Yükleniyor...

Burun estetiğinin marka isimlerinden biri

16 Ağustos 2024

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Ramazan Sargın ile son yıllarda oldukça ilgi gören, kendisinin de başarıyla uyguladığı burun ve yüz estetiği hakkında merak edilenleri konuştuk.

Hastalarına, diş hekimi eşi Tuba Aykan Sargın ile birlikte kendi kliniklerinde hizmet veren Opr. Dr. Ramazan Sargın, özellikle burun estetiği ile gerçekleştirdiği botox ve dolgu gibi diğer uygulamalarla ilgili sorularımızı yanıtladı.

 

Uzmanlık alanının kulak burun boğaz hastalıkları olmakla beraber, uzun yıllardır burun ve yüz estetiği alanında da çalışmalar yürüttüğünü, bu alanda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu anlatan Opr. Dr. Ramazan Sargın, “Kulak burun boğaz alanında asistanlığa başladığım ilk yıllardan itibaren burun estetiği alanına yoğunlaşmaya başladım. Tabii bundan 18-20 yıl öncesinden bahsediyorum. O yıllar fazla burun estetiği yaptıran yoktu, buruna şekil vermek, insan yüzünü güzelleştirmek benim hoşuma gidiyordu. Tüm zorluklarına rağmen burun estetiğini severek yapıyordum. Belki de her zaman çok sevdiğim ancak fırsat bulup yapamadığım resim ve heykel alanındaki çalışma arzumu tatmin ediyordum. Yıllarca verdiğim emek, burun estetiğinde yoğun bir tecrübeye sahip olmama, estetik bakış ve anlayışımın gelişmesine sebep oldu” diye konuştu.

Burun estetiği kimlere yapılabilir?

Opr. Dr. Sargın, burun gelişimini tamamlamış, burun şeklini beğenmeyen ve beğenmediği unsur düzeltilebilecek olan herkese burun estetiği yapılabileceğini belirtti.

Operasyon önceki tetkikler yapılıyor

Operasyon yapılacak kişilerde nasıl bir yol izlediklerini anlatan Opr. Dr. Sargın, “Öncelikle ön görüşme ve muayene yapıyoruz. Kişinin beklentilerini, psikolojik yapısının elverişli olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Ameliyata karar verdiğimizde randevu oluşturuyoruz. Ameliyat öncesi mini bir check-up yapıyor ve anestezi doktoru tarafından değerlendirilmesini sağlıyoruz. Son olarak hastamızı tekrar muayene ederek ve tekrar dinleyerek hazırlıklarımızı tamamlıyoruz” dedi.

Risk grupları

Genel olarak ileri yaş ve kronik hastalığı olanların burun ameliyatları için risk grubunu oluşturabileceğini belirten Opr. Dr. Sargın, “Risk gruplarında, hazırlık aşamasında ilgili branşların değerlendirmelerini dikkate alarak hareket ediyoruz” diye konuştu.

Kişi sosyal/iş hayatına kısa sürede dönüyor

“Bizim hastalarımızın pek çoğu şehir dışı ya da yurt dışından gelir ve tekrar gelemeyeceklerini düşünerek üçüncü günden sonra çıkıp çarşıları, müzeleri gezmeye başlarlar” diyen Opr. Dr. Sargın, “Olması gereken de bu. Çünkü hareket etmek ve başka şeylerle uğraşmak kişinin daha iyi hissetmesini ve daha çabuk iyileşmesini sağlıyor. Ama tabii konforuna düşkün olanlar 4-5. gün silikonlar çıktıktan sonra daha rahat hareket edebiliyorlar. Burun üzerindeki ateli 8-9. gün alıyoruz. Atel de alındıktan sonra kişi ağır yük kaldırmadan her işini yapabilecek duruma geliyor” dedi.

Dikkat etmeliyiz!

Opr. Dr. Sargın, “Kişi operasyon sonrası nelere dikkat etmeli?” sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Operasyon sonrasında yatış sırasında 2 hafta kadar başın 45 derece yüksekte ve düz olması gerekiyor. 2 ay kadar gülerken yemek yerken ağzı çok fazla açmamak, güneşte fazla kalmamak gerekiyor.”

Hasta hekime güvenmeli

“Ben hasta olsam iletişim kuramadığım bir hekime asla ameliyat olmazdım” diyen Opr. Sargın sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü, ‘iletişim kuramadığım hekim beni anlayamaz, mutlu edemez, sorunum veya sıkıntım olduğunda bana yardımcı olmaz’ diye düşünürdüm. Gerçekte de doğru olan bu. Ben de iletişim kuramadığım hastayı ameliyat etmiyorum çünkü biliyorum ki ameliyat sonrası anlaşamayacağız ve ikimiz de mutsuz olacağız. Güven konusunda da hastalarıma her zaman güvendikleri doktora ameliyat olmaları gerektiğini öneririm. Çünkü hasta, hekimine güvenir ve teslim olursa her şey çok kolay ve güzel oluyor.”

Kendinizi ehil ellere teslim edin

Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin kendilerini ehil ellere teslim etmeleri gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Sargın, “Burun estetiği yapması kolay ama güzel sonuç alması zor bir ameliyattır. Resim yapmak gibi. Herkes yapabilir ama bazısına güler geçersiniz bazısını almaya servet gerekir. Dolayısıyla, ‘nasıl olsa eskisinden güzel olur’ düşüncesiyle doktor seçmek çok yanlış. Sosyal medyada araştırma yaparken gerçek sonuçları gerçek açılardan karşılaştırmalı olarak görüp, dikkatle inceleyip, hekimin tarzını, başarısını değerlendirmek gerekir. Tek karelik, filtreli, makyajlı, normalde kimsenin kimseyi görmediği açılardan çekilmiş güzel kız fotoğraflarına bakıp doktor seçmek insanı yanıltır. Ameliyat masasındaki buruna odaklı fotoğraflar yanıltıcı olabilir. Sonuçta ömür boyu yüzünüzün ortasında taşıyacağınız yeni bir burnunuz olacağını düşünerek rastgele karar vermemelisiniz” diye konuştu.

Kendimi sürekli güncelliyorum

Burun estetiğinde güncel gelişmelerin önemli bir yeri olduğunu belirten Opr. Dr. Sargın, “Tıbbın her alanında olduğu gibi burun estetiğinde de sürekli çalışmak ve kendini yenilemek gerekir. ‘Ben oldum, her şeyi biliyorum, öğrendim’ diyen kişi çok kısa zamanda sanatında geri kalır. Onun için ben her yıl ciddi harcamalar ve emeklerle toplantılara katılır ve bilgilerimi tazeleyip revize ederim” dedi.

Botoks, dolgu gibi estetik uygulamalarımız da var

Botox ve dolgu işlemleri, hızlı ve etkili sonuçlar verdiği için severek uyguladığını belirten Opr. Dr. Sargın, “Estetik görüşümüzün gelişmiş olması da botox ve dolgu işlemlerinde daha güzel sonuçlar almamızı sağlıyor. Yılların emeği sonucu bizi tanıyan, güvenen hastalarımız sayesinde botox ve dolgu işlemlerinde de çok fazla talep alıyoruz” diye konuştu.

Uygulamalar hastanın faydasına olmalı

Hastanın her talebini yerine getirmenin doğru olmadığını ifade eden Opr. Dr. Sargın, “Çünkü hasta istediği şeyin ne olduğunu, ona yakışıp yakışmayacağını bilmeyebilir. Ben kendi pratiğimde hastayı dinlerim, neyi neden istediğini anlamaya çalışırım. Sonuçta hastaya yarayacağını bilirsem, hastayı mutlu edeceğine inanırsam talebini yerine getiririm. Ameliyat isteyen her hastayı ameliyat etmediğim gibi dolgu veya botox yaparken de hastanın ihtiyacına ve faydası olup olmayacağına bakarım.”

Opr. Dr. Ramazan Sargın kimdir?

2000 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 2007 yılında kulak burun boğaz alanında uzmanlık eğitimimi tamamladım. 2010 yılında diş eti hastalıkları uzmanı olan eşim Diş Hekimi Tuba Aykan Sargın’la evlendim. Mert Bera ve Arda Mete isimlerinde iki oğlumuz var. Halen eşimle birlikte İbrahimli Batıkent Mahallesindeki kliniğimizde hastalarımıza hizmet veriyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller