Yükleniyor...

İşimi severek yapıyorum

20 Ekim 2023

Dermatoloji Uzmanı Dr. Oya Önal, Defa Life Hastanesi bünyesinde hizmet veren Defa Dermatoloji Merkezinde hem dermatolojik hem de kozmetik tüm tedavileri uyguladıklarını belirtti. Ciltte ilgili tüm işlem ve tedavilerin uzman hekim kontrolünde yapılması uyarısında bulunan Uzm. Dr. Önal, merkezde uyguladıkları tedaviler hakkında merak edilenleri anlattı.

Her hasta için farklı bir tedavi planlaması yaptıklarını ifade eden Uzm. Dr. Önal; cilt bakımı, cilt gençleştirme, leke, dolgu, botoks, akne gibi pek çok işlem ve tedaviyi son teknoloji ile başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Defa Dermatoloji Merkezinde hem dermatolojik hem de kozmetik işlemlerinin tümünü yaptıklarını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Oya Önal, “Leke ve akne tedaviler ile ciltle ilgili tüm dermatolojik problemleri tedavi ediyoruz. Bunun yanında kozmetik olarak da lekelerde ilaç olarak veremediğimiz tedavileri kozmetik bölümümüzde lazer, mezoterapi ve diğer işlemlerle destekleyebiliyoruz. Leke tedavilerinin yanı sıra cilt bakımı, dolgu, botoks, PRP, cilt gençleştirme, saçla ilgili tüm işlem ve tedavileri kozmetik bölümümüzde yapmaktayız” dedi.

HASTALARIMIZA FAYDA SAĞLAYACAK UYGULAMALAR YAPIYORUZ

Yüz gençleştirmek için ip askı uygulaması yaptıklarını anlatan Uzm. Dr. Önal, “Lazer olarak da BB lazerler, Thulium lazerler, diğer leke için yaptığımız lazer uygulamalarımız var. Onları kombine ya da tek başına olarak, çoğu zaman da kombine uygulayarak hastalarımıza fayda sağlıyoruz” diye konuştu.

HER HASTAYA ÖZEL YOL HARİTASI ÇİZİYORUZ

Her hastaya farklı bir tedavi uyguladıklarını söyleyen Uzm. Dr. Önal, “Her hasta farklıdır, her hastaya aynı tedavileri vermiyoruz. Tedavileri planlarken hastaya ilk önce bakıyoruz, muayene ediyoruz, cilt tipini, cilt yapısını belirliyoruz. Hastanın yaşına göre bile tedaviler değişebiliyor, ona göre tedavi planlarına medikal ilaç tedavisi, devam tedavileri veriyoruz. Bu tüm tedaviler için geçerli ama bunun yanında uygulayabileceğimiz işlemleri devamında yapıyoruz. Yani her hastaya özel bir yol haritası çiziyoruz” ifadelerini kullandı.

EMPATİ KURABİLİYORUM

Hastalarıyla samimi bir iletişim kurduğunu ifade eden Uzm. Dr. Önal, “Güler yüzlüyüm, sıcakkanlıyım. Hastayla iletişimim her zaman iyi, onları anlayabiliyorum çünkü benim de zamanında dermatoloji problemlerim oldu. Bu sebeple hastayla empati kurmam daha kolay oluyor. Hastaları bu anlamda daha çok sahipleniyorum, daha fazla anlayabilip ona göre tedavi planlıyorum. Hastalarımı kendime tedavi verir gibi tedavi ediyorum” dedi.

SEVDİĞİM İŞİ YAPIYORUM

Tıp eğitimini ve dermatoloji bölümünü severek tercih ettiğini belirten Uzm. Dr. Önal, mesleğini seçme hikayesini bizimle paylaştı, “Dermatolojiyi çok isteyerek yazdım, ilk tercihlerimden biriydi çünkü benim de ergenlik döneminde akne problemlerim oldu. Bu, benim için aynı zamanda tedavi döneminde de bir yol haritası oldu diyebilirim. Yani kendime fayda sağlamak isterken hastalarıma da fayda sağlamak istedim. Aynı zamanda okul dönemimde kozmetiğe de çok fazla ilgim vardı. Dermatoloji alanında ilerlerken hem sevdiğim bir işi yapmış oldum hem de aynı zamanda insanlara fayda sağlamış oldum.”

BB LAZER İLE PEK ÇOK ALANDA BAŞARILI TEDAVİLER UYGULUYORUZ

Defa Güzellik Merkezinde uyguladıkları son teknolojik işlemlerden biri olan BB lazerin başarılı sonuçlarından da bahseden Uzm. Dr. Önal, “Burada özellikle kış mevsiminde uyguladığımız BB lazer diye son teknoloji bir sistemimiz var. Bu, daha çok açık tenli beyaz ciltlerde, yüzü kızarık damarlanma artışı belirgin olanlarda, bazen güneşin hasarlanmasına bağlı lekeleri olanlarda, akne tedavisinde ve bazen de ilaç veremediğimiz hasta gruplarına uyguladığımız bir lazer sistemi. BB lazer geniş bant ışık anlamına gelir. Bu lazerle, deri ve deri altının farklı katmanlarına etki ederek oradaki problemlere çözüm sağlayabiliyoruz. Çiller, akne tedavisi, gül hastalığı, güneşe bağlı yaşlılık lekeleri, cilt gençleştirme, gözenek küçültme, cilt tonunu eşitleme gibi birçok alanda çözüm sağlayabildiğimiz yeni bir lazer sistemi bu. Bu sistemi sadece yüzde değil boyunda, dekoltede ve ellerde de uygulayabiliyoruz. Lazerin en büyük avantajı ağrısız ve acısız olması. İşlemden sonra kişinin sosyal hayatına devam edebilmesi ise en büyük avantajlarından biri” diye konuştu.

HEKİM KONTROLÜNDE TEDAVİ OLMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Uzm. Dr. Önal, insanların güzellik merkezlerinde yaptırdıkları işlemlerin hekim kontrolünde olması konusunda uyarıda bulundu: “Deriyle ilgili tüm hastalıkların tedavisinin bir hekim kontrolünde olması gerekiyor. Leke, akne ya da diğer problemler… Bunların hepsi aslında hastalık, bir kozmetik işlem değil. O yüzden öncelikle bunun bir hastalık olduğunu kabul edip ona göre tedavi planlamak gerekiyor. Bizim en büyük sorunumuz dışarıda yapılan yanlış işlemleri burada düzeltmek zorunda kalıyor olmamız. Bu nedenle öncelikle bir uzmana görünmeniz daha kıymetli. Yaptıracağınız tüm tedavi ve işlemleri hekim kontrolünde yaptırmalısınız.”

 

CİHAT ÖZTÜRK

 

Dr. Oya Önal kimdir?

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Adana’da tamamladım. 2012 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesindeki uzmanlık eğitimimin ardından 2018 yılında Kilis Devlet Hastanesinde mecbur hizmetimi tamamladım. Yaklaşık bir yıldır da Defa Life Hastanesinde çalışmaktayım.

 

Sosyal Medyada Paylaş