Yükleniyor...

Kavaklık Rotary Kulübü:

30 Mart 2023

Kavaklık Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayla Fazlı, tüm ülkeyi derinden sarsan depremler sonrası dernek olarak depremzedelerin yanında olduklarını söyledi.

Tüm ülkeyi derinden sarsan, Gaziantep de dahil birçok ilimizi etkileyen depremlerin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Kavaklık Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayla Fazlı, “Deprem anından itibaren Rotary 2430 Bölge Guvernörümüz Emre Öztürk’ün organizasyonuyla depremzedelerimizin yanında olmaya gayret ettik. Ulusal ve uluslararası tüm Rotary Kulüplerinden çok fazla yardım gelmeye başladı. Kulübümüzce Kültür Koleji üs olarak belirlendi. Yardımlar ihtiyaca göre hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine sabahın ilk saatlerinde ulaştırılmaya başlandı. Biz de Kavaklık Rotary Kulübü olarak yardım merkezine giderek üç öğün, yemek ve ısınma için gerekli malzemeler ile devamında barınmak için gerekli çadırları ihtiyaç bölgelerine ulaştırmaya başladık” dedi.

Geleceğimizi ancak bilimin ışığında kurabiliriz

Depremin yaralarını sarmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu belirten Fazlı, “Depremin yıkıcı gücünün çok daha fazla olduğunu ilerleyen saatlerde öğrenmeye başladık. Ciddi boyutlardaki bu yıkımın izleri elbette kısa sürede silinmeyecektir. Şehirler yıkılır, zamanla yenileri inşa edilir ama o şehri şehir yapan ruhu oluşturmak için yüzyıllar gerekir. Hatta hiçbir zaman eskisi gibi olamaz. Ancak bizler o ruhu eğitimle, sanatla, sabırla ilmek ilmek örmek için hep birlikte, süreci doğru yöneterek, tüm imkanlarımızı kalıcı çözümlere yönlendirerek tekrar inşa edebiliriz. Gün bizim için bir olma günüdür. Bu süreçte STK’ların ne kadar etkili ve önemli olduğunu gördük. Devlet desteği olmadan şehirleri tekrar kuramayız. Devlet, STK’lar, özel sektör temsilcileri ile insanlarımız için yeni bir yaşam kurmak için bir araya gelerek ve kalıcı eylem planları oluşturarak elbirliği ile hayata geçirmeliyiz. Geleceğimizi ancak bilimin ışığında dürüstlük, iyilik, ahlak ve sevgi ile kurgularsak kurabiliriz” diye konuştu.

Yaraların bir an önce sarılmasını diliyoruz

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez yönetim kurulu üyesi olarak da depremin yaralarını sarmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Fazlı, şunları anlattı: “TÜKD olarak 8 Mart tarihinde genel başkanımız Meral Güler ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Hatay’daydım. Yıkımın ve felaketin en çok yaşandığı yerlerden olan Hatay, binlerce yıllık tarihiyle, insanıyla yok olmuştu. Yakınlarını kaybedenlere yardım edememenin çaresizliğini yaşamak çok acıydı. Şehir gibi biz de darmadağın olduk. Bu dehşet yıkımın içinde yeni hayatların kurulması umudunu ve kararlılığını tüm kadınlarımızın gözlerinde görmek bizi bir kez daha bu insanlara hayran bıraktı. Şöyle diyorlardı kadınlarımız: “Bu topraklara sözümüz var, Hatay bizim şahsi meselemiz, biz buradayız. Yeniden doğuş hikâyemizi yazacağız. Hatay’ı terk etmeyeceğiz”. Bu sözler bizi çok duygulandırdı, umutlandırdı. Biz de her zaman onların yanlarında olma sözü verdik ve yüreğimizin bir parçasını bırakarak Gaziantep’e döndük. Bir an önce yaraların sarıldığını görmek dileğiyle güvenli günlere.”

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT