Yükleniyor...

Her projemiz önemli ve özel

22 Aralık 2023

Musetash Mimarlık olarak ticari ve konut iç mekânları projeleri üzerinde yoğunlaştığını belirten mimar Mustafa Altaş, mimarlıkta müşteri ilişkilerinin yaratıcılık kadar önemli olduğunu söylüyor. Altaş, aynı zamanda Gaziantep’in yanı sıra Montenegro’daki ofislerinde hem yurt içine hem de yurt dışına hizmet verdiklerini anlatıyor.

Her projenin kendisi için önemli ve özel olduğunu ifade eden Altaş, müşterilerine klasik sunumların aksine, sanal gerçeklik deneyimi yaşatarak daha renkli ve finalize edilmiş bir mekânı sanal olarak deneyimleyebilme imkânı sunduklarını da belirtiyor.  

SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİ YAŞATIYORUZ 

Musetash Mimarlığın faaliyetlerine 2022 yılının sonlarında başladığını belirten mimar Mustafa Altaş, sundukları hizmetleri anlattı, “Mimarlık mesleğini bireysel yapma kararı almam ile başladı hikâyem. Yurt içi ve yurt dışında müşterilerimize belirli bir süre hizmet verdikten sonra bu yılın Ekim ayında fiziksel olarak da ofisimizi açtık. Bunun yanı sıra Karadağ/Montenegro’da Musetash Montenegro adı altında hizmet veriyoruz. Fiziksel olarak oluşturduğumuz projelerin yanında sanal meta evreninde yaptığımız çalışmalarımız da mevcut. Müşterilerimize klasik sunumların aksine, sanal gerçeklik deneyimi yaşatarak daha renkli ve finalize edilmiş bir mekânı sanal olarak deneyimleyebilme imkânı sunuyoruz. Çevreci bir mantaliteyi benimsediğimiz için bu konuda da çalışmalarımız var. En büyük örneklerinden biri de kendi ofisimiz. Enerji ihtiyacının yüzde 70’lik bir bölümünü yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. Kendi oluşturduğumuz otomasyon sistemleri ile iklimlendirme ve aydınlatma öğelerini bu duruma senkronize ediyoruz. Bir ofisten daha fazlası olarak deneyim alanı oluşturduk ve müşterilerimiz ile detaylar üzerine konuşurken birebir örnek oluşturacak uygulamaları yerinde görebilme imkanı tanıyoruz” diye konuştu.  

HER PROJE ÖZEL 

Bir mimar olarak her projenin kendisi için önemli ve özel olduğunu ifade eden Altaş, “Her projenin ayrı güzelliği var benim için. Musetash Mimarlık olarak ticari ve konut iç mekânları üzerinde projelerimiz aktif bir şekilde devam ediyor” dedi. 

MÜŞTERİYİ TANIMAK ÇOK ÖNEMLİ 

Yaratıcılığın mimarlığın en önemli unsurlarından biri olduğunu söyleyen Altaş, “Yaşam alanları oluşturuyoruz, yaratıcılık mesleğimizde önemli ancak bunun yanı sıra ikili ilişkilerde müşterilerimizi tanıyabilmek ve kullanım alışkanlıklarını analiz edebilmek belki de bizim adımıza yaratıcılıktan daha önemli diyebilirim” diye konuştu. 

PROJEYİ 3 BOYUTLU GÖRSELLERLE SUNUYORUZ 

Mustafa Altaş, tasarım aşamasından projenin teslim aşamasına kadar olan süreçte nasıl bir yol izlediklerini şöyle anlatıyor, “Öncelikle bir ön görüşme sürecimiz oluyor ve müşterimiz ile taleplerini karşılıklı olarak istişare ediyoruz. Bu süreci değerlendirerek oluşturduğumuz moodboardlarımız üzerinden en yakın konsepti belirleyip 3 boyutlu görsel çalışmalarını hazırlıyoruz. En son aşamada uygulamaya teknik hazırlığı yapılıp uygulamasını yaparak finalize ediyoruz. Bir projenin her sürecinden ayrı bir keyif alıyorum:).” 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT