Yükleniyor...

Konseptiyle, lezzetleriyle farklı ve özel bir mekan BOSY Chef’s

10 Eylül 2024

BOSY Chef’s Restoran Satış Müdürü Asuman Göğüş ile kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan BOSY Chef’s markasının konseptini, sunduğu ayrıcalıkları, lezzetlerini ve ileriye yönelik hedeflerini konuştuk. Gastronomi şehri Gaziantep’teki dünya mutfağı boşluğunu dolduracaklarını ifade eden Göğüş, BOSY Chef’s’in misafirlerinin sevdikleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekleri özel bir mekân olduğunu söyledi.

BOSY Chef’s Bistro’nun da kısa bir süre sonra hizmete başlayacağını belirten Asuman Göğüş, “BOSY Chef’s markası olarak tek bir çatı altında hem restoran hem de bistro deneyimi sunabilmenin ayrıcalığını yaşatacağımız için mutluyuz” dedi.

BOSY Chef’s markası ve konsepti hakkında bize kısaca bahseder misiniz?

BOSY Chef’s uzun vadeli, üzerine yıllarca düşünülmüş ve titizlikle ilerletilmiş bir restoran projesi diyebiliriz kısa ve öz bir şekilde. Proje olarak masaya ilk yatırıldığında konseptinden içeriğine, menüsünden şeflerine ve misafirlere kendilerini özel ve ayrıcalıklı hissedecekleri hizmetlere kadar üzerine hassasiyetle yaklaşılmış bir proje olduğu için de misafirlerimizi hizmete başlayacağımız ana kadar biraz bekletmek zorunda kaldık ancak nihayetinde hizmete başladık, oldukça da heyecanlıyız. BOSY Chef’s cuma ve cumartesi günleri sabah saat 10.00’dan gece 01.00’a kadar, diğer günlerde ise sabah 10.00 ile gece 00.00 arası hem öğle hem de akşam servisi olan bir mekan olarak hizmete başladı ve tüm lezzet tutkunlarını heyecanla bekliyor.

Gaziantep’te dünya mutfağı açma fikri tam olarak nasıl ortaya çıktı?

Bir lezzet diyarı ve dünya genelince tescillenmiş bir gastronomi şehri olduğu için zaten diğer ülke ve şehirlerde yaşayan insanların akıllarına Gaziantep denildiğinde yöresel ve muhteşem lezzetler gelir. Ancak Gaziantep gibi bir sanayi şehrine bir dünya mutfağı restoranının yakışacağı da bir gerçek ve bunu birkaç nedenle açıklayabiliriz.

Biliyoruz ki Gaziantep, sanayisi ve iş gücüyle Türkiye’de ilk sıralarda ve yurt dışından her yıl binlerce ziyaret alıyor. Yurt dışından gelen misafirlerin zaten tamamına yakını lezzetlerimize bayılır ancak günü birlik ya da birkaç günlüğüne gelenler dışında yabancı misafirlerin kendi ülkelerine ait lezzetleri bulabileceği bir konsept bulunmuyordu. BOSY Chef’s ilk olarak bu açığı kapatıyor ve gastronomi şehrindeki dünya mutfağı boşluğunu dolduruyor.

Diğer taraftan yerli turistler ve Gaziantep’te yaşayanlar da yöresel lezzetlerimizi ne kadar sevseler de farklı ülkelerden farklı tatlara ve lezzetlere merak duyuyorlar. Aynı zamanda günümüzde özellikle sosyal medyanın etkisiyle artık insanlar yenilikleri keşfetmeyi çok seviyorlar. Tam bu noktada BOSY Chef’s olarak oldukça zengin olan menümüzde birçok ülkeden lezzetler barındırıyoruz ve menümüzü özenle oluşturuyoruz.

‘BOSY Chef’s tam anlamıyla bir dünya mutfağı restoranıdır’ diyebilir miyiz?

Bu soruya hem evet hem de hayır cevabı verebiliriz çünkü BOSY Chef’s çok farklı bir noktada konumlandırıldı. En çok öne çıkan fark ise BOSY Chef’s konseptinde mekânlar tamamen akşam hizmet verirken BOSY Chef’s öğle ve akşam servisi sunuyor. Konsept olarak kadınların fazlasıyla beğeneceği estetik ve atmosfere sahip olduğumuz için de kadın misafirlerimiz tarafından özellikle öğle servisimizde daha çok tercih ediliyoruz.

‘BOSY Chef’s tam anlamıyla bir dünya mutfağı restoranıdır’ diyebiliriz çünkü gerçekten de birçok ülkenin muhteşem lezzetlerini barındırıyoruz ve lezzet tutkunlarına hitap ediyoruz. Ancak BOSY Chef’s yalnızca bir dünya mutfağı restoranıdır demek de doğru olmayacak çünkü BOSY Chef’s aynı zamanda misafirlerimizin sevdikleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekleri özel bir mekân.

Dünya mutfağının yanı sıra misafirlerimizin keyifli vakit geçirebilecekleri özel konseptimizde, muhteşem bir atmosfer ve herkese hitap eden bir içecek servisimiz de bulunuyor. Misafirlerimizin en çok dikkatini çeken ve beğeneceği özel bir şarap odamız mevcut ve ayrıca puro seven misafirlerimize özel puro servisimiz de bulunuyor.

BOSY Chef’s Restoran’ı farklı kılan şeyler nelerdir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi daha önce Gaziantep’te olmayan bir konsepte sahibiz. Bu konsepte karar verirken estetik ve görsellik açısından kadınlardan ilham aldık ve bunu konseptimize aktardık. Ayrıca hem bu konsepti hem de tüm alanlarda kalitemizi koruyacak uygulamalarımız var.

Öncelikle bir kıyafet yönetmeliğimiz bulunuyor ve misafirlerimizi bu yönetmeliğe uygun olarak ağırlıyoruz. Mekânın atmosferine uygun bir kıyafet seçimi konusunda hassasiyet gösteriyoruz.

Vale hizmetimizin yanı sıra özel transfer hizmetlerimiz de bulunuyor. Misafirlerimizin araç parkı ile ilgili sorun yaşamaması için vale hizmetimizle birlikte; araç kullanacağı için gönlünce vakit geçiremeyen misafirlerimiz için kendilerini evlerine bırakabileceğimiz bir transfer hizmetimiz ve ayrıcalıklı hissetmek isteyen misafirlerimize özel kendilerini evlerinden alıp gecenin sonunda evlerine bırakabileceğimiz VIP transfer hizmetimiz mevcut.

Lezzetlerimizi dünya mutfağından oluşturduğumuz gibi şeflerimizi de her biri kendi alanında yıllardır uzmanlaşmış kişilerden seçtik. Aralarında Türk şeflerin yanı sıra yurt dışından alanında uzman şeflerimiz de bulunuyor.

Ebeveyn misafirlerimizin daha rahat ve keyifli vakit geçirebilmeleri için bir çocuk oyun alanımız mevcut. Çocuklarını bir yere emanet edemeyen misafirlerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakıp yemeklerin ve mekânın keyfini sürebilecekleri ve aynı zamanda çocuklarımızın hem eğlenceli hem de güvenli vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturduk.

Ayrıca sigara içen ve içmeyen misafirlerimizi düşünerek özel bir sigara içme alanı oluşturduğumuz gibi burada ayrıca misafirlerimiz talep ederlerse puro servisi de sunuyoruz.

Bu listeye daha fazla madde ekleyebiliriz elbette, ancak bu saydıklarımız en öne çıkan hizmetlerimiz. Kısaca özetlemek gerekirse ayrıcalıklı hizmetler konusunda hassasız ve her zaman böyle olacak. BOSY Chef’s Restoran’ı farklı kılan da budur.

Şefleriniz ve personeliniz hakkında bahsedecek olursanız ne kadar iddialısınız?

Executive şefimiz Mustafa Özyaşar ile birlikte şef kadromuzda yer alan tüm şeflerimiz alanının en iyilerinden oluşuyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi aramızda Türk şeflerimizle birlikte yabancı şeflerimiz de var ve muhteşem lezzetlere imza atıyorlar.

Personel konusunda hassasiyetle yaklaştık. Örneğin şarap servisinden sorumlu ve her bir şarabın tadını, üretimini, hikâyesini saatlerce anlatabilecek kapasitede donanımlı Sommelier, kokteyller konusunda sınırları zorlamayı seven miksolog ve barmen kadromuzla birlikte misafirlerimize damak zevklerine en uygun seçimleri yaptırmayı görev edinmiş kıdemli garson kadromuz, güler yüzünden asla taviz vermeyen hostes kadromuz bulunuyor.

BOSY Chef’s Restoran’ın misyonu nedir, bundan 5 yıl sonra marka kendini nerede konumlandırıyor?

BOSY Chef’s benzersiz konseptiyle misafirlerine özel ve ayrıcalıklı hizmet sunmak üzere Gaziantep’te doğan ve zamanla yurt içinde farklı şehirlerde hem de yurt dışında hizmet vermeyi, bir zincir restoran ağı olmayı hedefleyen bir markadır.

Bu röportajı okuyan birçok kişi bu konseptin farklı şehirlere daha uygun olacağını düşünebilir ancak biz bu konseptin en çok da değeri küçümsenmeyen ama hala tam anlamıyla anlaşılamamış güzel ve özel şehrimiz Gaziantep’e yakışacağını düşündük ve burada doğduk.

BOSY Chef’s Bistro hakkında bilgi verebilir misiniz?

BOSY Chef’s Bistro, restoran konseptimizin dışında müzik ve eğlencenin bir arada sunulacağı özel bir eğlence mekânı olarak tasarlandı. Çok kısa bir zaman içerisinde hizmete açacağımız BOSY Chef’s Bistro’da insanların keyifle vakit geçirirken yine birbirinden enfes lezzetler ve damak tatlarına uygun içeceklerle mest olacakları bir konsept hazırlıyoruz.

Gaziantep’te eğlence sektörünün diğer büyük şehirlerle kıyasladığımızda geri kaldığını söyleyebiliriz ve Gaziantep’te yaşayanların da Gaziantep’e gelen misafirlerin de BOSY Chef’s Bistro gibi bir mekânı fazlasıyla arzuladıklarını biliyoruz. Bu yüzden restoranımızın hizmete açılmasından dolayı duyduğumuz heyecan gibi BOSY Chef’s Bistro’nun hizmete girmesini de heyecanla bekliyoruz.

BOSY Chef’s Restoran ve BOSY Chef’s Bistro arasındaki fark nedir?

BOSY Chef’s Restauran ile BOSY Chef’s Bistro arasında benzerlik olduğu kadar farklılıklar da var. Öncelikle iki taraf da bir restoran ve bir eğlence mekânında aranan birçok hizmeti ve ayrıcalığı barındırıyor, dolayısıyla iki tarafta da misafirler oldukça keyifli vakit geçirebilecekler.

Ayrım noktasında BOSY Chef’s Bistro misafirlerimizin daha rahat eğlenebilecekleri, giyinebilecekleri ve daha sosyal vakit geçirebilecekleri bir mekân olarak öne çıkacak. Yemekler konusunda yine dünya mutfağından lezzetler sunulacak ama restoranımıza kıyasla daha çok fast food içerikli bir menümüz olacak.

Ancak iki farklı mekân ve atmosfer olsa bile temel amacımız benzersiz bir hizmet sunmak olduğu için genel olarak BOSY Chef’s markası olarak tek bir çatı altında hem restoran hem de bistro deneyimi sunabilmenin ayrıcalığını yaşatacağımız için mutluyuz.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT