Yükleniyor...

Kick boks benim tutkum

20 Kasım 2023

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı; hareketli bir hayat şekli, doğru beslenme ve spor. Bunun için yapmanız gerekenlerin başında profesyonel destek almak geliyor. Kurucusu olduğu spor merkezinde kIck boks, reformer pilates, fonksiyonel antrenman metotlu crossfIt gibi hizmetler sunan Personal Trainer Nihan Şahin ile spor yapmak isteyenler için nasıl bir yol izlediklerini ve çalışma programlarını konuştuk.

Merkezin sadece kadınlara yönelik hizmet verdiğini belirten Nihan Şahin, bünyelerinde bulunan güzellik uzmanı ile birlikte protez tırnak, kalıcı oje, ipek kirpik, cilt bakımı gibi alanlarda da kadınlara hizmet sunduklarını söyledi.

Nihan Hanım sizi tanıyabilir miyiz? Eğitiminiz, uzmanlık alanlarınız hakkında neler söylemek istersiniz?

1994 Gaziantep doğumluyum. İki çocuk annesiyim. Ortaokul ve lise eğitimlerimi Gaziantep Kolej Vakfı’nda tamamladım. Zamanla spora olan ilgimi keşfettim ve eşim Halil İbrahim Şahin’den kendimi geliştirmek için kick boks dersleri almaya başladım. Kendimi geliştirdikten sonra bu sporun benim için bir tutku haline geldiğini anladım. Bunun üzerine sporu profesyonel olarak yapmaya ve meslek hayatına atılmaya karar verdim. Bu kararımda beni etkileyen en önemli sebeplerden birisi de yaşadığımız coğrafyada kadın olarak var olmanın tüm zorluklarının bilinciyle, onlara kendini koruma ve savunma konusunda yardımcı olmak.

Merkezinizde sunduğunuz hizmetler nelerdir, bahseder misiniz?

Şu anda kurucusu olduğum personal trainer spor merkezimde kick boks, reformer pilates, fonksiyonel antrenman metotlu crossfit ve G5 masajı hizmetlerini sunuyoruz.

Programlarınız kişiye özel mi?

Elbette, programlarımız uzman fizyoterapistlerimiz ve personal trainerlarımız ile birlikte danışanlarımız için bire bir ve kişiye özel olarak ayarlanıyor.

Spor yaparak kilo vermek için size başvuranlar için nasıl bir yol izliyorsunuz?

Danışanlarımızın, sağlık ve fizyolojik açıdan herhangi bir rahatsızlığının olup olmadığını öğrendikten sonra uzman fizyoterapistlerimiz tarafından vücut indeksi ve metabolizmalarına göre belirli kontrolleri sağlanıyor ve ardından ona göre bir yol haritası belirleniyor.

Merkezinizde sizden başka eğitmen var mı? Onların uzmanlık alanları nelerdir?

Merkezimde alanında uzman, tecrübeli fizyoterapistlerimiz ve personal trainer antrenörler bulunmaktadır.

Sadece kadınlara mı hizmet veriyorsunuz?

Evet, merkezimiz sadece kadınlara özel. Kadınların kendini daha rahat hissedebilmesi için sadece onlara yönelik özel bir yer açmaktı hayalim. Hayalimi gerçekleştirdiğim için hem mutluyum hem de kendimle gurur duyuyorum.

Hangi yaş grubuna hizmet veriyorsunuz? Herhangi bir yaş sınırı var mı?

Herhangi bir yaş sınırımız yok. Her yaştan danışanlarımıza hizmet veriyoruz. Özellikle erken yaşta kick boks ile tanışan danışanlarımız ilerleyen zamanda bunun faydasını daha çok görebiliyor. Reformer pilates de postür bozukluğunu düzeltmede, doğru nefes almayı öğrenmede, özgüven gelişiminde ve yeteneklerin açığa çıkıp gelişmesinde oldukça faydalı. Aynı zamanda uyum içerisinde çalışmayı öğrenmelerine, esneklik kazanmalarına yönelik çalışmaları eğlenerek yapmalarına imkan sağladığı için ergenlik çağındaki 13-14 yaş aralığında da başlanabilir.

Sporun önemi ve faydaları hakkında neler söylemek istersiniz?

Sporun sağlığa hem fizyolojik hem de sosyolojik olarak faydası var. Örneğin reformer pilates kas ağrılarında, fibromiyaljide, duruş bozukluğunda, nefes kontrolünde, bel boyun fıtığında, omurga stabilizasyonunda ve esneklik güç denge koordinasyonunda etkin rol oynar. Fonksiyonel antrenman metotlu crossfit ise bağışıklığı güçlendirir, nabız artışı ile direnç sağlar ve kan akışını hızlandırır. Daha kısa sürede daha fazla kalori yakmaya yardımcı olur. Sosyolojik olarak ise; kişinin kendisine zaman ayırması, yaşam kalitesinin artması, kendisiyle barışık olması, sosyalleşmesi, fiziksel ve mental olarak rahatlamasında yardımcı olur.

Danışanlarınızdan en çok hangi yönde talepler geliyor?

Bünyemizde bulunan tüm spor dallarımızda; Kick boks, fonksiyonel antrenman metotlu crossfit ve reformer pilatese yoğun ilgi gösterilmektedir.

Vücutta belirgin değişiklikler görebilmek için ne kadar bir süreye ihtiyacımız var?

Bu konuda süre belirtmek doğru olmaz çünkü bu süre kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Burada beslenme düzeni oldukça büyük rol oynamaktadır. İstikrarlı bir şekilde devam edildiği taktirde sağlıklı bir şekilde zayıflama gözle görülebilir.

Hizmet verdiğiniz gün ve saat aralığı nedir?

Randevu sistemi ile çalışıyoruz. Danışanlarımız aylık paket aldıkları için saatlerini kendileri belirleyerek ve her hafta o haftanın programını yaparak randevularını oluşturuyorlar. Hafta içi her gün sabah 07.00’de danışanlarımızı ağırlamaya başlıyoruz. Çalışan danışanlarımız için de akşam 20.00’ye kadar hizmet veriyoruz, aynı zamanda cumartesi günleri de 14.00’e kadar hizmet vermekteyiz.

Kick boks kadınlar tarafından pilates kadar ilgi gören bir spor dalı mı?

Aslında iki branş da ilgi görüyor. Reformer pilates daha çok sağlığa yönelik sakin bir branştır, kick boks ise daha nabız arttıran, daha hareketli bir branş olduğu için danışanlarımız kendine yakın bulduğu alanı tercih ediyor.

Açıkçası birçoğumuz sporu bir yaşam biçimi haline getirmekte zorlanıyoruz. Çoğunlukla kilo vermek amaçlı dönemsel olarak gidiyoruz spor salonlarına. Egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirebilmemiz için ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Vücuda pozitif etkisini gözlemlemek gerekir, bunun için de biraz sabır gerekir. Bu farkı gördükten sonra vazgeçilemeyeceğini düşünüyorum.

Danışanlarımızın memnuniyeti önemli

Sürekli olarak hem kendimi ve hem de merkezimizi geliştirme gayreti içindeyim. Sadece kadınlara hizmet veren bir spor merkezi olarak kadınlara sunduğumuz hizmetin alanını da genişlettik. Güzellik uzmanımız Seval Özserçe ile protez tırnak, kalıcı oje, ipek kirpik, cilt bakımı gibi alanlarda da kadınlara hizmet sunmaya başladık. Aynı zamanda danışanlarımızın spor öncesi ve sonrasında tüketebilecekleri detoks suları ve smothi’lerle de sağlıklı beslenmelerine katkı sunuyoruz. Danışanlarımızın memnuniyetini üst seviyede tutarak, şubeler açmak ise ileriye yönelik en büyük hedefim.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT