Yükleniyor...

Lions Kulübü:

30 Mart 2023

Türkiye Lions Kulübü olarak deprem sürecinde AFAD ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü Dönem Başkanı Şebnem Oral, kısa sürede organize olarak depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Lions Kulübünün, afet ve acil yardım gerektiren durumlarda çok hızlı hareket edebildiğini belirten Şebnem Oral, “Mükemmel bir organizasyonumuz vardır. Pratiğiz, organizasyon becerimiz eşsiz. Bunu Marmara depreminin de dâhil olduğu birçok doğal afet sonrasında gösterdi. 6 Şubat’ta yaşadığımız, 11 ilimizi etkileyen depremde, MD Alert koordinatörümüz, AFAD ile koordineli çalışarak deprem bölgesinin tamamına ulaşmayı başarmıştır. Lions kulüplerimizin bağışları ve LCIF’ın göndermiş olduğu acil afet fonu ile depremzedelerin ihtiyaçları karşılanmıştır. 4 Lion’umuz AFAD merkez koordinasyonunda hizmet vermiştir” diye konuştu.

Yardımlar hızlı bir şekilde depremzedelere ulaştırıldı

Depremin ilk saatlerinden itibaren tüm Lions Kulüplerinin katılımı ile çeşitli yardımlarda bulunduklarını anlatan Oral, şu bilgileri verdi: “Öncelikle kan ihtiyacını karşılamak için Ankara kulüplerimiz, Kızılay’a kan bağışı çağrısı yapıp kan verdiler. Samsun’da 20 bin kişi kan bağışında bulundu. Türk Diyabet Vakfı ve Türk Eczacılar Birliği ile ortak koordinasyonlu olarak vakfımızın diyabet aracı eczane olarak deprem bölgesine geldi. Mersindeki eczacı Lion arkadaşlarımız ilk yardım kitleri hazırlayarak Hatay’a gitti. ODTÜ Mezunlar Derneği (ODTÜ‘lü Lionlar) ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz 6 yardım tırı Hatay’a ve ilçelerine ulaştı. Kuru gıda, su, kıyafet, jeneratör, ısıtıcı, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan170 adet tır ve kamyon başta Hatay olmak üzere deprem bölgesindeki tüm il ve ilçeye gönderildi. İsviçreli akut görevlisi Lion’lar Hatay’a geldi, arama kurtarmada çalıştılar. Adana ve Antakya’da İsveçli Lion’ların katkılarıyla sıcak yemek dağıtımı yapıldı.” 

Tüm Lions Kulüpleri seferber oldu

Depremzede vatandaşların aşka bölgelere taşınmasında da organize olduklarını anlatan Oral, “Kahramanmaraş’taki 12 kişilik iki aile üç aylık kiraları ödenerek, giyecek ve yiyecekleri temin edilerek tutulan iki eve yerleştirildi. Mamak Belediyesi mobilyaları temin etti. Hatay’dan Mersin’e insanlar taşındı, evlere yerleştirildi. Hastanede yatan hastalar için giyim eşyası temin edildi. 4 hayvanı sahiplendirdik. Mersin Ortodoks Kilisesinde barınma ve kuru gıda dağıtımı yapıldı. Mersin’den Adıyaman’a ilaç çadırı gönderildi. Kore’den 15 Lion Hatay ve Kahramanmaraş için geldi. Çadır kent kurulumuna yardımcı oldular. İsveç Lion’larından 1500 uyku tulumu, 600 adet atkı ve bere, Almanya Laubach Lions Kulübünden zemin yalıtım malzemesi, 120 adet uyku tulumu geldi” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği, İsveç Lion'larının destekleri, Lions Türkiye'nin her bir kulüp üyesinin emekleri ve çalışmaları ile Antakya'da çadır köy ile Adıyaman'da çadır kent kurulumu yapıldığını ifade eden Oral, son olarak şunları söyledi: “218 kurulu çadırımızda toplam 1000 depremzedenin konaklamaya başladığı Antakya Çadır Köyümüz tamamen aktif hale geçmiştir. 7 konaklama konteynırı, bir BM mutfak konteynırı, bir inşaatı tamamlanmak üzere yemekhane, bir büyük çocuk oyun çadırı, 16 WC, 20 duş, 5 koordinasyon ve depo konteynırı ve 5 depo çadırı mevcuttur. Aynı zamanda Gaziantep’te 200 kişilik çorba ve pilav ikramı yapıldı. Kelebek Restoranda 400 kişilik çorba ikramı yapıldı. Ankara’dan gelen ısıtıcı, battaniye, hijyen malzemesi, kuru gıda dolu iki yardım kamyonu Gaziantep’te vatandaşlarımıza teslim edildi. Gaziantep’ten, Kahramanmaraş’ın köyüne kuru gıda, ısıtıcı ve battaniye gönderildi. Gaziantep’te 100 adet soba ve çocuklar için kıyafet dağıtımı yapıldı. Gaziantep’ten Nurdağı’na 100 kişilik hijyen malzemesi ulaştırıldı.”

"6 yardım tırı Hatay’a ve ilçelerine ulaştı. Kuru gıda, su, kıyafet, jeneratör, ısıtıcı, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan 170 adet tır ve kamyon başta Hatay olmak üzere deprem bölgesindeki tüm il ve ilçeye gönderildi. İsviçreli akut görevlisi Lion’lar Hatay’a geldi, arama kurtarmada çalıştılar. Adana ve Antakya’da İsveçli Lion’ların katkılarıyla sıcak yemek dağıtımı yapıldı."

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT