Yükleniyor...

Kliniğimiz pek çok yeniliği barındırıyor

14 Haziran 2023

Özmutlu Klinik’te her türlü cerrahi ameliyatları başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Anıl Özmutlu, “Aynı zamanda endoskopi, kolonoskopi, zayıflama ile ilgili cerrahi ve cerrahi dışı uygulamalar, diyetisyen hizmeti, zayıflama cihazları, dolgu, botoks, PRP ve mezoterapi gibi estetik işlemleri de başarıyla uygulamaktayız” diyor…

Özmutlu Klinik olarak yaklaşık 10 ay önce hizmet vermeye başladıklarını belirten Op. Dr. Özmutlu, kliniğin hayata geçme hikayesini şöyle anlatıyor: “Hastaların hak ettikleri ilgi ve alakayı, ihtiyaçları olan konforu daha rahat sağlayabilmek adına klinik çatısı altında hizmet vermeye karar verdim. Yıllardır hayalimdi aslında özel bir klinik kurup hastalara kendilerini maksimum özenli hissettikleri bir ortam hazırlamak. Daha önce çalıştığım hastanelerde de böyle bir ortam kurmaya çalıştım. Kısmen de başardığımı söyleyebilirim. Ama tamamen kendi hayallerime göre kurup yönettiğim gibi olmadığı için rahatlık yerine hayallerimin peşinden gitmeyi tercih ettim. Tabi ki hayaller ve hedefler durmak bilmiyor. Sürekli kendimizi yenileyerek devam ediyoruz, edeceğiz de. Kliniğimizi kurarken en özen gösterdiğimiz husus ne kadar lüks olduğundan ziyade bir ruhunun olması idi. Misafirlerimizin Özmutlu Kliniğin kapısından hatta bahçe kapısından içeri girdiği anda o sıcaklığı, o sahiplenilmeyi hissetmelerini istedik hep. Hatta sadece hasta olduklarında değil normal zamanlarda da kliniğimize kendilerini misafir etmeyi hedefledik. Her geçen gün daha iyi hizmet verebilmek adına ‘kendimizi nasıl geliştirebiliriz’ diye çabalayıp duruyoruz. Bu misyonla da devam etmeye niyetliyiz.” 

Tamamen genel cerrahi hizmeti veriyoruz 

Özmutlu Kliniği olarak özel genel cerrahi muayenesi olarak hizmet verdiklerini söyleyen Op. Dr. Özmutlu, “Kliniğimiz tamamen genel cerrahi hizmeti vermektedir. Şu an kliniğimizdeki endoskopi ve kolonoskopi ünitemiz ile Emstrong Zayıflama Cihazımız ile fark yaratıyoruz” diye konuştu.  

KENDİ KLİNİĞİMDE HİZMET VERİYORUM 

Sadece kendi kliniğinde hizmet verdiğini anlatan Op. Dr. Özmutlu, “Anlaşmalı olduğumuz hastanelerde sadece işlemlerimizi ve tedavilerimizi uyguluyoruz. Tüm hasta kabullerimizi, poliklinik hizmetlerimizi Özmutlu Klinik’te veriyoruz. 

Özmutlu Klinik’te tüm genel cerrahi işlemleri yapıyoruz. Diyetisyenimiz Şenay Çiftçi, hasta ve obezite danışmanımız ve cerrahi ve endoskopi asistanımız Yurdagül Deniz ve her konuda destekçimiz yardımcı personelimiz Leyla Ümmetoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Kliniğimiz hafta içi 08.30 ile 18.00 saatleri arasında, Cumartesi günleri 08.30 ile 13.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ameliyatlar ve hastanede uygulanması gereken özel işlemler dışında sürekli klinikte oluyorum. Yanı sıra diyetisyenimiz de sürekli kliniğimizde hizmet veriyor” dedi. 

ENDOSKOPİ VE KOLONOSKOPİ İŞLEMLERİ KLİNİĞİMİZDE YAPIYORUZ 

Tüm endoskopi ve kolonoskopi işlemleri klinik bünyesindeki endoskopi ünitesinde yaptıklarını belirten Op. Dr. Özmutlu, “Yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı ve kalın bağırsakları kamera ile görüntüleyebiliyoruz. 

Bunların yanında mide botoksu ve mide balonu işlemlerimizi de kliniğimizdeki endoskopi ünitesinde yapıyoruz” diye konuştu. 

ESTETİK GÜZELLİK İLE İLGİLİ UYGULAMALARIMIZ DA VAR 

Bir genel cerrahi kliniği olduklarını ancak estetik işlemler de uyguladıklarını ifade eden Op. Dr. Özmutlu, “Hastalarımızdan gelen yoğun talep üzerine  

göz çevresi ve alın botoksu, çene botoksu, diş sıkma botoksu, terleme (koltuk altı el ve ayak) botoksu, dudak dolgusu, Nazolabial dolgu, yanak ve çene dolgusu, gençlik aşısı, göz altı ve yüz gençleşmesi için PRP ve mezoterapi, saç mezoterapisi ve PRP işlemleri gibi estetik işlemleri uyguluyoruz. Bunların dışında herhangi bir estetik işlem uygulamıyoruz” dedi. 

TÜM GENEL CERRAHİ TEDAVİ VE AMELİYATLARI YAPIYORUZ 

Genel cerrahi dalının ilgilendiği tüm hastalıklarla ilgilendiklerini belirten Op. Dr. Özmutlu, bunları şöyle sıraladı: “Şişmanlık(Obezite)cerrahisi ve cerrahi dışı yöntemler, yemek borusu- mide- bağırsak hastalıkları, reflü hastalığı, mide ve kalın bağırsak kanserleri, karaciğer-safra kesesi hastalıları ve kanserleri, akut apandisit, anal bölge hastalıkları (Basur, makat çatlağı, fistül, kıl dönmesi), guatr ve tiroit bezi hastalıkları, dalak hastalıkları, meme hastalıları ve kanserleri, erkekte meme büyümesi, kasık- göbek ve ameliyat yeri fıtıkları, yanıklar, küçük cerrahi işlemler ve sünnet gibi hastalıkların tedavi ve ameliyatlarını yapıyoruz.” 

LOKAL ANESTEZİYLE YAPILABİLEN TÜM CERRAHİ UYGULAMALARI YAPABİLİYORUZ  

Kliniklerinde; Sünnet, yağ bezesi çıkarma, apse boşaltma gibi küçük cerrahi işlemlerin yanı sıra basur (Hemoroid), makat çatlağı, perianal fistül ve kıl dönmesi gibi hastalıkların lazer ile ameliyatlarını da uyguladıklarını belirten Op. Dr Özmutlu, “Genel anestezi veya spinal (belden iğne) anestezi gerektiren hastalarımız ile medikal tedavi ihtiyacı olan hastalarımızın ameliyat ve tedavilerini anlaşmalı olduğumuz hastanede yapıyoruz” dedi. 

OBEZİTE CERRAHİSİNDE UYGULANAN AMELİYATLAR 

Dünyada obezite tedavisinde şu an yaklaşık yüzde 60-70 oranında tüp mide ameliyatı uygulandığını söyleyen Op. Dr. Özmutlu, “Ardından gastrik by-pass ameliyatı adı verilen midenin ince bağırsaklara bağlanması ameliyatı geliyor. Bunlara ek olarak da şeker ameliyatları var. Bizler Özmutlu Klinikte tüm bu ameliyatları yapıyoruz” dedi.  

TÜP MİDE AMELİYATI SÜRECİ HASSASİYETLE YÖNETİLİYOR 

Hastaların klinikte öncelikle diyetisyen tarafından detaylı vücut analizlerinin yapılarak değerlendirildiğini anlatan Op. Dr. Özmutlu, süreç hakkında şunları söyledi: “Vücut kitle indeksleri ve daha önceki yeme ve diyet alışkanlıklarına göre uygun olan yöntem belirleniyor. Kesin ameliyat kararı verildikten sonra hastamızı hastaneye yönlendirerek tüm tetkikleri ve konsültasyonları yapılıyor. Hastalarımızı dahiliye, göğüs hastalıkları, kardiyoloji, psikiyatri ve anestezi uzmanları değerlendiriyor. Ameliyata onay verildiği takdirde, hastalarımıza endoskopi yapılarak midelerinin ameliyata uygun olup olmadığı değerlendiriliyor. Ameliyata engel bir durum olmaması halinde ameliyat günü veriliyor ve ameliyatları laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılıyor. Ameliyattan bir gün sonra kaçak testi yapılarak hastalarımızı taburcu edebiliyoruz.” 

HASTALARIMIZ AMELİYATTAN SONRA NORMAL HAYATLARINA DÖNEBİLİYOR 

Özellikle ameliyattan sonraki ilk iki ay beslenme dönemlerinin, vitamin ve protein kullanımlarının çok önemli olduğunu belirten Op. Dr. Özmutlu, “Tüm bu süreçler diyetisyenimiz ve bizim tarafımızdan takip edilmektedir. Hastalarımızı ayrıca ameliyat sonrasındaki 1. hafta, 1. ay, 3. ay, 6. ay, 1. yıl ve 2. yılda da kontrollere çağırıyoruz” diye konuştu. 

ZAYIFLAMA AMACIYLA UYGULADIĞIMIZ AMELİYAT DIŞI YÖNTEMLER  

Zayıflamanın en temel kuralının, uygulanması ve denenmesi gereken ilk yöntemin düzenli diyet ve egzersiz olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Özmutlu, “Diyet ve egzersizi diyetisyen kontrolünde yapmak en sağlıklı olan yol. Diyet ve egzersiz uygulayan ve buna rağmen kilo veremeyen veya vermekte zorlanan hastalarımıza etki süreleri yaklaşık 6 ay olan mide botoksu ve mide balonu işlemlerini uyguluyoruz. Ancak şunu özellikle belirtmem gerekir ki bu iki yöntem de birer zayıflama yöntemi değil, zayıflamaya yardımcı yöntemdir. Yani tek başlarına zayıflamanızı sağlayacak yöntemler değillerdir. İşlem sonrasında yine diyetisyen kontrolünde diyet ve egzersiz yapılması gerekmektedir” dedi. 

DİYETİSYENİMİZ PEK ÇOK ALANDA HİZMET VERİYOR 

Kliniklerinde bir diyetisyenin görev yaptığını belirten Op. Dr. Özmutlu, “Diyetisyenimiz Şenay Çiftçi her türlü beslenme problemleriyle ilgileniyor. Toplumda diyetisyenlik ile ilgili çok yanlış bir algı var aslında. Diyetisyenler sadece kilolu hastaların başvurduğu, zayıflamaya yardımcı olan bir alan olarak görülüyor. Diyetisyenimiz, zayıflamak isteyen hastalarla ilgilenmenin yanı sıra zayıf olup kilo almak isteyen hastalar, farklı rahatsızlıkları olup beslenmelerinin özel düzenlenmesi gereken, hormonal hastalıklar ya da mide- bağırsak hastalıkları olanlara da kişiye özel diyet hazırlayarak yardımcı oluyor. Şunu da eklemek gerekir ki sadece kliniğimizde ameliyat ettiğimiz obezite hastaları değil farklı merkezlerde ameliyat olmuş olan veya mide balonu, mide botoksu gibi işlemler yaptırmış hastalarımızın da takiplerini, bariatrik diyetisyen farkıyla kliniğimizde yapıyoruz” diye konuştu. 

HER YAŞ GRUBUNDAN HASTA DİYETİSYENİMİZE BAŞVURUYOR  

Şişmanlığın çocukluk çağına kadar inmiş bir hastalık olduğunu söyleyen Op. Dr. Özmutlu, “Çocuklarımızın da kilo vermelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca kilo almak isteyen her yaş grubundan hastalarımız da mevcut” dedi. 

KLİNİĞİMİZDE BULUNAN ZAYIFLAMA CİHAZLARI VE ETKİNLİKLERİ  

“Kliniğimizde şu anda G5 masaj aleti, Andumetic 3 Professional Andulasyon Cihazı ve Emstrong Cihazı mevcut” diyen Op. Dr. Özmutlu, bu cihazların etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “G5 masaj aleti bölgesel olarak yağ yakımını ve yağ parçalanmasını sağlayan, yanı sıra o bölgedeki kasların çalışmasını artırarak güçlendiren ve sarkmaları azaltan bir alet. Uygulamalar bizzat diyetisyenimizin kontrolünde yürütülüyor. Andumetic 3 Professional Andulasyon Cihazı ise tüm vücudu; yanı sıra bazı bölgeleri titreşimle uyaran, vücut kan akımını ve metabolizmayı hızlandıran bir cihaz. Böylece yağ yakımında hızlanma ve vücutta sıkılaşma sağlanıyor.” 

EMSTRONG CİHAZI VÜCUDU KOMPLE ÇALIŞTIRIYOR 

Op. Dr. Özmutlu, Emstrong cihazının özellikleri hakkında şu bilgiyi verdi: “Yeni nesil elektromanyetik bir cihaz bu. 30’ar dakikalık seanslar halinde uygulanıyor. Uygulandığı bölgedeki kaslara etki ederek yoğun bir spor yapmış kadar enerji sarf ettiriyor. Yani 30 dakikada, yattığınız yerde 30 bin mekik çekmiş ve 30 bin squat yapmış kadar çalıştırıyorsunuz vücudunuzu. Bölgesel olarak kasların güçlendirilmesinde, vücut şekillendirmede, kilo vermede ve selülit tedavisinde çok etkili bir cihaz. Düzenli spor yapan bir danışanımız Emstrong ile uygulanan ilk seanstan çıkarken, ‘Kaslarımın ağır spor yapmış kadar yorulduğunu hissedebiliyorum’ demişti. Bu yorum aslında cihazın ne kadar etkili olduğunun belirgin bir göstergesi.” 

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ 

Kliniğin, ulaşımı çok kolay ve merkezi bir lokasyonda olduğunu belirten Op. Dr. Özmutlu, “Danışmanımız Yurdagül Deniz’e kliniğimizin 0(505) 293 37 67 numaralı telefonundan hafta sonları da dahil ulaşabilirsiniz. Diyetisyenimiz Şenay Çiftçi’ye ise 0 (501) 042 47 78 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. İnternet sitemiz dranilozmutlu.com’dan hem tüm hastalıklar, müdahaleler, işlemler hakkında hem de kliniğimizin konumu ve iletişim numaraları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. İnstagram adresimizden de bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz” dedi. 

Adres: İbrahimli Bölgesi, Pancarlı Mah. Ayıntaplı Mehmet Bey Cad. No:28, Ahmet Erkul Anadolu Lisesinin ön sokağında. 

İnstagram: @ozmutluklinik 

 

KUTU 

Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus’ta, üniversite eğitimimi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım. Kısa bir sağlık ocağı hekimliği sürecinin ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi eğitimi aldım. Diyarbakır Ergani’deki mecburi hizmetimin ardından 2009 yılında Gaziantep’e geldim. Şehitkâmil Devlet Hastanesi’nde ve birçok özel hastanede görev yaptım. En son bir özel hastanenin başhekimliğini yaptıktan sonra kendime ait olan Özmutlu Kliniği açmaya karar verdim. Şu anda da kliniğimizde Gaziantep’e hatta Türkiye ve Avrupa’ya hizmet veriyoruz.  

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT