Yükleniyor...

Kişiye özgü estetik dokunuşlar

21 Mart 2024

Son yıllarda özellikle de sosyal medyanın etkisiyle estetik uygulamalara talebin arttığını söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serdar Kara, burun estetiği, göğüs büyütme ve ‘Momy Makeover’ olarak adlandırılan annelik estetiğinin yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Estetik uygulamaların uzman ellerde yapılması gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Serdar Kara, bu uygulamaların kişiye özel olması gerektiğini vurguladı. Hasta-hekim arasındaki güven ve iletişiminin önemine de değinen Opr. Dr. Kara, sektördeki gelişmeleri ve yenilikleri de yakından takip ettiğini anlattı. Uyguladığı estetik operasyonlar ve medikal estetik işlemler hakkında bilgi veren Opr. Dr. Serdar Kara’nın açıklamalarını keyifle okuyacaksınız...

Tüm medikal estetik uygulamalarını kliniğimizde uyguluyorum

Kliniğinde uyguladığı estetik uygulamalar hakkında bilgi veren Opr. Dr. Serdar Kara, “Kliniğimizde lokal anestezi altında uygulanabilecek tüm küçük cerrahi müdahaleleri yapmaktayız. Üst göz kapağı estetiği, kepçe kulak onarımı, ben alımı, skar revizyonu işlemleri bunlardan sadece bazıları. Yanı sıra botoks, dolgu uygulamaları, hem saç dökülmesi tedavilerinden olan hem de cilt gençleştirmek amaçlı uygulanan PRP ve mezoterapi uygulamaları, el ve boyun gençleştirme mezoterapi gibi tüm medikal estetik uygulamalarını da kliniğimizde uygulamaktayım” diye konuştu.

Opr. Dr. Serdar Kara, uzmanlık alanları hakkında şunları söyledi: “Burun estetiği, göğüs büyütme (silikon ile), göğüs dikleştirme ve küçültme operasyonları, erkek meme büyümesi, tüm yüz germe cerrahisi, bölgesel yağlanma operasyonları (Liposuction), karın germe operasyonu , kepçe kulak sorunları, yüz-boyun-el ve vücut gençleştirme işlemleri, cilt lekeleri, saç dökülmeleri, yarık damak ve dudak onarımı, alt ve üst göz kapağı cerrahisi, yağ grefti uygulamaları, genital bölge estetiği.”

ANNELİK ESTETİĞİ ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

Son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle tüm estetik uygulamalara yoğun ilgi ve talep olduğunu belirten Opr. Dr. Serdar Kara, “Hastalarımız sosyal medyada en çok hangi uygulamayı görüyorsa ona yöneliyor. Yaygın olarak talep edilen operasyonların başında göğüs büyütme ve burun estetiği geliyor. Ardından doğum sonrası deformasyondan kurtulmak ve aynalarla barışmak isteyen hastalarımız ‘Momy Makeover’ dediğimiz annelik estetiği operasyonuna ilgi gösteriyorlar” dedi.

İLGİ VE TALEP GÖREN ÇOK FAZLA UYGULAMA VAR

Mesleğini çok sevdiğini dile getiren Opr. Dr. Serdar Kara, “İşimin her alanını severek yapıyorum. Hastalarımın benden genel talebi ameliyat bazında göğüs estetiği, tüm vücut liposakşın operasyonu, burun estetiği ve annelik estetiği yönünde oluyor. Kliniğimde ise daha çok üst göz kapağı estetiği, dudak dolgusu işlemi, botoks ve yüzde lifting etkisi yaratacak gençlik aşıları üzerine yoğunlaşmış durumdayım” ifadelerini kullandı.

NEŞTERSİZ GENÇLEŞEBİLMEK VE GENÇ KALABİLMEK MÜMKÜN

“Yaşlanmadan yaş almak son teknikler ve üretilen ürünlerle ve güvenli ellerde elbette mümkün” diyen Opr. Dr. Serdar Kara, şunları anlattı: “Bu demek değil ki tüm uygulamalar tüm hastaları gençleştirir. Doğru hastaya doğru ürünü seçmek büyük önem taşıyor. Hastanın şikâyetini iyi dinleyip ona yönelik birebir tedavi uyguladığımız zaman cerrahiye gerek kalmaksızın gençleşmek mümkün. Bir de bu süreçle alakalı eklemek istediğim bir nokta da şu ki; uyguladığımız tüm işlemlerden verim alabilmek için hastalarımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Düzensiz uyku, yetersiz su tüketimi, alkol ve sigara kullanımı tüm uygulamalarımızın etkisini yok edebilecek kadar büyük öneme sahip. Cildimizi önce içeriden besleyip, onarıp ardından gençlik aşıları ile desteklemek kusursuz gençleşmek için olmazsa olmaz.”

BOTOKSA DOĞRU ZAMANDA BAŞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Botoks ve dolgu uygulamalarına ne zaman başlanması gerektiğine dair de bilgi veren Opr. Dr. Serdar Kara, “Botoks işlemini yaş sınırından ziyade kırışıklıkların oturma durumuna göre uyguluyorum. Çünkü yaştan bağımsız olarak genetik faktörün ve yoğun mimik kullanımının etkisi botoksa doğru zamanda başlamak açısından önemli. Dolgu uygulamaları 18 yaşından sonra uygulanabilir” diye konuştu.

ESTETİK UYGULAMALAR KİŞİYE ÖZELDİR

Her estetik uygulamanın herkese yapılamayacağını söyleyen Opr. Dr. Serdar Kara, “Tamamen kişinin ihtiyaçlarının, mevcut durumunun, yaşının ve isteklerinin harmanlanması ile kişiye özel bir tedavi yöntemi geliştirilmeli. Kişiye özel yaptığımız uygulamalar memnuniyetimizin en büyük sebebi” dedi.

HASTA-HEKİM GÜVENİNİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUM

Opr. Dr. Serdar Kara, “Estetik işlemlerde özellikle de cerrahi kısımda hekime güven ve hasta-hekim iletişimi çok önemli. Bu konudaki görüşünüzü alabilir miyiz?” sorumuzu ise şöyle yanıtladı: ”Branşımız gereği doğru anlaşılmak ve güvende hissettirmek çok önemli. Mesleğimizin riskleri oldukça fazla. Bu riskleri minimuma indirmek adına hastalarıma ameliyat öncesinde gerekli olan tüm tetkik ve tahlilleri yapıyoruz ve detaylı anestezi muayenesinden geçiriyoruz. Ve ayrıca bu süreçte hastalarımı iyice dinleyip, sorularını sonuna kadar sabırla cevaplayıp, onlarla empati kurmaya çalışarak hasta-hekim güvenini oluşturmaya çalışıyorum. Konu estetik işlem bile olsa ameliyat olmak kulağa korkutucu ve riskli geliyor. Ekibim ile birlikte hastalarıma profesyonel destek vermek, onların süreçteki kaygılarını minimuma indirmek için gerekirse uzman psikolog hizmeti sunmak ve her koşulda yanlarında olduğumuzu hissettirmek önceliğim olmuştur.”

YENİ TEKNOLOJİLERİ, YENİ TEKNİKLERİ KLİNİĞİMİZDE UYGULUYORUZ

Estetik cerrahi alanının sürekli geliştiğini ve yenilendiğini ifade eden Opr. Dr. Serdar Kara, “Ülke olarak estetik cerrahi alanında oldukça öndeyiz. Yine de gerek yurt içi gerek yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip edip olabildiğince eğitim, konferans vb. bilgilendirici sempozyumlarda bulunmaya özen gösteriyorum. Hastalarıma faydası olabileceğine inandığım yeni teknolojileri, yeni teknikleri kliniğimizde uyguluyoruz” dedi.

MUTLU HASTA MUTLU DOKTOR

Hastalarının yalnızca Gaziantep ile sınırlı olmadığını belirten Opr. Dr. Serdar Kara, “Sosyal medya paylaşımlarımızdan dolayı başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden hastalarımız mevcut. Bunun sebebinin de hastalarımın memnuniyeti olduğunu düşünüyorum. Süreçten ve sonuçtan memnun olan yurt dışı hastalarım, memnuniyetlerini çevreleriyle paylaşarak ve tavsiye ederek bu noktada büyük katkı sağlıyorlar. Mutlu hasta mutlu doktor:)” ifadelerini kullandı.

KENDİNİZİ UZMAN ELLERE TESLİM EDİN

Estetik uygulamaların ehil ellerde yapılması gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Serdar Kara, şu uyarılarda bulundu: “Son olarak hastalarımıza önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Estetik adına işlem yaptırmadan önce yapan kişinin hekim olmasına ve kendi alanı dahilinde işlem yaptığına dikkat etsinler. Son zamanlarda yanlış kişiler tarafından yapılan uygulamalardan dolayı kötü sonuçlar artmakta ve bu da estetik işlemlere karşı önyargı oluşturmaktadır. Alanında uzman hekimlere işlem yaptırmaktan çekinmeyin sadece yapan kişiyi sorgulayın. Kliniğimiz ve ekibimiz doğru bilgilendirme ve işlemler için hastalarımıza her zaman açıktır.”

Opr. Dr. Serdar Kara kimdir?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanıyım. Gaziantep doğumlu olup üniversite sürecine kadar olan eğitimlerimi Gaziantep’te tamamladım. Ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Eğitim sürecimde kendime en uygun branşın plastik cerrahi olduğuna karar verdim. Bunun üzerine Gaziantep Üniversitesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümünü kazandım ve başarı ile mezun oldum. Uzman olarak kısa bir süre hastanelerde çalıştıktan sonra kendi özel kliniğimi açtım. Halen kendi yerimde hastalarıma hizmet vermekteyim.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller