Yükleniyor...

Kindyroo nedir?

15 Mayıs 2023

KindyROO’nun, 1982’den bu yana uygulanan ve dünya genelinde yüzlerce şubesi olan eşsiz bir program olduğunu ifade eden Serap Cilli, “1,5 ay–6 yaş arası çocukların ebeveynleri ile katıldığı, bilimsel temelli ve eğlenceli bir sistemdir. Sıradan bir oyun grubu değildir. 8 seviyede 260 programı vardır. 6 yıl boyunca program kendini tekrarlamaz” diye konuştu.

KINDYROO’YU farklı kılan en önemli unsur, beynin sıralı gelişim sistematiği üzerine kurulu olmasıdır” diyen Serap Cilli, “Hayatın ilk yılları, bireyin sonraki hayatında kullanacağı tüm becerilerin alt yapısının oluştuğu dönemdir. Bu dönemde sıralı gelişimde atlanan veya eksik kalan unsurlar, bireyin ileriki hayatında mutlaka etkili olur. “Bizim çocuk top oyunlarını sevmiyor” veya “Bizimki çok zeki ama dersi dinlemediği için notları düşük” gibi sıklıkla duyduğumuz yakınmaların temeli, 0-3 yaşta eksik kalan gelişim aşamalarına dayanır. Sanıldığı gibi tamamen genetik sebeplerden değildir” dedi.

KindyROO’nun, alandaki uzmanlığı ile bu tarz sorunları oluşmadan engellediğini belirten Serap Cilli, şunları kaydetti: “Tüm gelişim alanlarının eş zamanlı ilerletilmesi sayesinde çocukların vücutları ve beyinleri çok yönlü gelişim gösterir. İstekleri doğrultusunda her şeyi başarabilen, özgüvenli, çok yönlü ve özgür bireyler olmalarını sağlar. Böyle bir gelişim süreci de hem çocuklar hem de aileler için mutluluğu beraberinde getirir. Programın bu kadar iyi sonuçlar vermesinin sebebi, çocuk gelişimini ilgilendiren tüm bilim dallarının prensiplerini içinde barındırmasıdır. Eğlenceli bir oyun grubu görünümünde olsa da içeriği eşsizdir. Temeli 1950’lere dayanan KindyROO; pedagoglar, eğitimciler, fizyoterapistler, çocuk doktorları, duyu doktorları, duyu bütünleme uzmanları gibi multi-disipliner profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmış ve sürekli bilimsel araştırmalar ışığında güncellenmektedir.”

5 yıldır evliyim ve 2,5 yaşında bir kız çocuğuna rehberlik eden bir anneyim. Selçuk Üniversitesi mezunuyum. Bankacılık sektöründeki kariyerime kızım Leyla Eva‘nın doğumuyla birlikte son verdim. KindyROO ile tanışmamız, KindyROO velisi olmamızla başladı. Kızımızdaki gelişimi görmek ebeveyn olarak bizi çok mutlu etti. KindyROO’nun oyun, eğlence ve sosyalleşme ihtiyaçlarının karşılamasının yanında sistematik ve bilimsel bir gelişim programı olduğunu görünce eşim Pediatri Uzmanı Dr. Hikmet Cilli ile birlikte KindyROO ailesine katılarak daha çok çocuğun ve ailenin bu programdan yararlanmasını istedik. Programın bütünsel gelişimi desteklemesi, yeni bilimsel araştırmalar ışığında sürekli güncelleniyor olması KindyROO’nun çocuklarımız adına hem şimdiye hem de geleceğe yapılan güzel bir yatırım olduğunu düşünmemizi sağladı. Bu sebeple daha çok çocuğun eğlenirken gelişmesini görebilmek adına sizleri de heyecanla ve mutlulukla katıldığımız KindyROO ailemizin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

KindyROO yolculuğu

KindyROO sistemine 1,5 ay–6 yaş arası tüm çocukların ebeveynli olarak katıldığını anlatan Serap Cilli, “Bu yaş aralığında 8 farklı gelişim seviyesi kapsamında seanslar yapılır. İki seviye yürüme öncesi bebek programı, dört seviye yürüyen-üç yaş programı, iki seviye okula hazırlık programı bulunur” dedi.

“Ebeveynle görüşme sonrasında çocuğun grubu belirlenir, program içeriği ve fiyat bilgileri paylaşılarak deneme seansı randevusu oluşturulur” ifadelerini kullanan Serap Cilli, “Deneme seansı sonrası ebeveyn memnun kaldığı takdirde kaydını yaptırır ve KindyROO yolculuğuna başlar. KindyROO’ya kayıtlar on üç haftalık dönemler şeklinde yapılır. Bu dönemlerin başında ve sonunda gelişim kontrol listeleri ile kazanım takibi yapılır, seviye bitimlerinde çocuklarımıza sertifikaları verilir. Ancak program on üç haftada bitmez, devamlılık gerektirir. Kayıt yenilemeler ile KindyROO yolculuğu devam eder” diye konuştu.

Ebeveynler çocukların ilk öğretmenleridir

KindyROO programının haftada bir veya iki gün, bir saatlik seanslarda grup dersi şeklinde uygulandığını belirten Serap Cilli, programın detayları hakkında şunları söyledi: “Program ev tekrarları ile pekiştirilir. Müzikli ve eğlenceli bu seanslarda büyük ekipman parkurları, ritim ve müzik aktiviteleri, egzersizler, masajlar, denge çalışmaları gibi içeriği her hafta değişen on yedi bölüm bulunur. Aktivitelerde ebeveynlere hareketlerin sebep-sonuç ilişkileri aktarılır. Seans sonlarında da o haftanın nörolojik teması ile ilgili veli bilgilendirme formları paylaşılır. Bu bilgi paylaşımları, KindyROO’yu özel kılan unsurlardan biridir. KindyROO’da amaç, öncelikle ebeveynlerin bilinçlendirilmesidir. Kurucumuz Margaret Sassé’nin de dediği gibi “Ebeveynler çocukların ilk öğretmenleridir.” Bu seansların içeriği, Avustralya merkez ofisimizde çalışan ve birçok farklı alandan gelen uzmanlar tarafından bilimsel araştırmalar ışığında titizlikle hazırlanır, Türkçeleştirilerek şubeler ile paylaşılır. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun ve kapsamlı KindyROO eğitimleri almış olan eğitmenlerce uygulanır.”

KindyROO şubelerinin tasarımı kendine hastır

“Her KindyROO şubesi, kendine has tanımlı tasarım detayları içeren bir alandır” diyen Serap Cilli, “Anaokulu veya spor salonlarının bir parçası gibi temsil edilmez, bağımsız olmalıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı altında ‘Herkes İçin Spor Federasyonu’na bağlı olarak çalışır. Şubelerimizde her biri en az 80 m2 olan iki eğitim salonu, 80 m2 bekleme/oyun odası, resepsiyon, ofis, emzirme odası, tuvalet, mutfak, depo gibi bölümler bulunur. Bekleme alanı, “KindyROO Kasabası” konseptinde, seans öncesi ve sonrasında keyifli vakit geçirmek üzere tasarlanmıştır. Eğitim salonları da ideal seviyede odaklanma ve öğrenim için geniş ve ferahtır. Tüm bu alanlarda kullanılan malzemeler büyük bir özenle seçilmiştir” diye konuştu.

KindyROO büyük bir ailedir

KindyROO kadrolarındaki eğitmenlerin ve idari işler sorumlusunun, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun kişilerden seçildiğini belirten Serap Cilli, KindyROO’nun süreklilik gösteren büyümesindeki en önemli sebeplerin programın gücü ve KindyROO Türkiye’nin profesyonellik ve kurumsallık anlayışı olduğunu ifade etti: “KindyROO büyük bir ailedir ve hem merkez ofis için hem de şube kurucularımız için öncelikle bir felsefedir. Daha iyi nesiller geliştirmek üzere çıkılan bir yoldur. KindyROO Türkiye, bu bilinçle çalışacak kişiler ile büyümeyi ve tüm Türkiye’ye yayılmayı hedeflemektedir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT