Yükleniyor...

Cumhuriyet kadınları bu sempozyumda buluştu

25 Ekim 2022

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çok özel ve anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kentteki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini, üyelerini ve akademisyenlerini bir araya getiren ‘Kadın Cumhuriyettir’ konulu sempozyum büyük takdir topladı.

GAGİKAD, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tuğcan Otel’de ‘Kadın Cumhuriyettir’ konulu bir sempozyum gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören etkinlikteki konuşmasında Gaziantep’in güçlü kadınlarının Cumhuriyet için bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek, “Gaziantep kadınlarını cumhuriyet aşkı ile bir araya getirmeyi başardık. Bu başarıya GAGİKAD kadınlarının fedakârlığı ve özverisi ile imza atmaktan gurur duyuyorum. Bizler siyaset üstüyüz, tek sevdamız özgürlük, eşit temsil ve eşit haklar. Biz kadınlar cumhuriyete ve kurucusu hemşerimiz, liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir minnet borçluyuz. Bize altın tabakta sunulmuş bu haklara sahip çıkmayı görev bilmemiz gerekir. Cumhuriyet bizimdir. Kadın Cumhuriyettir. Hep birlikte sahip çıkacağımız kadınların özgürlüğü, hakları, iş, siyaset ve yönetimlerde eşit yer aldığı günlere kadar misyonumuza devam edeceğiz. Davetimize katılarak güçlü Gaziantep kadınlarını temsil eden her misafirimize tüm GAGİKAD kadınları adına teşekkür ederim” diye konuştu.

SÖZ GÜÇLÜ KADINLARDA

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek’in açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Filiz Evran bir konuşma yaptı. Akademisyenler Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan’ın konuşmalarıyla devam eden sempozyumda; Gaziantep Üniversitesi İktisat Fakültesi AD Başkanı Prof. Dr. Tuba Başkonuş Direkçi, Gaziantep Sanayi Odası(GSO) Yönetim Kurulu Üyesi Melike Yüksel, TMMOB Gaziantep Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Ölçal Tezel, Türkiye Tabipler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yasemin Zer, Gaziantep Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serap Çelikel, Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, Gaziantep Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Peri, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Müge Tezel, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Ceren Uğurluer, Şahinbey Lions Kulübü Dönem Başkanı Şebnem Oral, İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Şafak Hengirmen Tercan, KADEM Başkanı Sabiha Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Sosyal Komite’sinden Pınar Erdem, Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kurulu Başkanı Selin Akcan, Gaziantep Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (GALMED) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Petek ve Kavaklık Rotary Dönem Başkanı Ayla Fazlı birer konuşma yaptılar.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller