Yükleniyor...

Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim

16 Ağustos 2024

Fizyoterapist, basketbol antrenörü ve aynı zamanda spor yöneticisi İbrahim Çetin ile ‘Çocukluk hayalimdi’ dediği, kurucusu olduğu Doğuş Spor Kulübünü konuştuk. Kulüp olarak faaliyetlerinin 365 gün, kesintisiz olarak devam ettiğini belirten Çetin, spor yapmak ve branşlaşarak uzmanlaşmak isteyen, yaş kategorilerine uygun olan tüm sporcu adayı çocuklara kapılarının açık olduğunu söyledi.

Sporcunun ve sporun ilerleyişini yeni nesillere aktarmak istediğini ifade eden Doğuş Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çetin, fizyoterapist olmasının antrenörlük ve spor adamlığı konusunda bilinçli ve donanımlı olmasında ve etkin antrenman programları oluşturmasında avantaj sağladığını belirtti.

Ortopedi ve spor odaklı çalışıyorum

Fizyoterapi eğitimi alan İbrahim Çetin, aldığı eğitimler ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi: “Lisans eğitimim sonrasında sayısız eğitim programlarında bulundum. Ortopedi ve spor üzerine çalışmak, bu alanları tecrübe etmek benim için her zaman daha keyifli oldu.

Danışanlarıma özel sağlık hizmeti vermekle beraber, pediatrik vakalarda sporun rehabilite gücüne inanarak, basketbol odaklı rehabilitasyon programlarını kullanmaktayım. Böylelikle danışanlarıma spor ve basketbola dair duygusal ve fiziksel alışkanlıklar kazandırmak ve aynı zamanda onları tedavi etmek amacı ile hareket ediyorum.”

Çocukluk hayalimdi

Doğuş Spor Kulübünün doğuş hikâyesini paylaşan İbrahim Çetin, “Spor kulübü açma fikri benim çocukluk hayalimdi. Geçmiş dönemlerde profesyonel basketbolcu olarak belli kulüplerde forma giyme şansım oldu. Kendimce edindiğim tecrübelerimle sporcunun ve sporun ilerleyişini yeni nesillere aktarmak istedim. Bu bağlamda, çok ufak bir girişim olarak girdiğimiz ‘Doğuş’ yolculuğu kocaman bir aileye doğru ilerledi. 4. yılımızın sonlarına doğru basketbol branşının yanına voleybol branşını da ekleyerek mütevazı bir kolej kapasitesine ulaştık. Şu anda sporcu, antrenör, ekip ve velilerimiz ile birlikte 1000 kişilik bir oluşumu organize etmekteyiz. Etkin ve yenilikçi yöntemlerle, öncelik alt yapı statüsü olmak üzere, şehrimiz ve bölge basketbolunu ileriye taşımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Üzerinde hassasiyetle durduğumuz değerler başarıyı getiriyor

Spor kulübü olarak ilgi ve talep görmelerinde pek çok etken bulunduğuna dikkat çeken İbrahim Çetin, “Geniş bir kadronuz ve alt yapı spor okulu bünyesinde ciddi bir sporcu sayınız mevcut. Veliler sizleri neden tercih ediyor, özel bir girişiminiz var mı?” sorumuzu şöyle yanıtlıyor: “Doğuş Spor Kulübü ailesi olarak bizler sadece basketbol veya voleybol odaklı çalışmıyoruz. Spor kulübümüz, toplumsal birlikteliği ve dayanışmayı güçlendiren tüm önemli günleri büyük bir coşkuyla kutlamaktadır. Milli bayramlardan dini bayramlara, anneler günü gibi özel günlerden spor dünyasının özel günlerine kadar her türlü önemli gün kulübümüzün takviminde yer almaktadır.

Amacımız, veli ve sporcularımız ile birlikte bu anlamlı günleri en güzel şekilde kutlayarak, sporun birleştirici gücünü ve toplumsal değerlerimizi ön plana çıkarmaktır. Her kutlamada çeşitli etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri ve özel programlarla hem kulübümüzü hem de topluluğumuzu daha da kaynaştırmayı hedeflemekteyiz.

Ek olarak yine spor okulu bünyesindeki sporcularımız, ‘oyunlaştırarak öğretme’ metoduyla, en doğru antrenman süresi ile sıkılmadan, eğlenerek öğreniyorlar. Grup derslerinde birebir eğitim şeklinde geçen antrenmanlar yine başarılı olmamızda büyük etken diye düşünüyorum. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz birçok değer bir araya geldiği zaman başarı kaçınılmaz hale geliyor” dedi.

Sporcu adayı çocuklarımız hedef kitlemiz

Doğuş Spor Kulübü olarak hitap ettikleri hedef kitle hakkında da bilgi veren İbrahim Çetin, “Şu anda alt yapılarda faaliyet göstermekteyiz. Basketbol branşı için 5 yaş ile 14 yaş arası spor okulu 10 yaş ve 18 yaş arası müsabaka takımlarımız bulunmaktadır. Voleybol branşı için 7 yaş ve 14 yaş arası spor okulu 12 yaş ve üstü müsabaka takımlarımız bulunmaktadır. Spor yapmak isteyen ve branşlaşarak uzmanlaşmak isteyen yaş kategorilerine uygun olan tüm sporcu adayı çocuklarımız hedef kitlemizi oluşturmaktadır” diye konuştu.

Fizyoterapist olmamın önemli katkısı var

Fizyoterapist olmasının antrenörlük ve spor yöneticiliği üzerindeki etkilerinden bahseden İbrahim Çetin, “Fizyoterapistliğin, spor yöneticiliği kariyerimde pek bir etkisi bulunmuyor olsa da, antrenörlük ve spor adamlığı konusunda bilinçli ve donanımlı olmamda, aynı zamanda etkin antrenman programları oluşturmamda fazlası ile yarar sağlamaktadır. Spor demek anatomi bilgisi ile bağdaşan bir alan demektir. Lisans ve sonrası eğitimlerim ile de bu bilgi birikimini avantaja çevirmek yaptığım işten keyif almama neden oldu. Bunlara ek olarak antrenman esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda bilinçli bir ilk müdahale yapabilme yeterliliğine sahip olmamın da beni ileriye taşıdığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

365 gün faaliyet gösteriyoruz

Kulüp olarak kesintisiz hizmet verdiklerini belirten İbrahim Çetin, “2020 yılından bu yana Doğuş Spor ve Eğitim Hizmetleri Şirketi bünyesinde 365 gün kesintisiz olarak spor okulu faaliyetlerimiz devam etmektedir. Doğuş Spor Kulübü bünyesinde sezon planlaması ile alt yapı liglerinde her yaş kategorisinde faaliyetlerimizi 2020 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürmekteyiz” dedi.

Spor yapması konusunda çocuğunuzu destekleyin

Ailelere, çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda mesaj vermeyi ihmal etmeyen İbrahim Çetin, “Çocuklarınızı spora yönlendirmek, onların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlar. Spor yapmak, çocukların sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı olurken,aynı zamanda disiplin, takım çalışması, sorumluluk ve öz güven gibi önemli değerleri öğrenmelerine de yardımcı olur. Ayrıca spor, çocukların stresle başa çıkmalarına ve duygusal dengesizlikleri yönetmelerine yardımcı olabilir.

Çocuğunuzun ilgi duyduğu bir spor dalını keşfetmesine olanak tanıyın ve onları destekleyin. Sporu bir zorunluluk olarak değil, keyifli bir aktivite olarak görmelerini sağlayın. Bu süreçte, başarı ve performanstan çok çabayı ve katılımı öne çıkararak, sporun eğlenceli ve öğretici yönlerini vurgulayın.

Unutmayın, spora katılım sadece fiziksel faydalar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çocuklarınızın özgüvenini artırır ve sosyal becerilerini geliştirir. Bu da onların gelecekte daha mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler olmalarına katkıda bulunur” diye konuştu.

İbrahim Çetin kimdir?

27 yaşındayım. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde lisans eğitimimi tamamladım. Spor yöneticiliği alanında aldığım ön lisans eğitiminin yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu kapsamında basketbol antrenörlüğü ve basketbol odaklı yöneticilik belgelerine sahibim. Doğuş Spor Kulübünün yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. Aynı zamanda yine spor ve eğitim hizmetleri kapsamında yönetici olarak faaliyetler yürütmekteyim.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT