Yükleniyor...

İmzalar gastronomi bilimi için atıldı

15 Temmuz 2022

Gaziantep Gastronomi Akademisi (GAGA) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi gastronomi alanında eğitim ve bilimsel çalışmalar yapmak için iş birliği protokolü imzaladı.

İmza törenine GTO ve GAGA Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin yanı sıra GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu ile HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Furkan Baltacı katıldı.

Yıldırım: Bu imza sektöre değer katacak
İş birliği protokolünün sektöre önemli katkıları olacağını belirten Yıldırım şunları dile getirdi: “Gaziantep Gastronomi Akademisi (GAGA) hem mutfak kültürümüzün küresel boyuttaki profesyonel yolculuğu hem de gastronomi sektörü için çok önemli bir adım. GAGA ile en büyük hedefimiz gastronomi ve gıda sektörlerine nitelikli insan kaynağı ve işletmeler kazandırılmak. Bu hedef doğrultusunda işletme ve bireysel düzeyde vereceğimiz turizm, gastronom, beslenme ve gıda konulu eğitimlerde, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri ile çalışacak olmaktan mutluluk duyuyorum.”

Dereli: Kadim gastronomi kültürümüzün dünya ile entegrasyonuna katkı sunacağız
Prof. Dr. Türkay Dereli ise yaptığı değerlendirmede, “İki güçlü kurumun iş birliği kentimizin kadim gastronomi kültürünün dünya ile entegrasyonu ve sektörün gelişimi için önemli bir adım olacaktır. Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GAGA bünyesindeki akademik eğitimler ile sektöre yönelik kısa dönemli eğitim ve seminerlere ilişkin müfredat ve eğitim modüllerinin hazırlanmasına destek verirken bu iş birliği ile turizm ve gastronomi alanlarında kongre, konferans, seminer, sempozyum ve bilimsel araştırmalar konusunda da iki kurum iş birliği yapacak. Ulusal ve uluslararası projeler geliştirerek sektöre katma değer kazandıracak” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş