Yükleniyor...

Klasik fizik tedavi değil Myfizyoterapi

20 Kasım 2023

2019 yılında kurduğu Myfizyopilates ve 2021 yılında kurduğu Myfizyoortopedi çatısı altında hastalarına multidisipliner bir tedavi yöntemi olan Myfizyoterapi’yi uygulayan Klinik Fizyoterapist Mahmut Yücel ile gerçekleştirdiği bel, boyun fıtığı, skolyoz, kifoz gibi hastalıkların tedavisini konuştuk.

Kişilerin ‘yaşam kalitesini arttırma’ mottosu ile yola çıktıklarını belirten Mahmut Yücel; merkezlerindeki doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog ve pilates eğitmenleri ile birlikte sağlık sorunlarına kalıcı çözümler sunduklarını söyledi.

PROBLEMLERE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIYORUZ

Henüz 4 yıl önce hizmet vermeye başlamasına rağmen bu süreç içerisinde başarılı tedavileri ile adından söz ettiren Fizyoterapist Mahmut Yücel, bunun sırrını, “Başarımızın sırrı aslında merkezlerimizin isminde gizli: ‘MY’. Bizler danışanlarımızın problemlerine multidisipliner bir yaklaşım ile yaklaşıyoruz. Tamamen kişiye özel bir programlama yapıyoruz. Tedavi sürecince yapay zeka ve bulut sistemi ile hastaların tüm gelişimlerini ve değişimlerini takip ediyoruz. Bu sayede danışanlarımızın azalan ‘yaşam kalitesini arttırıyoruz’“ şeklinde açıklıyor.

HASTANIN TEDAVİSİ TAMAMEN O HASTAYA ÖZELDİR

Tedavileri multidisipliner bir yaklaşımla programladıklarını dile getiren Yücel, programların içeriği hakkında şunları söylüyor: “Multidisipliner yaklaşım; Bir danışanın yaşadığı sağlık problemine birçok meslek disiplininin aynı anda bakması ve o problemi ortak çatıda tedavi etmesidir. Merkezimizdeki doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog ve pilates eğitmenleri olarak sağlık sorunlarına hep birlikte kökten, kalıcı çözümler sunuyoruz.

Örneğin ortopedik bir probleminiz var ve tedavi olmak istiyorsunuz. Biz tedaviyi ikiye ayırıyoruz. Birincisi klasik fizik tedavi, ikincisi Myfizyoterapi. Klasik fizik tedavi ezberlerden ibarettir. Ezber yöntemler, ezber teknikler, ezber süreçler... Myfizyoterapi’de ise problemi ve en önemlisi bunu ortaya çıkaran neden veya nedenleri tespit edip buna göre bir tedavi programı belirlenir. Yani hastalık yoktur hasta vardır ve o hastanın tedavisi tamamen o hastaya özeldir. Görüşemeye aldığımız birçok hastamızdan, ‘Doktorum bana fizik tedavinin işe yaramayacağını söyledi ama aynı probleme sahip birçok hastanın sizin sayenizde iyileştiğini görmekteyim’ şeklinde geri bildirim almaktayız. Bizim ise o durumda yanıtımız, ‘Çünkü biz fizik tedavi yapmıyoruz Myfizyoterapi yapıyoruz’ şeklinde oluyor.”

SAĞLIK SORUNUNU BİR BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Kliniklerinde uyguladıkları ‘Myfizyoterapi’ hakkında bilgi veren Yücel, tedavinin ayrıntıları hakkında, “Myfizyoterapi’yi size direkt birkaç hastalık üzerinden örnekleyerek anlatmak isterim. Örneğin bir hasta, bel fıtığı tanısıyla merkezimize başvurduğu zaman klinik tüm öyküsünü alıyoruz ve bel fıtığını ortaya çıkaran nedenleri tespit ediyoruz.

Bakın insan biyo-psiko-sosyal bir canlıdır. Yani bir kişiyi biyolojik, psikolojik ve sosyolojik olarak iyileştirmediğiniz sürece tam iyileşme alamazsınız. Bel fıtığına neden olan ortopedik problemleri fizyoterapistle, varsa eşlik eden kilo problemlerini diyetisyenle, temelinde yatan veya sonradan oluşan psikolojik problemleri psikologla ve gerekli görülmesi durumunda mikro enjeksiyonel işlemleri hekimimizle çözerek gerçek, kalıcı ve tam bir iyileşme sağlamaktayız. Ve bu hizmetlerin hepsini aynı çatı altında sunmaktayız” açıklamasında bulundu.

AMELİYATSIZ BEL VE BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ

Ameliyatsız bel ve boyun fıtığı konusunda başarılı tedavileri bulunan Yücel, “Ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisi fizik tedavi ile mümkün mü?” sorumuzu şöyle yanıtladı: “Buna kısa ve net bir yanıt vereyim… Ameliyatsız bel ve boyun fıtığının tedavisi fizik tedaviyle değil ‘Myfizyoterapi’ ile mümkün. Çünkü bizler sadece fıtığı değil bunu ortaya çıkaran nedenleri de ortadan kaldıran bir tedavi sistemine sahibiz. Her fıtık aynı değildir ve bunu oluşturan nedenler de aynı değildir. Örneğin bir hastanın fıtığının ana sebebi bel düzleşmesi iken diğer hastanın kanal daralmasıdır, başka bir hastanın kiloya bağlı disk baskısıdır. Bizler burada hem fıtığı hem de fıtığı oluşturan nedenleri tedavi ederiz. Hem de bunun ilaçsız, iğnesiz, ışınsız ve ağrısız olarak yaparız.”

AMELİYATSIZ SKOLYOZ VE KİFOZ TEDAVİSİ

Gerçekleştirdiği başarılı skolyoz ve kifoz (kamburluk) tedavilerinden de bahseden Yücel, “Aslında skolyozu basit olarak omurganın yana doğru eğilmesi, kifozu ise öne doğru eğilmesi (kamburlaşma) olarak niteleyebiliriz. Myfizyopilates’te bu alanda tüm dünyada geçerliliği kanıtlanmış SCHROTH (Alman)- SEAS (İtalyan)-LYON (Fransız) tekniklerini bir arada kullanıyor, aynı zamanda bu teknikleri kendi geliştirdiğim MOS tekniği ile birleştirip uyguluyor, ameliyatsız skolyoz ve kifoz tedavisi gerçekleştiriyoruz. Bu teknikler tamamen üç boyutlu omurga egzersiz teknikleridir. Herhangi bir ışık, ilaç, cerrahi tedavi değildir. Hatta fizik tedavi denince akla gelen sedye üzerindeki herhangi bir uygulamayı içermemektedir. Özellikle çocuklarımızdaki duruş bozuklukları bu tedavinin ana hedefleri arasındadır” diye konuştu.

AMACIMIZ KİŞİLERİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK

Myfizyopilates’in kişilerin yaşam kalitesini arttırma mottosu ile yola çıktığını belirten Yücel, “Bu kapsamda yaşam kalitesini bozan birçok sağlık sorununu tedavi ediyoruz. Örneğin fizik tedavi alanında; Donuk omuz problemleri, lif yırtılmaları, sinir sıkışmaları, lenf ödem problemleri, yürüyüş problemleri, diz ve ayak problemleri, bel-boyun fıtığı problemleri, skolyoz-kifoz ve duruş bozukluğu problemleri, nörolojik problemler, pediatrik problemeler ve daha birçok ortopedik problem ile ilgili tedavilerimiz var.

Diyet alanında; Kilo alma, sağlıklı kilo verme, hastalıklarda beslenme, gebe ve emziklilik döneminde beslenme, sporcularda beslenme, ergenlik döneminde beslenme ve birçok sağlıklı beslenme programlanması alanında çalışmaktayız.

Psikoloji alanında ise çift terapisi, anksiyete bozuklukları, panik atak problemleri, OKB problemleri, çocuk davranış problemleri, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu tarzı birçok psikolojik ve ruhsal problem ile ilgili çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR EKİBİMİZ VAR

Myfizyopilates olarak çok güçlü ve dinamik bir kadro ile çalıştıklarını vurgulayan Yücel, “Başta hocalarımız ve doktorlarımız; Prof. Dr. Oğuz Cebesoy, Prof. Dr. Bahar Cebesoy, benim yanı sıra diğer fizyoterapistlerimiz Ece Bağrıyanık, Fatma Nur Yıldırım, Saliha Akdemir, diyetisyenimiz Rümeysa İlik, psikoloğumuz Esra Erciyas Yılmaz ile güçlü bir kadroya sahibiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT