Yükleniyor...

Lezzet macerası arayanların adresi: My Starone

21 Mart 2024

Mutfağa, yemeklere küçük yaşlarda ilgi duymaya başlayan ve bu ilgisini profesyonel olarak hayata geçiren bir isim Fatih Şahin. Yurt dışında gastronomi alanında yıllarca çalışan ve dünya mutfağına dair önemli tecrübeler edinen Fatih Bey, bu tecrübesini Gaziantep’te işe dönüştürmeye karar verince ‘My Starone İtalyan Restoranı’ açar…

Müşteri memnuniyeti, kalite, lezzet, hijyen Fatih Şahin’in önem verdiği hususlardan sadece bazıları. Amaçlarını, “Yüksek kalitemizi devam ettirerek gerçek İtalyan pizzasını herkese tanıtmak ve gurme lezzetlerle buluşturmak”  olarak ifade eden Fatih Beyin hedefi ise şubeleşmek… Şimdi My Starone’da hangi lezzetler var, gelin hep birlikte öğrenelim.

Keyif alarak yaptığım, yapmak istediğim tek iş

Mutfağa ve yemeklere üniversite yıllarında ilgi duymaya başladığını söyleyen Fatih Şahin, “Amerika’da çalışma kararı aldığım zaman çalışılabilecek en iyi sektör restoranlardı. Bu sebeple restoranda çalışmaya başladım ve başladığım gün itibariyle bu sektöre aşık oldum. Ve gerçekten keyif alarak yaptığım ve yapmak istediğim tek iş olduğunu anladım. Zaman o kadar çabuk geçti ki geride kalan 18 yılda Yunanlılar ve Türkler ile New Jersey ve New York’ ta menajerlik, şeflik ve müdürlük tecrübelerim oldu. Bu süreçte ‘Fine dining’ kültürünü ve dünya mutfağını deneyimledim. Kendi restoranımı açmak için yer bakıyordum ancak ailevi sebeplerden dolayı ani bir karar alarak Türkiye’ye döndüm. Memleketim olan Gaziantep’e, öğrendiğim çok çeşitli kültürlerden kendimi yansıtan, kendine özgü bir restoran açmak istedim. Bu süreç doğal akışında gelişmeye ve büyümeye devam etti. Hala bugün bile yeni fikirler, yeni lezzetler sürekli planlarım arasında, doğru zamanda gerçekleşmeyi bekliyor” diye konuştu.

Gaziantep yeni lezzetlere açık

Gaziantep’in gastronomi kenti olmasının bu sektörün gelişmesi açısından avantaj olduğunu dile getiren Fatih Şahin, “Gazianteplilerin ilgisi sebebiyle bu şehirde yemek kültürünün çok gelişmiş olduğunu düşünüyoruz. Damak zevklerine çok önem veren, yeni açılan mekanlara hemen fırsat tanıyan bir kültüre sahibiz. Yeni lezzetlere açık fikirli olmalarının yanı sıra, kalite ve lezzete çok önem veriyorlar. Biz Gaziantep’teki ilk İtalyan restoranı olarak şunu söyleyebiliriz ki, yeni girişimcilere Gaziantep’in fırsat verdiğini gördük ve bu bizi çok mutlu ediyor. Ayrıca bölgemize ait kültürel lezzetlerimizin de dünyada bilinirliğinin artmasını arzuluyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep lezzete destek veriyor

Gaziantep’te bir İtalyan restoranı açma fikrinin nasıl doğduğunu da anlatan Fatih Şahin hikâyesini bizimle paylaştı, “Amerika’daki yıllarımdan beri Amerikan ve İtalyan restoranlarında çalıştığımdan dolayı; bu mesleği çok sevdiğim ve özellikle en iyisini yapabileceğime inandığım için restoranımı Gaziantep’te açmaya karar verdim. Gaziantep’te ve çevresinde insanların çok ilgisini çektik. Tabii ki bunun en önemli sebebi bu şehirdeki insanların kaliteye ve lezzete koşulsuz destek vermeleriydi. Bunu bizzat misafirlerimizle birebir sohbetlerimizde konuşuyoruz. Misafirlerimizin geri dönüşleri, olumlu/olumsuz eleştirileri bizim için her zaman değerli.”

Lezzetlerimiz büyük ilgi görüyor

Gaziantep’te ilgiyle karşılandıklarını söyleyen Fatih Şahin, “Her şeyden önce daha da önce belirttiğimiz gibi bu şehrin insanlarının lezzete ve kaliteye koşulsuz destek verdiğini biliyoruz. Buna güvenerek zaten olumlu ilgi göreceğimizi biliyorduk. Yoğun ilgi ve talep gördüğümüzü söyleyebiliriz. Aynı zamanda Türk müşterilerimiz hariç Gaziantep’te yaşayan İtalyan müşterilerimizden de ilgi görüyoruz” dedi.

25 çeşit pizzamız var

Menülerinde bulunan Napoli pizzasının çok sevildiğini belirten Fatih Şahin, pizzanın özellikleri anlattı, “Ekşi mayalı hamurla yapılıyor, bunun için en az 4 ila 9 gün arası yavaş mayalanmaya alınarak bekleyen özel bir hamur hazırlıyoruz. Elle açılması lezzetinin en önemli faktörü. Taş fırında pişmesi ve yüksek ısıda olması da lezzeti önemli ölçüde etkileyen pişirme teknikleridir. Bu özellikler ile birlikte tüm damak zevklerine hitap edecek şekilde hazırlanan 25 çeşit pizza menüsüne sahibiz.”

Zengin ve lezzetli bir menümüz var

Menülerindeki diğer lezzetlerinden de bahseden Fatih Şahin, şunları söyledi: “Lezzet macerası arayan herkese restoranımızın kapısı açıktır. Pizza dışında el yapımı makarna çeşitleri, lazanya, gurme sandwich, American Wrap ve burger çeşitleri, karbonhidrat sevmeyen müşterilerimiz için salata çeşitlerimiz de mevcut. Special menünüzde aynı zamanda Norveç somonu, Roma pizza, Fransız soğan çorbası, İsveç köftesi ve dana bonfile yer alıyor.

Dileyenler menümüzün büyük bir kısmına

mystaronepizzaandcoffe.com web sayfamızdan ulaşıp inceleme fırsatı bulabilirler. Special menümüzü de mekanımıza gelen tüm misafirlerimiz inceleyip, tadabilirler. Her ayın mevsimine özel çıkan ürünlerle sadece o ay çıkabilecek özel ürünlerimiz de olacak. Ayrıca Ramazan ayı süresince bol ikramlı ramazan menümüz de olacak, buradan duyurmuş olalım.”

Müşteri memnuniyetini önemsiyoruz

Hijyenden asla taviz vermediklerini ifade eden Fatih Şahin, “Nedir farklılıklarınız ve ayrıcalıklarınız? Mutfağınızda ya da ürünlerinizde nelere dikkat ediyorsunuz?” sorumuzu şöyle yanıtladı:

“Hijyen, hijyen, hijyen! Aynı zamanda kalite, lezzet, tazelik en önem verdiğimiz hususlardır. Farklılıklarımız ve aynı zamanda vizyonumuz ise kaliteden asla ödün vermemek. Misyonumuz ise yüzde 100 müşteri memnuniyeti ve sıcak aile, dost ortamını sunmaktır. Bu arada gelen tüm misafirlerimize porsiyonları bol ve çok çeşitli ikramlarımızı vermeye önem vermekteyiz. Özellikle patenti bize ait olan ve müşterilerimizin favorisi kremalı mantar çorbasını da ikram ediyoruz.”

Workshop talebi geliyor

Son 2 yılda birçok okuldan gelen talep nedeniyle pizza workshopları düzenlediklerini belirten Şahin, “Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile pizza workshopları gerçekleştirdik. Olumlu geri dönüşler aldık. İleriye yönelik de gelen talepleri mutlaka değerlendireceğiz” diye konuştu.

Şubeleşmek hedeflerimiz arasında

İleriye yönelik hedef ve planlarından da bahseden Fatih Şahin, “Amacımız yüksek kalitemizi devam ettirerek gerçek İtalyan pizzasını herkese tanıtmak ve gurme lezzetlerle buluşturmak. Şubeleşmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Servislerinin öğlen 12.00’de başlayıp, 22.00’ye kadar devam ettiğini belirten Fatih Şahin, “Getir uygulaması üzerinden de dışarıya servisimiz bulunmaktadır. Dışarı paket servis isteyen misafirlerimiz de gelip paket yaptırabilmektedir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller