Yükleniyor...

Diş hekimi hastaya güven verebilmeli

10 Ağustos 2023

Dt. Sena özge kolukısa, kurucusu olduğu Prodent Plus Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde her türlü geleneksel tedavi yöntemlerini modern cihazlar kullanarak ve hasta beklentilerine en uygun şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bir diş hekiminin sahip olması gereken en temel özelliğin ‘güven’ olduğunu söyleyen Dt. Sena Özge Kolukısa, diş hekiminin aynı zamanda mesleki gelişmeleri yakından takip ederek hastasına güncel bilgilerle en uygun tedaviyi uygulayabilmesinin de önemli olduğunu vurguladı. Ağız ve diş estetiğine yönelik uygulamaların gün geçtikçe arttığını belirten Sena Kolukısa, uyguladıkları tedavilerin hastalara özel planlandığını da sözlerine ekledi.

 

EN İYİ TEDAVİLERİ SUNMAK ÜZERE HAZIRIZ

 2022 yılında hizmet vermeye başlayan Prodent Plus Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde sundukları hizmetleri anlatan Dt. Sena Özge Kolukısa, “Bu işlemler gülüş tasarımı olarak nitelendirdiğimiz yaprak porselen laminalar, zirkonyum kaplamalar, bonding dolgu işlemleri, lazerle diş beyazlatma, geleneksel veya şeffaf plaklarla tasarlanan ortodontik tedaviler, bunların yanı sıra implant, 20 yaş diş çekimleri, sabit ve hareketli protezler, kanal tedavisi, diş taşı temizliği ve diş eti hastalarının tedavileri, çocuk diş hekimliği tedavileri ve diş sıkma problemleri için dental botoks uygulamalarıdır. Bahsettiğim bu tedavilerin her birinde planlama tek tek hastalarımıza özel olarak yapılmaktadır. Hastalarımızı dinlemek, onların beklentilerini karşılamak, sahip olmak istedikleri gülüşe kavuşturmak ve en iyi tedavileri sunmak üzere hazırız” ifadelerini kullandı.

 

AMACIMIZ HASTALARIMIZA DAHA İYİ BİR GÜLÜŞ KAZANDIRMAK

Son yıllarda ağız ve diş estetiğine yönelik uygulamaların arttığını söyleyen Kolukısa, “Güzel bir gülüş herkesin hakkı. Gülümsemek stres seviyenizi azaltır, endorfin salgılatır, sizi daha dinamik, genç ve huzurlu hissettirir. Gülüş estetiği sadece dişleri ilgilendiren bir tedavi değildir ve tamamen kişiye özeldir. Doğru gülüş estetiği yüzün bütünüyle uyum içinde olmalıdır. Gülüş tasarımında; kişinin yüz şekli, göz bebekleri arasındaki mesafe, kulak kenarı ile dudak kenarı arasındaki mesafe, dudaklarının konumu, gülüş hattı, pembe estetik dediğimiz diş etlerinin seviyelenmesi, yaş, cinsiyet gibi birçok faktörü göz önüne alarak tedavimizi planlıyoruz. Diş estetiğinde ihtiyaca yönelik uygulamalar yapıyoruz. Sosyal medyanın günümüzde çok yaygınlaşmasıyla hasta bazen kendine uygun olmayan bir tedavi talep edebiliyor, burada önemli olan bizim hastamızı bilgilendirip sağlık ve estetiği bütünleştirerek bir yol izlememiz. Diş estetiğindeki amacımız hastalarımıza daha iyi bir gülüş kazandırmak ve sosyal hayatlarında kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak” dedi.

 

İMPLANTLAR BAŞARISI KANITLANMIŞ TEDAVİ SEÇENEĞİDİR

Kliniklerinde uyguladıkları implant tedavisinin avantajlarından bahseden Kolukısa, “Diş eksikliklerinin tedavisinde dental implantlar başarısı kanıtlanmış bir tedavi seçeneğidir. Bir diş eksikliği tüm çene yapısını değiştirebiliyor. İmplantlarla hastamıza kaybettiği yeme, içme, çiğneme gibi fonksiyonları yeniden kazandırmış oluyoruz. Bunun dışında kemik kaybının önlenmesi, konuşma doğallığının korunarak fonasyonun bozulmaması, ağız ve yüz yapısını hiçbir şekilde bozmayarak estetik görüntünün kısa sürede elde edilmesi, diş kayıplarında meydana gelen yumuşak dokuların zaman içinde kaybolma problemini ortadan kaldırması, uzun ömürlü olması ve hasta memnuniyetinin yüksek olması implant tedavisinin diğer avantajlardandır. Operasyon klinik ortamında lokal anestezi altında, kısa sürede gerçekleşmektedir. Operasyon sonrası hastalarımız verdiğimiz tavsiyelere uyarak günlük yaşantılarına normal bir şekilde devam etmektedirler” diye konuştu.

 

TEKNOLOJİ İLE HEM TEDAVİ SÜRESİ KISALIYOR HEM DE BAŞARI ORANI ARTIYOR

İşlemlerin başarılı ve istenen sonuçları vermesinde teknolojik gelişmelerin önemini dile getiren Kolukısa, “En başta da belirttiğim gibi diş hekimliğinde dijital iş akışı artık çok gelişti ve yaygınlaştı. Dijital diş hekimliği hem gözle görülür bir biçimde hastaların tedavi süresini kısalttı hem de hasta konforunu ve yaptığımız işlerdeki başarı oranını arttırdı. Geleneksel yöntemlere göre daha hızlı sonuçlar alabildiğimiz alternatif bir yöntem diyebilirim. Bu da hem bizi hem de hastalarımızı memnun ediyor. Dijital diş hekimliği uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen implant tedavisi, gülüş tasarımı, ortodontik tedavi, köprü, inley-onley ve sabit protez uygulanacak kişiler bu uygulamadan yararlanabiliyorlar” dedi.

 

TEDAVİDE HASTA-HEKİM İLİŞKİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle diş hekimi korkusunun önüne geçilmesinde hekim-hasta ilişkisinin önemli olduğunu vurgulayan Kolukısa, bu konuda nasıl bir yol izlediğini, nelere dikkat ettiğini anlattı: “Genellikle hekim hasta arasındaki diyalog ve yaklaşım iyi olursa herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Bazı kişiler diş hekimine gitmekten çok korkarlar. Bu genellikle çocukluk çağlarında yaşadıkları kötü deneyimler, acılı ve travmatik durumlarla alakalı olabiliyor. Bu nedenle ben genelde çocuk hastalarıma daha özenli davranıyorum. Onlarla önce arkadaş olmaya çalışıyorum. Anne baba yerine koltukta oturduğu süre boyunca söz hakkının kendinde olduğunu söyleyip, her kararına saygı duyup, aramızda güven duygusu oluşturmayı amaçlıyorum. Tedavilerde de önce basit işlemlerden başlayarak korkulacak bir durum olmadığını anlamalarını sağlıyorum ve görüyorum ki pek çok hastam bir sonraki seansına daha rahat bir şekilde geliyor. Hatta bazen bu korkuyu yenemeyen yetişkin hastalarıma bile aynı şekilde davranıyorum. Yine de aşırı korku yaşayan hastalarımız için sedasyon ve genel anestezi gibi tekniklerin her zaman alternatif olabileceğini hatırlatıyorum.”

 

HASTAYA GÜVEN VEREBİLMELİYİZ

Dt. Sena Özge Kolukısa, bir diş hekiminin sahip olması gereken en temel özellikleri şöyle anlatıyor: “Kesinlikle en başta güven verebilmeli. Öznesinin insan olduğu her meslekte güven çok önemlidir. Daha sonra iyi bir dinleyici olmak, hastanın beklentilerini anlamak ve tedavi süreci boyunca hastalarla iyi bir iletişim kurarak yapılması gereken işlemleri tek tek sabırlı ve anlayışlı bir şekilde anlatmak, yani bir nevi hastanın hem diş hekimi hem de psikoloğu olmak bence en gerekli özelliklerdendir. Aynı zamanda yapılacak işlemlerin komplikasyon risklerini öngörebilir bir tecrübe ve bilgi birikimine sahip olmalıdır. Bununla birlikte mesleki gelişmeleri de yakından takip edip güncel bilgilerle hastasına en uygun tedaviyi uygulayabilmelidir.”

 

 

 Dt. Sena Özge Kolukısa kimdir?

1992 yılında Gaziantep’te doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi burada tamamladıktan sonra 2017 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olarak mesleğe adım attım. Mezuniyetimden itibaren gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok eğitim ve kongreye katılarak güncel mesleki gelişmeleri takip ediyorum. Diş hekimliği yıllardır süregelen bir meslek olmasına karşın bizim meslekte güncel olmak teknolojiye ayak uydurmak çok önemli. Hem hasta konforu hem de çağın gerisinde kalmamak için kendimi geliştirmeyi hep birincil hedef haline getirdim. 2022 yılında kurucusu olduğum Prodent Plus Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde hastalarıma hizmet vermeye devam ediyorum. İnsanlarla iletişim kurmak, sosyalleşmek mesleğimin bir parçası. Bu işi yaptığım için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller