Yükleniyor...

Genital estetik nedir?

15 Temmuz 2022

Genital estetik ameliyatları genital bölgenin hem estetik yönden daha iyi bir görünüme kavuşturulması hem de işlevsel yönden kazanımlar sağlanması amacıyla yapılan bir dizi operasyonları içerir.

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız , genital estetik hakkında bilgiler verdi.

Birinci neden estetik görünümün iyileştirilmesidir ancak tıbbi bazı durumlarda tedavi amacı ile de yapılabilmektedir. Doğru teknikle yapıldığında tıbbi, psikolojik, cinsel pek çok faydalar sağlar. Kişinin özgüveninde ciddi bir artış sebebidir.

Genital estetik ameliyatları neleri kapsar?
Genital estetik ameliyatları ve ameliyat dışı yöntemler arasında:
Labioplasti (İç dudak estetiği), büyük dudak estetiği (majoraplasti), Klitoral hudoplasti (klitoris üzeri cilt fazlalıklarının alınması), vajina daraltma, perine estetiği, Büyük dudak yağ dolgusu, kızlık zarı dikimi, Lazerle vajina daraltma, renk açma, idrar kaçırma tedavileri, G SHOT, O SHOT, iç ve dış genital bölge için PRP (Plateletten Zengin Plazma enjeksiyonu), hyaluronik asid dolguları, mezoterapi bulunmaktadır.
Ayrıca menopoz şikâyetlerinin tedavisi, lichen sclerosus tedavisi, cinsel haz ve orgazm tedavileri de genital estetik uygulamalar içindedir.

En sık yapılan genital estetik ameliyatlar nelerdir?
Ülkemizde en sık yapılan genital estetik ameliyat ‘labioplasti’, yani iç genital dudakların küçültülmesi operasyonudur. Arkasından vajinoplasti, yani ‘vajina daraltma’ ameliyatları gelir.
Labioplasti iç dudakların normalden büyük, sarkık, asimetrik olması durumunda tercih edilen bir operasyondur. Dudak kısımlarının estetik olarak düzeltilmesi kişilerde ilişki sırasında özgüveni, odaklanmayı, buna bağlı olarak uyarılmayı arttırmaktadır.
Labioplasti ile eş zamanlı olarak yapılan ‘Klitoral hudoplasti’ (Klitoris estetiği) ameliyatları ile klitoris üzeri cilt fazlalıkları alınmaktadır. Bakirelerde de rahatlıkla yapılabilir.
Labioplastide iç dudakların kısaltılarak olabildiğince az dokunun bırakıldığı ve klitoris üzeri cilt fazlalıklarının alındığı ‘Barbie vajina’ görünümü hastalar tarafından oldukça fazla talep edilmektedir. Aynı seansta büyük dudaklara yağ dolgusu da yapılarak bu görünüm elde edilebilir.
Vajina daraltma ameliyatları da kadın ve erkek eşte cinsel ilişkide alınan haz, uyarılma ve orgazm işlevlerini arttırmaktadır. Bu olumlu etki hem kadın hem de erkek partner tarafından net olarak algılanmaktadır.
Vajina daraltma ameliyatları ile eş zamanlı olarak ‘perine düzeltme’ (Perineoplasti) ameliyatları da yapılmaktadır. Perine bölgesinde doğumdan kalan dikiş izleri veya cilt fazlalıkları alınarak genital bölgenin estetik görünümü iyileştirilir.
Hyaluronik asid veya PRP enjeksiyonu ile G noktası hassasiyeti arttırılabilir. Bu işlem ile cinsel haz artırılmış olur.
Genital estetik ameliyatları, doğru ellerde ve doğru teknikle yapıldığında psikolojik ve cinsel açıdan pek çok faydalar sağlamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş