, yaratıcı drama, masal atölyeleri, çocuk yogası, mutfak atölyeleri gibi çeşitli atölyelerimiz bulunmaktadır.

Atölye ve oyun gruplarının çocuklar üzerindeki faydaları nelerdir?

Oyun grubu programları sosyal öğrenme, çoklu gelişim odaklı bu programların sosyal gelişim, fiziksel gelişim, dil gelişimi ve bilişşel gelişimi olumlu yönde etkilemektedir. Paylaşma, iş birliği yapma, ekip kavramlarının pekişmesine yardımcı olur. Sabır, bekleme, saygı duyma, problem çözebilme becerisini destekler. Sosyal ilişkiler kurmada, arkadaşlarının erken yaşlarda başlamasında ilk aracıdır. Kaba ve ince motor becerilerini destekler. İletişim becerilerini ve yaratıcılığı geliştirirken dikkat süresini uzatmaya yardımcı olur. Hayal gücünü kullanması için sınırsız fırsatlar sunar. Bu kazanımlar haricinde oyun atölyeleri deneyimi süresince çocuğunuzun iç dünyası hakkında bilgiyi, oyunlarını gözlemleyerek öğrenebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT