Yükleniyor...

Gastronomi şehrinin genç elçileri

15 Eylül 2022

Gaziantep İpekyolu Interact Kulübü üyeleri ‘Alinazik’ ve ‘Antep peynirli irmik helvası’ ile Gaziantep yemeklerini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

14-18 yaş arasındaki gençlerin sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi amacı ile kurulan İnteract Kulüpleri, bu yıl kendilerinin hazırlayacağı yemekler ve tarifleri ile Türkiye genelinde bir yemek kitabı hazırlayacaklar. Bu proje için mutfağa giren Gaziantep İpekyolu İnteract Kulübü üyelerine Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) kapılarını açarken, gençler hazırladıkları ‘Alinazik’ ve ‘Antep Peynirli İrmik Helvası’ ile profesyonel bir mutfakta yemek yapmanın heyecanını yaşadı.

Gaziantep adını gençlerle duyurmayı hedefliyoruz

Kulüp Başkanı Narin Derin Ekinci proje ile ilgili “Bu dönem İnteract kulüplerinin hazırladığı yemek kitabı için kulüp üyelerimiz ile Gaziantep yemeklerini yaparak gastronomi şehrinin farkını ortaya koymak istedik. Herkes bu yemekleri yemek için Gaziantep’e geliyor. Biz de özellikle kendi yemeklerimiz ile yer almak istedik. Yemekleri yapmak için bize kapılarını açan MUSEM’ e teşekkür ediyoruz. Çekimlerimize Emine Göğüş Mutfak Müzesi’den başlayarak geçmişten günümüze Gaziantep mutfağını tanıtmış olacağız. Sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde İnteract kulüpleri ile paylaşmayı planladığımız tarifler ile Gaziantep adını gençlerle duyurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller