Yükleniyor...

Gaziantep Kulübü Derneğinden “Kurtuluş Balosu”

25 Ocak 2024

Gaziantep Kulübü Derneği, Gaziantep’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla kurtuluş balosu düzenledi. Tuğcan Otel’deki etkinlikte yeni üyelere de rozetleri takıldı.

Gaziantep Savunmasının anlatıldığı Panorama 25 Aralık sinevizyon gösterisinden sonra günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan

Gaziantep Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı B. Sıtkı Severoğlu, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz kurtuluş balomuzu, Gaziantep’imizin kurtuluşunun 102. yıl dönümünde gerçekleştirmekten büyük onur duyuyoruz” dedi.

Antep savunmasında, Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Fransız işgaline karşı örgütlenen kahraman Anteplilerin emperyalizme karşı yaptıkları muhteşem savunmayı anlatan B. Sıtkı Severoğlu, “Antep savunması Türk kurtuluş savaşının ayrılmaz bir parçasıdır. Antep savunması kahramanları Kurtuluş savaşımızın her safhasında ve her yerde görev üstlenmişlerdir” dedi.

Konuşmasında, dünyada yaşanan savaşlarda özellikle kadınların ve çocukların yaşadığı acılara değinen Severoğlu, kurtuluş mücadelesi döneminde Antep’te yaşananlarla Ukrayna, Gazze ve dünyada yaşanan benzer olaylara dikkat çekti.

YENİ ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI

30 yıllık bir kulüp olan Gaziantep Kulübü Derneğinin, kurtuluş balosunda yeni üyelere de rozetleri takıldı. 23. dönem yeni üye kabul töreninde; Gürman Ceydeli, Dilek Altunlu, Sema Baharoğlu, Ela Cesur, Ayça Sayın, Mehmet Kayhan Koçak, Önder Mercan, Zeynep Derya Düşün, Tuba Apa, Deniz Yetkin ve Melike Karakaş’ın rozetleri takdim edildi.

Gecede, geleneksel olarak düzenlenen kahvaltı organizasyonunda gerçekleştirilen tavla ve peçiç turnuvasında şampiyon olanlara da madalyaları verildi. Tavlada Necati Kanalıcı’nın, peçiçte ise Çiğdem Apa ve Yelda Söylemez’in madalyalarını aldığı gecede, Gaziantep ve Gaziantep Kulübü’ne yapmış olduğu hizmet ve katkılardan dolayı üye İbrahim Tuğsuz’a da plaket verildi.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller