Yükleniyor...

Güçlü kadınlar, güçlü yarınlar

21 Mart 2024

Onlar Zeugma Spor Kulübü’nün 7 kadın yöneticisi; Elif Şahin, Mine Gül Balat, Aylin Kutsal, Çilem Devret, Aslı Avgın, Begüm Tümer ve Ceylan Özdinç… “Güçlü kadınlar, güçlü yarınlar” sloganıyla yola çıkan ve 2016 yılında kurulan kulübün yönetimini devralan bu 7 kadın yöneticinin amacı sağlıklı, disiplinli ve öz güvenli sporcular yetiştirmek.

Voleybol tutkularıyla bir araya gelen 7 kadın yönetici ile Zeugma Spor Kulübü’nü konuştuk. Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımının uluslararası arenada aldığı başarıların ardından kız çocuklarının voleybola olan ilgisinin arttığını ifade eden bu değerli 7 isim, “Şehrimize hizmet etmeyi seven, başarılı ve güçlü kadınlar olarak kızlarımıza destek olmak, onları güzel yerlere getirmek ve başarılarını alkışlamak için buradayız” dediler.

Zeugma Voleybol ne zamandır faaliyette?

Zeugma Spor Kulübü 15.11.2016 tarihinde kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana da voleybol alanında çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Yeni yönetimde 7 kadının bir araya gelmesi hem anlamlı hem de çok değerli. Bu güç birliği hakkında neler söylemek istersiniz? Bir hikâyesi var mı?

Tabi ki de var. Lise yıllarımızda birlikte voleybol oynadığımız 2-3 arkadaşlarımızla “Bir ekip grup tekrar oynamaya başlasak mı?” diyerek başladık bu hikayeye... Oynadığımız salon Zeugma Spor Kulübünün antrenmanlarının yapıldığı salon idi. Hemen hemen hepimizin de kız çocuğu vardı. Kulübün çocuklara verdiği özenli eğitim hepimizin dikkatini çekti ve çocuklarımızı da kulübe dahil ettik. Şimdi çok kısa bir sürede çoğu takım forması giyiyor. Daha sonra kulübün kurucusu ve antrenörü Erdoğan hocamız kadınlardan oluşan bir yönetim kurmak istediğini ve kız çocuklarımızı alt yapıdan yetiştirerek üst liglere transfer edip hayallerine ulaşma imkanı tanımak istediğinden bahsetti. Bu hepimizin için çok anlamlı ve kıymetli idi. Bizler de şehrimize hizmet etmeyi seven, başarılı ve güçlü kadınlar olarak kızlarımıza destek olmak, onları güzel yerlere getirmek ve başarılarını alkışlamak için buradayız.

Hangi ligde mücadele ediyorsunuz?

2017 yılından bu yana Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Liginde mücadele etmekteyiz.

Hangi yaş ve kategorilerde takımlarınız var? Anlatır mısınız?

Altyapı kategorileri olarak Midi, Küçük, Yıldız, Gençler’de yer alıp ve bu kategorilerde yetiştirdiğimiz sporcularımızla da 2. Ligdeki mücadelemizi sürdürüyoruz.

Aynı zamanda bir spor okulusunuz ve voleybolcu yetiştiriyorsunuz. Neler söyleyeceksiniz bu konuda?

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımımızın uluslararası arenada aldığı başarılar neticesinde ülkemizde kız çocuklarının voleybola olan ilgisinde artış görülmektedir. Zeugma Spor Kulübü olarak profesyonel antrenörler eşliğinde tüm kategorilerde sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Spor okulumuzda 7 yaş itibari ile sporcularımızı yetiştirerek sporcuların kendi kategorilerinde maçlara çıkmalarına olanak sağlıyoruz.

Çocuklarını spora, özellikle de voleybola yönlendirmeleri hususunda ebeveynlere vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Çağımızın hastalığı dijital bağımlılığa karşı çocukların spora özellikle de voleybola yönlendirmelerini öneriyoruz. Çünkü düzenli spor yapan çocuklar bilişsel becerileri, psikomotor becerileri, sorumluluk duygusu, öz güven gelişimi ve sosyallik yönünden gelişip disipline olurlar. Bedenen sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşurken akademik olarak da başarıya ulaşırlar.

İleriye yönelik hedefleriniz nelerdir

Zeugma Voleybol olarak 2016’da kuruluş amacımız olan sağlıklı, disiplinli ve öz güvenli sporcu yetiştirme düşüncemiz hala devam etmektedir. Amacımızdan sapmadan millî takıma kulübümüzden sporcu yetiştirmek ve kendi yetiştirdiğimiz sporcularla hem ligde hem de altyapı kategorilerinde şampiyon olmaktır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz, “Güçlü kadınlar, güçlü yarınlar.”

Elif Şahin (Kulüp Başkanı)

1982 Kahramanmaraş, Pazarcık doğumluyum. Bir kız, bir erkek iki çocuk annesiyim. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 15 yıldır Gaziantep Barosuna bağlı olarak avukatlık, 6 yıldır da uzman arabuluculuk yapmaktayım. Zeugma Spor Kulübünün kurucusu ve antrenörü olan eşim dolayısıyla yıllardır voleybol ile iç içeyim. Eşimin kadınlardan oluşan bir yönetim kurma fikri çok hoşuma gittiği için, ‘ben de varım’ diyerek kızlarımıza destek olma konusunda böyle bir adım atmış oldum.

Mine Gül Balat

1986 Gaziantep doğumluyum. İşletme mezunuyum. Ev hanımıyım. Ortaokul ve lise yıllarında amatör olarak voleybol oynadım. Ece (13) ve Gülce (9) adında 2 kızım var. Şu anda Zeugma Spor Kulübü'nde aktif olarak voleybol oynuyorlar. Ben bu kulübe sadece kızlarım için değil, spora gönül veren tüm kızlara destek olmak için katıldım. Zeugma Spor Kulübü bünyesinde olmaktan gurur duyuyorum.

Aylin Kutsal

1982 Gaziantep doğumluyum. Gaziantep Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Hürcan Kutsal ile evliyim. Ceylin ve Cem isminde iki çocuk annesiyim. Özel bir şirkette 20 yıldır muhasebe müdürlüğü yapmaktayım. Spor sevdam babamdan, voleybol sevdam ise lise yıllarımdan gelmekte. Kızımın da bu sporu seçmesi ile birlikte Zeugma Spor Kulübü ile yollarımız kesişti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır” sözünden yola çıkarak çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmenin onlara yapılabilecek en güzel yatırım olduğunu düşündüğümden bu güzel yola hep birlikte adım atmış olduk.

Çilem Devret

1977 Ankara doğumluyum. Evli, iki çocuk annesiyim. Kara Holding Lojistik ve İthalat müdürüyüm. Mersin Mezitli Belediyesi eski voleybolcusuyum.

Aslı Avgın

1981 Gaziantep doğumluyum. Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunuyum. Evli ve iki çocuk annesiyim. 15 yıl profesyonel olarak voleybol oynadım. Şimdi deneyimlerimi yeni sporculara aktarmak ve başarılı sporcular yetiştirmek adına antrenörlük yapmaktayım.

Begüm Tümer

1982 Gaziantep doğumluyum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Lisans eğitimimi Gaziantep Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladım. Eşimin yürüttüğü lojistik firmasında finans ve muhasebe bölümünde 16 yıldır çalışmaktayım. Atatürk ışığında yürüyen, sosyal, eşitlikçi, sanat ve spor sevdalısıyımdır.

Ceylan Özdinç

1988 Gaziantep doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Eğitim hayatımın neredeyse tamamında voleybol oynadım. Sporla eğitimin birlikte yürümesinin zor olduğunu söylerler fakat ben ikisinin ayrılmaz bir bütün olduklarını savunuyorum. Hala büyük bir tutkuyla maçları takip etmeyi ve haftada bir gün arkadaşlarımla voleybol maçı yapmayı çok seviyorum. Ayrıca voleybol gelişimini hayranlıkla izlediğim bir kız çocuğu annesiyim.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller