Yükleniyor...

Doğal ve güzel yaş almak için neler yapılmalı

20 Ekim 2023

Medical Point Gaziantep Hastanesi Dermatoloji Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, doğal ve güzel yaş almak için yapılan anti aging (yaşlanma karşıtı) uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, 25 yaş sonrası başlayan ince kırışıklıklara karşı önlemler alınmadığı takdirde daha da derinleşen kırışıklar, lekeler, yüzde boşluklar ve sarkmalar oluşacağını söyledi. Uzm. Dr. Özsaraç, yaşlanmanın tüm olumsuz belirtilerine karşı en etkili uygulamaların anti aging uygulamalar olduğunu bunların da ciltte sarkma, ciltte sıkılaşma, leke ve ince çizgilerle savaşmada, lazer tedavilerinin oldukça sık kullanıldığını belirtti.

ALTIN İĞNE TEDAVİSİ İLE GENÇLEŞİN

Altın iğne tedavisi ile daha genç bir görünüme kavuşulacağını söyleyen Uzm. Dr. Özsaraç, “Altın iğne tedavisi, cilt gençleştirme cilt kırışıklıklarının giderilmesinde, cilt yenilemede, yüz ve boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıklık tedavisinde, sivilce ve yara izi tedavisinde, ameliyat, yara izlerinin ve güneş lekelerinin ortadan kaldırılmasında, geniş gözeneklerin sıkılaşmasında, siyah noktaların oluşumunu azalmasında ve tedavisinde, gebelik sırasında veya hızlı kilo alıp vermelerde oluşan çatlakların (strialar) giderilmesinde etkilidir” dedi.

3-4 HAFTADA ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Altın iğne tedavisin 3-4 haftada etkisini gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Özsaraç, “Ağrısız ve 20-30 dakika süren bir uygulamadır. Çoğunlukla tek seans yeterli görülmez. Birkaç hafta aralıklarla iki ya da üç seans civarında uygulama yapılır. Seanslar arasında 3-4 hafta olması idealdir. Maksimum etki ise son seanstan 3-4 hafta sonra görülmektedir” diye konuştu.

GEÇİCİ DEĞİL KALICI ÇÖZÜM

Uzm. Dr. Özsaraç, tedavinin geçici değil kalıcı çözümler sunduğuna dikkat çekti. Özsaraç, “İlk seanstan itibaren kolaylıkla fark edilebilir olumlu etkiler gözlenir. Cilt yenileme ve kusurları giderme üzerindeki etkileri bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir tekniktir. Her türlü cilt tipinde ve ten renginde kullanılabilme imkanı sunar. Çok uzun saatler boyunca işleme girmeyi veya cerrahi girişimleri gerektirmiyor olması, Avantajlarından birisi de her mevsim yapılabilmesidir” ifadelerini kullandı.

PRP İLE GENÇ KALIN

PRP tedavisi ile de genç ve parlık bir cilde sahip olmanın mümkün olduğunu belirten Uzm. Dr. Özsaraç, “PRP, yüz ve boyun gençleştirme, ciltte parlama ve aydınlanma, akne skarı ve yara izi tedavisi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Hastanın kendi kanındaki plazmayı kandan izole ederek ve konsantre ederek büyüme faktörleri üreten trombosit hücreleri bakımından daha zengin bir plazma olan PRP adlı kan bileşenini elde etmiştir. Plazma bileşeni, kök hücreler ve büyüme açısından zengin trombositler içerir ve cilde geri enjekte edildiğinde, cildin genel olarak gençleşmesini sağlamak için vücudun doğal kolajen ve elastin üretimini hızlandırır” dedi.

MEZOTERAPİ CİLDİ CANLANDIRIYOR

“Yüz mezoterapisi  cilde canlılık ve parlaklık veren bir işlemdir’ diye sözlerine devam eden Uzm. Dr. Özsaraç, şunları kaydetti: “Kozmetik kremler cilt bariyerini geçemediği için cildin alt tabakalarına etki edememektedir. Yüz mezoterapisi ile ilaçlar cildin alt tabakalarına kadar etki eder. Yüzün her bölgesine, boyun, dekolte ve el bölgesine uygulanabilen bir işlemdir. Vitamin, mineral ve aminoasit gibi maddelerin lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla cilde enjekte edilmesi ile uygulanır. Genelde 15 gün aralar ile 4-6 seans önerilmektedir.”

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT