Yükleniyor...

GAGİKAD’dan ‘Blue Blanc’ gecesi

20 Ekim 2023

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD), düzenlediği ‘Blue Blanc Long Table’ gecesiyle yeni dönemi açtı.

Konsept bir geceye imza atan GAGİKAD üyeleri yeni dönemde farklı ve özel projelere imza atacaklarını altını çizerken, GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek konuşmasında, “Gaziantep büyük acılar yaşadı, şimdi daha verimli bir iş hayatı için yaşadıklarımızdan ders alarak, önümüze bakma zamanıdır“ dedi.

Muson Make-Up stüdyosu koordinatörü Seda Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen gecenin organizasyonunu Pelin Organizasyon yaptı. Ecz. Özlem Canözer ve Ra Collection Home Design sahibi Özlem Öğüt de özel el yapımı Blue Blanc porselenleri ile geceye imzasını atan isimlerdendi. Sunumu GAGİKAD Genel Sekreteri Melis Sökücü’nün yaptığı gecede gerçekleşen defilede Tülay Kaya’nın sahibi olduğu Butik Ayna’nın kapsül koleksiyonunun yanı sıra Taç Mahal gelinlikleri ile İlknur Akköz’ün tasarımları ve gelinleri süsleyen By Özmimar Jewelery’nin ürünleri sunuldu. Defilenin mankenliğini de yine dernek üyeleri başarılı bir şekilde üstlenirken, davette tasarımcı Zergün Özaslan tarafından da bir hatıra köşesi oluşturuldu. Gecenin sonunda ise DJ Elvan müzik performansı ile davete renk kattı.

Konuşmasında GAGİKAD’ın deprem sürecinde büyük özveriyle çabaladığını anlatan Dr. Beril Özlem Leylek, “Yüzyılın felaketinde şehri terk etmediğimiz gibi kapalı yollara rağmen en ücra köylere, köşelere ulaştık. Kendimizin bile kalacak yeri yokken yardım edebilme erdemini gösteren, benimle her gün, her saat ekipler halinde birçok projeye imza atan başarılı kadınlarımı alkışlıyorum. Şimdi bu acıları psikolojimizde yenme, önümüze bakma, tüm kadınlar olarak ailemize, vatanımıza ve ülke ekonomisine başarıyla destek olma zamanıdır” dedi.

Dr. Beril Özlem Leylek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadın hakları konusunda mülayim olmak gibi bir lüksümüz yok. Topuklarımız yüksek ve serttir. Ve her zaman Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün fikirlerinde yürüyecektir. Son zamanlarda ülke pek çok sorunla uğraşırken Atamızın bize yegâne tapusu olan medeni yasanın değiştirilmesi gerektiği konuşuluyor. Orada duracaksınız. Çünkü orada hiç bir siyasi parti gözetmeksizin tüm kadınları karşınızda bulursunuz. İşte bu gece aslında tüm bu kalıplara bir tepkidir. Bu politik sıkıştırmalar, alan daraltmalar sadece daha çok kadının birleşmesine, dayanışmasına neden olur. Medeni yasa daha güzel ve kadının lehine kararlar eklenerek daha da medenileştirilebilir ama değiştirilemez. GAGİKAD’ın vizyonuna zıt bir gecede aslında topluma vermek istediğimiz mesaj aynıdır. Bu farklı davetin amacı bünyemizdeki üye firmalarını geliştirmek, tanıtmak büyütmek ile birlikte kadının özgür, cesaretli, kendi kararlarında ve ekonomisinde tek karar merci olduğunu, hak eşitliğini savunduğunun altının çizilmesidir. Bu sefer BLUE BLANC çizdik. Medeni yasamız mavidir, kimse grileştiremez.”

Sosyal Medyada Paylaş
C. BİLGİN YILDIRIM