Yükleniyor...

Hollanda Kral Günü kutlandı

28 Mayıs 2024

Hollanda’nın milli bayramı olan ‘Kral Günü’ Gaziantep’te düzenlenen bir resepsiyon ile Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel ve eşi Müge Tezel’in ev sahipliğinde kutlandı.

Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ve eşi Carmen Wijnands ile Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel ve eşi Müge Tezel’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyon, iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Hışvahan’daki resepsiyona iş ve cemiyet dünyasından seçkin davetliler katıldı.

100 YILLIK DOSTLUK

Hollanda Krallığı Fahri Konsolosu Bora Tezel resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Bugün, hem benim hem de Türkiye-Hollanda ilişkileri için önemli bir gün. Fahri konsolosluğumun 10., Türkiye-Hollanda dostluk ilişkisi anlaşmasının ise 100. yılını kutluyoruz. Hollanda, Türkiye'nin hem iyi gün dostu hem de kötü gün dostu çünkü Türkiye'deki en büyük doğrudan yatırımcı Hollanda. Bunun en son örneğini depremde gördük. Türkiye'ye yapılan en büyük maddi ve manevi yardımlardan biri Hollanda'dan geldi. Hollanda’da yaşayan Türk halkının da tabii çok büyük desteği oldu. Sadece telefonla Hollanda'da yaklaşık 130 milyon £ toplanıp Türkiye'ye yardım olarak gönderildi. Ayrıca, depremin ilk 24 saatinde Hollanda'dan yaklaşık 70 kişilik arama-kurtarma ekibi geldi. Herkesten önce beni arayanlardan biri sayın büyükelçimizdi. Annem ve babamın iyi olduğunu sorduktan sonra ilk telefonu büyükelçiden aldım. Bu yüzden, bu ekibin bir parçası olmaktan da gurur duyuyorum” dedi.

ÇOK GÜZEL İŞ BİRLİKTELİKLERİ VAR İKİ ÜLKE ARASINDA

Büyükelçi Joep Wijnands da konuşmasında, “Bu sene sadece kral gününü değil, Hollanda ve Türkiye arasındaki 100 yıllık dostluk anlaşmasını kutluyoruz. Aslında dostluğumuz 400 yıla dayanıyor. Çok güzel iş birliktelikleri var iki ülke arasında. Başta NATO üyesiyiz. Aynı zamanda ticari ilişkilerimiz de çok önemli bizim için. Hollanda şu anda Türkiye’de en büyük yatırımcı. Tabii, bir de ailevi ve kişisel ilişkilerimiz söz konusu. Hollanda'da yaşayan çok büyük bir Türk toplumu var. Dostluğumuzu çok büyük acılar yaşanan depremde ispatladık. İki ülke arasında çok büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Burada Bora Tezel'in bizim için ne kadar önemli olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Sadece ticari ilişkilerde, iki ülkeyi buluşturmak ve iki ülke arasında şirketleri bir araya getirmek konusunda değil, aynı zamanda deprem sonrasında da yapmış olduğu çalışmalarda da kendisini çok takdir ediyoruz. Kralımızın adına da şunu iletebilirim ki Fahri konsolosumuz olarak kendisiyle devam etmek istiyoruz. Sadık asistanı Asya Hanım'a da çok teşekkür ediyoruz, çok güzel işler çıkartıyor. Hollanda depremzedelerle omuz omuza olmaya devam edecek. Kralımızın doğum gününü ve dostluğumuzu kutlamak için burada olduğunuz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller