Yükleniyor...

Hastanıza güven vermelisiniz

30 Nisan 2024

Diş hekimliğinin; el yeteneği, pratiklik, bilgi ve multidisipliner çalışma prensibi gerektirdiğini belirten Diş Hekimi Muhammed Cihad Küçükdurmaz, “Diş hekimliği bir yandan zanaat, bir yandan hekimliktir. Hastalarınızla diyaloğunuzun çok yakın olduğu, karşılıklı güçlü bağların kurulduğu, sizi aile bireyi gibi gördükleri bir meslektir. Hastanıza güven vermeli, içinde bulunduğu psikolojiyi anlamalı ve empati yaparak tedavilerini gerçekleştirmelisiniz” diyor.

Kliniğinde implant gibi temel diş tedavilerinin yanı sıra estetik tedavileri de gerçekleştirdiğini anlatan Dt. M.Cihad Küçükdurmaz, “Bonding tedavisi, zirkonyum ve porselen lamina uygulamaları, gingivoplasti ve ışınla diş beyazlatma gibi nice enstrümanlar kullanarak hastamıza çok daha güzel bir gülümseme sağlayabilmekteyiz” dedi.

Hastanıza güven vermelisiniz

Diş hastalıklarında hasta ve hekim arasındaki iletişiminin önemini dile getiren Diş Hekimi M. Cihad Küçükdurmaz, “Öncelikle mesleğime bakış açımdan bahsetmek istiyorum. Diş hekimliği; el yeteneği, pratiklik, bilgi ve multidisipliner çalışma prensibini gerektiren, çok geniş çalışma alanı bulunan bir meslektir. Bir yandan zanaattır, bir yandan hekimliktir. Hastalarınızla diyaloğunuzun çok yakın olduğu, karşılıklı güçlü bağların kurulduğu, sizi aile bireyi gibi gördükleri bir meslektir. Hastanıza güven vermeli, içinde bulunduğu psikolojiyi anlamalı ve empati yaparak tedavilerini gerçekleştirmelisiniz. Yani demem odur ki kliniğinize bir şekilde herhangi bir tedavi için gelen hastanız bir başka zaman sizinle iki kelam etmek ya da çay kahve içmek için de gelmelidir. Ben mesleğimi bu perspektifte değerlendiriyorum ve ‘İyi ki diş hekimi’ olmuşum diyorum” ifadelerini kullandı.

Kliniğimde temel diş hastalıklarının tedavisi ile estetik uygulamalar yapılmaktadır

Kliniğinde sunduğu sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Diş Hekimi Muhammed Cihad Küçükdurmaz, “Kliniğimde temel diş hastalıkları tedavileri gerçekleştirmekteyim. Bunun yanı sıra eksik dişlerin yerine konması anlamında en makul tedavi olan implant tedavisi ve estetik diş hekimliğinin unsurları da gerçekleştirilmektedir. Estetik diş hekimliğinden ve klinikte uyguladığımız tedavilerden bahsetmem gerekirse bu tedaviler hastanın gülüşündeki hoşa gitmeyen noktaların düzeltilmesi için yapılmaktadır. Dişler arasında boşluklar, çapraşıklıklar, kendi ekseninde dönmüş dişler, alt ve üst ön bölge dişlerin arasında boşluk oluşması, birbirine göre büyük ve küçük boyuttaki dişlerin varlığı, diş etinin gülümseme esnasında çok gözükmesi ve dişlerde renklenmeler gibi nice problem estetik diş hekimliğinin alanına girmektedir. Bonding tedavisi, zirkonyum ve porselen lamina uygulamaları, gingivoplasti ve ışınla diş beyazlatma gibi nice enstrümanlar kullanarak hastamıza çok daha güzel bir gülümseme sağlayabilmekteyiz” diye konuştu.

Teknolojik gelişmeler tedavide başarıyı arttırıyor

Teknolojik ve güncel gelişmelerin diş hekimliği alanındaki öneminden bahseden Dt. M. Cihad Küçükdurmaz, “Tüm branşlarda olduğu gibi diş hekimliğinin de günümüzde geldiği noktayı teknolojik gelişmelerden ayrı tutmak yanlış olur. Kullanımımıza sunulan nice yeni cihaz ve teknikler biz diş hekimlerinin tedavilerinde yolumuzu açmakta, işimizi kolaylaştırmakta ve çok daha başarılı sonuçlar almamızı sağlamaktadır. Kanal tedavisinden implant tedavisine ve dahi estetik uygulamalara kadar hepsinde güncel teknolojik gelişmeleri takip etmek ve kliniklerimizde uygulamak çok elzem olmuştur. Benim için de bu mevzu çok önem arz etmekte. Gerek görüntüleme cihazları gerek dijital diş hekimliği ekipmanları gerekse de ışınla beyazlatma tedavisi noktasında kliniğime devamlı suretle yeni nesil cihaz alımı yapmaya ve kullanmaya çalışmaktayım.

Aynı zamanda gerek kamuda geçirdiğim yıllarda gerekse kendi kliniğimde çalıştığım yıllarda onlarca eğitim, kurs ve seminere katıldım. İnsanın hangi mesleği yaparsa yapsın mezuniyet sonrası kendini devamlı yenilemesi gerektiği hepimizin malumu. Bu sebeple mezuniyet sonrası mesleki gelişim olarak adlandırdığımız süreci hiç ihmal etmedim” ifadelerini kullandı.

Ülkemiz diş hekimliğinde dünya genelinde başarılı

Türk diş hekimlerinin dünya genelinde başarılı olduğunu söyleyen Dt. M. Cihad Küçükdurmaz, “Son olarak sizin vesilenizle bir noktaya temas etmek isterim. Türk diş hekimleri Avrupa ve dünya ülkeleri arasında çok başarılı ve yetkin diş hekimleridir. Bunu da şimdiye kadar verilen disiplinli eğitime, başarılı akademik kadrolara ve yetenekli hekimlerine borçludur. Diğer mesleklerde olduğu gibi diş hekimliğinde de son yıllarda plansız kontenjan artırımı ve yine kadroları doldurulamadan açılan fakülteler neticesinde mesleğimizin geleceği konusunda soru işaretleri bulunmaktadır. Umut ederiz ki zaman bizleri yanıltır ve Türk diş hekimliği dünyada çok daha iyi konumlara gelir ve halkımıza çok daha nitelikli tedaviler uygulanabilir” diye konuştu.

Dt. M. Cihad Küçükdurmaz kimdir?

Liseyi Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesinde tamamladıktan sonra lisans eğitimimi Ankara’da Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde bitirdim. Mezuniyet sonrasında 1 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra 2016 yılında kamu atamam gerçekleşmiş olup 4 yıllık süreçte Gaziantep ili Araban Devlet Hastanesinde vazife yaptım. Çok kıymetli ve keyifli bu 4 yıllık kamu görevimin ardından 2020 yazında kendi ağız ve diş sağlığı muayenehanemi kurarak hastalarıma hizmet vermeye başladım.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller