Yükleniyor...

Her şey hastalarımızın sağlığı ve memnuniyeti için

20 Kasım 2023

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Özcan, kliniklerinde kadın hastalıklarının tanı ve tedavisi, gebelik ve doğum sürecine yönelik sağlık hizmetlerinin yanı sıra genital estetik konusunda da başarılı tedaviler uyguladıklarını söyledi.

Opr. Dr. Ali Özcan, hastalarına daha iyi ve kaliteli hizmet vermek, onlara daha fazla zaman ayırmak amacıyla kendi muayenehanesinde hizmet verdiğini ifade etti.

Kadınların jinekolojik muayene, gebelik öncesi ve gebelik süreci, genital estetik gibi pek çok sebeple kliniklerine rahatlıkla başvurabileceğini ifade eden Opr. Dr. Ali Özcan, bunları üç genel başlıkta topladığını anlattı, “Hastalarımız Obstetrik (Gebelik) süreci için yani; gebelik öncesi ön muayene, gebe kalamama durumunda tetkik ve tedavileri (rahim filmi-hsg, yumurta geliştirme, aşılma, tüp bebek hazırlama), gebelik takibi (Ultrason 2/4 boyutlu inceleme, nst çekme), gebelerimin sezaryen veya normal vajinal yolla (Anlaşmalı hastanede) doğumlarını sağlanması için kliniğimize  başvurabilirler.

İkinci olarak; genç kızlarımız ergenlik çağından itibaren, evli ve menopoz çağındaki kadınlarımız tüm kadın hastalıkları sorunlarının tanı, tedavisi, operasyonları (Laparatomi-açık, laparaskopi/histeroskopi-kapalı yöntem) gibi jinekolojik (Kadın Hastalıkları) sebeplerle kliniğimize gelebilirler.

Üçüncü olarak da günümüzde artan genital bölge kozmetik sorunlarının tespiti ve düzeltilmesine yönelik genital estetiği konunda hizmet verdiğimizi söyleyebiliriz.”

HPV AŞISI YAPTIRILMALIDIR

“Kadınların ileride oluşabilecek hastalıklardan korunma önlemleri ve tarama testleri özellikle de ergenlik yaştan itibaren, hatta bazı hastalıklarda çocukluk çağında başlayarak yaptırılmasını gerekmektedir” diyen Opr. Dr. Özcan, “Bu korunma yöntemlerinden en güncel olanı HPV aşısı. Çağımızda sık görülen ve önlenebilir olan rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV virüsüne karşı bu aşının 9-26 yaşlarından itibaren ileri yaşlara kadar mutlaka yaptırılması tavsiye edilmektedir. HPV aşısı bazı ülkelerde çocukluk çağı rutin aşılama programına alındığı gibi bizim ülkemizde de önerilmektedir. Ayrıca cinsel beraberliğin başlaması ile 1-2 yılda bir smear (rahim ağzı kanser açısından) taraması, kişinin kendi kendine basit meme muayenesi ve gereğinde ultrason yapılmasını önermekteyim. 40’lı yaşlardan itibaren mammografi de taramalara eklenir. Menopoz döneminde yine diğer taramalarla birlikte kemik dansitometrisi ile kemik erimesi taranır ve duruma göre destekleyici tedaviler verilir” dedi.

DÜZENLİ DOKTOR KONTROLÜ ÖNEMLİ

Çiftlerin sadece doğum sürecinde değil daha öncesinde düzenli olarak doktor kontrolünde olmalarının önemine değinen Opr. Dr. Özcan, çiftlere şu önerilerde bulundu: “Düzenli bir gebelik süreci ve sağlıklı bebekler için çiftler, gebelik düşündüğü andan itibaren özellikle doktora birlikte başvurarak, her bireyin ön değerlendirilmeleri ile genel tarama tetkikleri yapılmalıdır. Sonrasında takviye vitaminler eklenerek ve önerilerle gebelik planlamaları yapılmalıdır.”

UYGUN TEDAVİLER PLANLANIR

Opr. Dr. Özcan, düzenli bir beraberliğe rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlerin de uygun tedaviye başlamaları için doktora başvurmaları gerektiğini söyledi: “Yaş grubuna göre değişmek üzere sağlıklı çiftlerin 3-12 ay süresince gebe kalamaması durumunda doktoruna başvurmalıdır. Yine her çift birlikte daha ayrıntılı tetkik edilip, sorunun tespiti ve sonrası ona uygun tedavileri planlanır.”

GENİTAL ESTETİK UYGULUYORUZ

Yalnızca kadın hastalıkları ve gebelik süreci için değil genital estetik ile ilgili de başarılı tedavileri olduğunu söyleyen Opr. Dr. Özcan, “Günümüzde hem kadın hem de erkeğin beğenme ve beğenilme arzuları bir takım estetik kaygılara neden olmuştur. Özellikle başta dış genel vücut görsel estetik düzeltmeler yapılmıştır. Arkasından genital bölgenin mahremiyet tabuları aşılarak estetik operasyonlar yapılmaya başlanmıştır. Bu operasyonlar hem tıbbı sorunların düzeltilmesi hem de daha fazla özgüvenli ve mutlu cinsel birlikteliğe katkı sağlamıştır. Artan talep kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının bu alana yönelmesine neden olmuştur” diye konuştu.

GENİTAL ESTETİK HEM TEDAVİ HEM DE ESTETİK AMAÇLI UYGULANMAKTADIR

Genital estetik operasyonlarının genç erişkinlik çağından itibaren başlayarak menopoz sonrası tüm dönmelerde yapılabildiğini anlatan Opr. Dr. Özcan, “Erken yaşlarda daha çok estetik kaygılarla dış genital bölgenin asimetrik görünümünün düzeltilmesi için yapılır. Doğum sonrası veya erken menopoz öncesi dönemde genital bölgenin toparlayıcı ve görsel deformiteleri düzeltilmesi ile cinsel beraberlikte memnuniyeti sağlamak amaçlanmaktadır. Menopoz ve sonrası dönemlerde daha çok doku kuvvet kaybının yarattığı genital bölgede sarkma, idrar kaçırma ve yine deformite görünümünü düzeltme amaçlanırken estetikten ziyade tedaviye yönelik operasyonlar yapılmaktadır” dedi.

 “Genital estetik düzeltmeleri de birer ameliyat olup, kendine ait riskleri mevcuttur” diyen Opr. Dr. Özcan, “Ameliyat çeşitliliğine göre lokal anestezi ve daha çok spinal (belden aşağı) anestezi uygulanmaktadır. Arzulan estetik görüntüde ameliyatın başarısı ne kadar önemli ise ameliyat sonrası bakım, kontrol ve doktorunuzun tavsiyelerini yerine getirmek bir o kadar da önemlidir” açıklamasında bulundu.

Opr. Dr. Ali Özcan kimdir?

1978 Göksun/Kahramanmaraş doğumluyum. Evliyim, 12 yaşında bir kızım, 8 yaşında da bir oğlum var. İlköğretim ve lise eğitimini Göksun’da tamamladım. 1994 yılında eğitime başladığım Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2000 yılında mezun oldum. İki yıl süreyle Göksun İlk Yardım ve Acil İstasyonunda çalıştım. 2003-2008 yıllarında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasımı tamamladım. Sonrasında Çanakkale Askeri Hastanesinde Yedek Subaylık ile askerlik hizmetini yerine getirdim. Kilis Devlet Hastanesinde mecburi hizmetimi yaptım. Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesi Özel Ortadoğu Tıp Merkezinde iki yıl çalıştım. 8 yıl süreyle Gaziantep Özel Medicalpark (Medikalpoint) Hastanesinde çalıştım. 2021 Temmuz ayından itibaren Gaziantep'te kendi özel muayenehanemde daha iyi ve daha kaliteli hizmeti hastalarımın ev sıcaklığı ortamındaymış gibi hissetmesini sağlayarak sunmayı amaçladım.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT