Yükleniyor...

Müşteri memnuniyeti olmazsa olmazımız

20 Kasım 2023

Yaklaşık 50 yıldır peyzaj sektöründe faaliyet gösteren Karmen Peyzaj, sektörün önemli bir markası. İstikrarlı bir şekilde sürdürdükleri başarılı çalışmalarının ardında müşteri memnuniyetine verdikleri değerin önemli bir payı olduğunu belirten ziraat mühendisi İlker Mavi, işlerini severek yaptıklarını ve bunun da beraberinde başarıyı getirdiğini ifade ediyor.

Ekip olarak tüm projelerine aynı özeni gösterdiklerini belirten İlker Mavi, her projeyi kendine has özelliklerine göre ayrı ayrı tasarladıklarını ve sektördeki tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatıyor.

 

Projenin her aşamasını yakından takip ediyoruz

Karmen Peyzaj olarak peyzaj sektöründeki faaliyetleri ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren İlker Mavi, “Çalışmalarımız; Peyzaj projelendirme, yapısal ve bitkisel uygulama işleri, rulo çim üretimi, iç ve dış mekân bitkisel uygulamalar ve bahçe bakımları ile devam etmektedir. Toplu konutlar, fabrikalar, hastane, okul bahçeleri, otel, alış-veriş merkezleri, kafe ve restoranlar, kent parkları, bağ evleri, hobi bahçeleri, villa bahçeleri projelendirilmesi ve uygulaması da hizmet alanımızda. Bir villanın, sitenin, fabrika bahçesinin kaba inşaat aşamasında veya öncesinde projeye dâhil oluyor, yapı işleri tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayıp projeye göre sert zemin ve bitkilendirme aşamalarına geçiyoruz. Son olarak da yemyeşil bir bahçe olarak müşterimize teslim ediyoruz. Ancak işimiz bunlarla da sınırlı kalmıyor, peyzajın sürdürülebilirliği için ekiplerimizce yaptığımız işlerin kontrolünü de sağlıyoruz. Bu kontrollere istinaden de müşterimiz yapılması gereken işlerle ilgili bilgilendiriliyor.

 

Bunların dışında Karmen Peyzaj yurt dışından bitki getiren, kendi ithalatını yapan bir firmadır. İthalat yaptığımız ülkelerin başında İtalya, Almanya, Hollanda, Japonya, Çin ve İspanya gelmektedir. Bitki ithalatının yanı sıra ihracat da yapıyoruz, örneğin Irak’ta birçok bölgede hem peyzaj proje çalışmalarımız hem de oradaki villalarda, sitelerde uygulamalarımız da devam etmektedir” diye konuştu.

 

Müşterimizin memnuniyeti için özveriyle çalışıyoruz

“Aldığımız projelerde bizim için en önemli nokta; projenin başlangıcından işin teslimine kadar olan süreçte ve hatta sonrasındaki hizmetlerimizle müşterilerimizin memnun olmasıdır” diyen İlker Mavi, projelerde nasıl bir yol izlediklerini şöyle anlattı: “Bu prensipten yola çıkarak müşterimizin isteklerini analiz edip ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Proje onayından sonra da uygulama aşamasında projeyi alana taşıyıp yine müşterimiz ile birlikte sahada da istişare ediyoruz. Sonrasında dikim aşamasına geçip en son aşama olarak da çimimizin uygulamasını yapıp sahamızı işverenimize teslim ediyoruz. Proje aşamasından uygulama aşamasının sonuna kadar tüm ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışarak en büyük amacımız olan müşteri memnuniyetini sağlamak konusunda ellerinden geleni yapıyorlar.”

 

İşinizi severek yaptığınızda başarı kaçınılmaz

Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını söyleyen İlker Mavi, “Müşteri memnuniyeti olmazsa olmazımız. Çünkü onlar bizim işverenimiz, işimiz onlar sayesinde var oluyor. Diğer bir önceliğimiz ve önem verdiğimiz husus ise işimizi doğru ve olması gerektiği gibi yapmak. Bir de çalıştığımız projelerin önce bizim içimize sinmesi çok önemli. Her peyzaj alanını kendimiz yaşayacakmışız gibi benimseyip empati yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenledir ki müşterilerimizden aldığımız geri dönüşlere göre de birçok özel villa projesinde tercih sebebi oluyoruz. Aslında her şeyden önemlisi işinizi severek yapmanız. Severek yaptığınızda zaten yukarıda bahsettiğim tüm kriterler kendiliğinden oluyor” diyor.

 

Peyzajın önemi her geçen gün artıyor

Yoğun iş temposundan, gün içerisindeki koşuşturmalardan sonra insanların huzur içinde dinlenebileceği, rehabilite olabilecekleri alanlara ihtiyaç duyduklarını ifade eden İlker Mavi,  “Bu ihtiyacı gidermek için peyzaj çok önemli bir faktör. Tabii peyzajın, yeşil alanların çevremize ekolojik olarak katkısı da cabası. Pandemiyi ve bölgemizde acı bir tecrübe edinmemizi sağlayan depremi yaşamak tüm dünyanın bedeller ödemesine sebep olduğu gibi aslında peyzajın, açık yeşil alanların ne kadar önemli olduğunu da gösterdi bize. Yasaklar aslında dış mekânların hayatımızda ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğinin ispatı oldu. Depremde açık ve yeşil alanların, toplanma alanlarının oluşturulmasının kent ölçeğinde ne kadar önemli olduğunu tecrübe ettik. Evlerimize kapandığımız zamanlarda eminim ki o zamana kadar farkında olmadığımız bazı değerlerin kıymetini anladık. Bu değerler listesinin en başında da peyzaj geldi bence” ifadelerini kullandı.”

 

Peyzaj fonksiyonel olmalı

Peyzajı sadece görsel olarak düşünmenin ve bu yolda ilerlemenin doğru bir yaklaşım olmadığını vurgulayan İlker Mavi, “Peyzajın fonksiyonel olması da en az estetik değerler kadar önemli bir konu. Yapısal tasarımda kullanıcı ihtiyaçları önemli bir yer kaplıyor. Bitkisel tasarımda ise bölgenin iklimi ve ekolojik yapısını göz önünde bulundurduktan sonra bitki büyüme hızı, bitki büyüme şekli, bitki kök yapısı ve bitki gereksinimlerinin çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Aksi takdirde zaman geçtikçe istenmeyen durumlar söz konusu olabiliyor” dedi.

 

Peyzaj sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

İlker Mavi, peyzaj konusunda bir marka olan Karmen Peyzaj’ın ileriye yönelik plan ve hedeflerini şöyle anlattı: “Ben ve ekip arkadaşlarım rahmetli babam Mehmet Mavi’den aldığımız bayrağı daha ileriye daha özveriyle ve daha da gelişerek, geliştirerek taşımayı ilke edindik. Bu nedenle de dünyada ve Türkiye’de peyzaj sektöründe olan gelişmeleri yakından takip etmekte ve kendimize göre uyarlayıp uygulamalarımızı yapmaktayız."

 

Her proje özel olarak tasarlanıyor

Her projeyi kendine has özelliklerine göre ayrı ayrı tasarladıklarını belirten İlker Mavi, “Her alanın kendine has bir hikayesi var. Dolayısıyla kendine has projesi de olmak zorunda. Daha önce de belirttiğim gibi, peyzajı sadece görsel değil aynı zamanda fonksiyonel olarak da ele almak çok önemli bir konu. Örneğin bir hastane için peyzaj tasarımı yaparken, bölge iklimi ve ekolojik yapısının yanı sıra bitki renk ve formlarının, bitki çiçek renklerinin, oluşturulacak olan bitki kompozisyonlarının insan psikolojisi üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurarak bir tasarım yapmak gerekiyor. Villa bahçelerinde ise daha çok özel istek ve ihtiyaçlar devreye giriyor. O yüzden her alanın farklı kriterleri, farklı ihtiyaçları, farklı estetik kaygıları var. Bu farkındalıkta olduğunuz zaman yaptığınız her tasarım hem fonksiyonel hem estetik olarak kendine has oluyor zaten” diyor. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT