Yükleniyor...

La Parina Floral Cafe ile Mutlu anlara, anılara şahitlik ediyoruz

15 Ekim 2024

En güzel anlara, anılara aracılık etmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen La Parina Floral Cafe işletmecisi İdil Konukoğlu, “Doğum günleri, ay ve yıl dönümleri, evlilik teklifleri, nişan ve düğün çiçekleri… Sayısız mutlu güne şahitlik etmek gerçekten çok kıymetli ve keyifli” diyor.

Çiçeklerin dekorasyonları tamamlayıcı bir unsur olmasının yanı sıra mekanlara enerji de kattığını söyleyen İdil Konukoğlu ev, işyeri ve organizasyonlar için tercih edilen çiçekler hakkında önemli ipuçları verdi. Çeşitli workshoplar düzenlediklerini ifade eden İdil Konukoğlu, bu workshopların oldukça yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Organizasyonlarda ve mekanlarda kullandıkları çiçeklerin sağlıklı ve taze olmalarına dikkat ettiklerine dikkat çeken İdil Konukoğlu, bu çiçeklerin büyük bir kısmını yurt dışından temin ettiklerini belirtti.  “Zevk, uyum ve özgünlük bizim işimizin vazgeçilmezi” diyen İdil Hanım ile yaptığımız söyleşiyi keyifle okuyacaksınız.

Çiçeğin dekorasyondaki öneminden bahseder misiniz?

Çiçeklerin bulundukları mekânlarda hem renkleriyle hem de enerjileriyle dekorasyonu tamamladığını düşünüyorum. Nasıl ki doğada gördüğümüz bitkiler, çiçekler bize enerji katıyor ve kendi içlerinde bir uyum sergiliyorlar iç mekânda da aslında aynı şekilde.

Dekorasyonlarda kullanılan çiçeklerde

belli başlı trendler var mı?

Son dönemde iç mekânlarda özellikle dekorasyonu tamamlamak adına salon bitkilerinin ve kesme çiçeklerin kullanımı oldukça yaygın. Starliçe, muz ağacı, fenix, monstera en trend salon bitkileri arasında. Kesme çiçekte ise lale, gala, ortanca, şakayık, gül oldukça popüler.

İşyerleri ve organizasyonlarda da vazgeçilmezdir çiçekler. Peki, bu alanlarda kullanılan çiçeklerdeki trendlerden bahseder misiniz?

İşyerlerinde de tıpkı evdeki gibi salon bitkileri oldukça trend. Ofis ortamını yeşillendirmek ve enerji katmak için çiçekler tercih ediliyor, aynı zamanda orkide, antoryum gibi yine saksılı bitkiler de oldukça yaygın. Kesme çiçek olarak ise genelde buketler tercih ediliyor. Ofis vazolarında mevsim çiçekleriyle hazırlanmış bir buket ile karşılaşmak mümkün:).

Organizasyonlarda ise son dönemde daha çok zarif çiçekler tercih ediliyor. Geçmiş dönemdeki trendlere göre daha sade ama daha şık aranjmanlar ile hazırlanmış organizasyonlar görüyoruz…  Lale, gala, ortanca, gül, şakayık, okaliptüs bu tarz organizasyonlarda tercih edilen popüler çiçeklerden. 

Workshoplar düzenliyorsunuz.

Neler yapıyorsunuz, bahseder misiniz? İlgi nasıl?

Evet, özellikle Ekim ayı itibari ile workshop sezonumuz açılıyor diyebiliriz. Sonbahar kapı süsü workshopları, balkabağı aranjmanı workshopları, yılbaşı kapı süsü workshopları, mini yılbaşı ağacı workshopları gibi birçok workshopumuz oluyor ve bunları daha da zenginleştirmeyi planlıyoruz. Workshoplara ilgi gerçekten oldukça fazla, bu da bizi çok mutlu ediyor. Workshop dönemlerini biz de dört gözle bekliyoruz çünkü biz de katılımcılar ile çok güzel vakit geçiriyor ve sosyalleşiyoruz:).  

Bu workshoplar devam edecek mi?

Evet workshoplarımız devam edecek ve takvimimize daha farklı workshop içerikleri de eklemeyi hedefliyoruz.

Çiçeklerin temininde bir hayli hassas ve özenli olduğunuzu biliyoruz, bahseder misiniz?

Çiçeklerimizi temin ederken öncelikle sağlıklı ve taze olmalarına dikkat ediyoruz. Çiçeklerimizin büyük bir kısmını yurt dışından temin ediyoruz.

Başarılı bir çiçek tasarımının sırrı nedir?

Kesinlikle göz zevki diyebilirim. Zevkli bir tasarımcının elinden en güzel tasarımların çıkacağına inanıyorum. Zevk, uyum ve özgünlük bizim işimizin vazgeçilmezi.

Çiçeklerin insan ruhu üzerinde yarattığı pozitif etki hepimizce malum… Siz de insanların mutlu olmasına aracılık ediyorsunuz. Bu, size ne hissettiriyor?

Gerçekten işimin en sevdiğim kısmı bu diyebilirim. Hep en güzel anlara, anılara aracılık etmek… Doğum günleri, ay ve yıl dönümleri, evlilik teklifleri, nişan ve düğün çiçekleri… Sayısız mutlu güne şahitlik etmek gerçekten çok kıymetli ve keyifli.

Peki, sizin en sevdiğiniz çiçek hangisi diye sorsak?

Ayırt etmek aslında çok zor benim için ama tek bir seçme şansım var ise sanırım şakayık derdim:). Hem güzelliğiyle hem kokusuyla hayran olduğum bir çiçektir.

İş hayatında çiçeklerle bu kadar iç içeyken evinizde de vazgeçilmeziniz diyebilir miyiz?

Keşke diyebilseydik:). Gün içerisindeki yoğunluğumuzun ve çiçeklerle iç içe olmanın etkisiyle sanırım her haftanın sonunda, ‘yine bu hafta eve çiçek götüremedim’ hüznü ile eve dönüş yapıyorum.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT