Yükleniyor...

NEW OLDIESS benim hayallerimin durağı

21 Mart 2024

Çocukluğundan bu yana tarihe ve tasarıma meraklı olduğunu, konsept ve özel işler yapmayı sevdiğini söyleyen tasarımcı Naz Demir Parlak ile “Eskiyi yenileme, dönüştürme, modernleştirme projesi” diye ifade ettiği kendi markası NEW OLDIESS’ı konuştuk. Seyahatlerinin, araştırmalarının ve çalışmalarının markasının gelişmesinde ve hayata geçmesinde önemli faktör olduğunu söyleyen Naz Demir Parlak, “NEW OLDIESS benim hayallerimin durağı” diyor.

NEW OLDIES ile yaşam alanlarına farklılık yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Naz Demir Parlak, ürünlerinin özel işçilik ve tasarımlar olmasının yanı sıra aynı zamanda tek ve onu alan kişiye ait olduğunu söylüyor.

NEW OLDIES İLE ESKİ VE DEĞERLİ ÜRÜNLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

NEW OLDIES markası hakkında bilgi veren Naz Demir Parlak, yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Markamız olan NEW OLDIES (Eski-Yeniler), adından da anlaşıldığı üzere bir eskiyi yenileme, dönüştürme, modernleştirme projesidir. Eskiye, bulunduğu döneme ait (1800’lerden bu yana olan) artık yapılamayan, yapılmayan, yerini modüler mobilyaya bırakmış olan mobilya ve aksesuarları yeniden gün yüzüne çıkarma çabasıdır. Gerek yaptığı/yapacağı mimari projelerle gerekse ürettiği ürünlerle tam bir ‘Eski–Yeni’dir.”

YAŞAM ALANLARINIZDA FARKLILIK YARATACAK

NEW OLDIES ürünleriyle yaşam alanlarına farklılık yaratacaklarını belirten Naz Demir Parlak, “Artık klişeleşmiş yaşam alanlarını ve yaşam alanlarında kullandığımız eşya, materyalleri klasik ama fikir olarak klasikten uzak, neo klasik, dozunda kullanılan renk ayarlarıyla bir eskiyi yenileme hali diyebiliriz. Hem klasik, kaliteden yeterince nasibini almış, eski sistemlerle detaylandırılmış ürün ve modeller olacak, hem de yeni aksesuar ve eşyalarla kombinlenebilecek, komfor ve ergonomik kullanımı bize vaat eden, abartıdan uzak fakat ihtişamlı bir bakış açısını sunmayı hedefliyoruz” dedi.

ÜRÜNLERİMİZ ÖZEL İŞÇİLİK VE TASARIMLARDIR

NEW OLDIES markasıyla Gaziantep’e yeni bir tasarım anlayışı sunmayı hedeflediklerini belirten Naz Demir Parlak, “Özel tasarımları, şu ana dek kimsenin yapmadığı, uzun yıllar kullanabileceğimiz zamansız mobilya aksesuarları üretmekteyiz. Bunlar; birinci sınıf ağaç malzeme kullanarak hazırlanan bakır, pirinç, tamamı yaprak varak ve el boyaması olan özel işçilik ve tasarımlardır. Bunun yanı sıra NEW OLDIES iç ve dış mimaride de kendi güçlü ekibiyle Gaziantep’e yeni bir tasarım anlayışı sunmak için kuruldu” ifadelerini kullandı.

BULUNDUĞU ORTAMIN AURASINI DEĞİŞTİRECEK

Geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını dile getiren Naz Demir Parlak ürün çeşitlilikleri hakkında şunları söyledi: “Ürün portföyümüzde yaşam alanlarında kullanılan demirbaş mobilyaların arasına serpiştirebileceğimiz, bir mobilya takımının arasına koyduğumuzda anında aurasını değiştiren mobilya parçaları ve aksesuarları üretiyoruz. Tamamı el işçiliği olan aksesuarlarımız; Dresuarlar, berjerler, yan sehpalar, orta sehpalar, portmantolar, çeşitli ölçülerde aynalar, çok amaçlı mini dolaplar, hall tree ve pek çok üründen oluşmaktadır.”

TEK VE ÖZEL TASARIMLAR

NEW OLDIES markasını ve ürünlerini ayrıcalıklı kılan özelliklerden bahseden Naz Demir Parlak, “Markamız bünyesindeki her ürün tek parçadır, onu alan kişiye ait olan ve bir ikincisi olmayan özel tasarımlardır. NEW OLDIES ‘in tasarlayıp ürettiği her ürün girdiği her ortama farklılık kapısı açar. Yeni, eski, antika, modüler mobilya gibi bütün parçalarınızla kombin yapabilme konforu sağlar” dedi.

KİŞİYE ÖZEL ÜRÜN VE DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUYORUZ

İç ve dış mimaride kendi tasarımları ve tarzları doğrultusunda hizmet ve danışmanlık verdiklerini belirten Naz Demir Parlak, “Müşterilerimizin hayat hikayesini dinleyerek, zevklerini gözeterek kendi tarzımızla buluşturup farklı, yenilikçi, dünya trendlerini takip eden ekibimizle şimdiye dek uygulanmamış projeler yapıyoruz. Müşterilerimize sıcak, samimi ama yeterince gösterişli ve ihtişamlı yaşam alanları yaratmaya çalışıyoruz.

Çalıştığınız ve yaşadığınız ortamları bizimle çalışarak yol aldıysanız hep orada kalmak isteyeceksiniz, bütün aktivitelerinizi size ait olan bir tek yerde gerçekleştirebileceksiniz” diye konuştu.

NEW OLDIES ‘İ MARKALAŞTIRMAK İSTİYORUM

İleriye yönelik hedef ve planlarından da bahseden Naz Demir Parlak, “NEW OLDIES ‘i markalaştırmak. Yaptığımız tasarımlar ve sunduğumuz tarzla bunu kitlesel bir zevke dönüştürmek. Yeni bir soluk getirmek ve tasarımda asla olmaz denileni gerçekleştirmek” dedi.

Naz Demir Parlak kimdir?

Kendimi tasarımcı olarak nitelendiriyorum. Kendimi ve yaptığım her işi en üst versiyonuna taşımayı seviyorum, ta ki mükemmele varana dek. 2008 yılından bu yana inşaat sektörünün içindeyim. Konsept ve özel işler yapmaktayım. Çocukluğumdan bu yana tarihe ve tasarıma meraklı biriydim daima… Gezip gördüğüm, yaşadığım ülkeler, yaptığım okumalar ve uğraştığımız iş beni bu yönde çok geliştirdi. Tarihe ve tasarıma olan tutkumu bana göre en doğru zaman olan 'şimdi'de hayata geçirmeye başlıyorum. NEW OLDIESS benim hayallerimin durağı… Eskiyi yeniyle sentezlemek, tasarıma farklı, abartıdan uzak, minimal ve konforlu bir gözden bakmak beni adeta doygunluğa ulaştıran bir durum... Yaşadığımız şehrin değerlerini ahşabın muhteşem dokusuyla bir araya getirdiğim dönem yansıtan tasarımlar yapıyor ve bunları, ‘kendi yaşam alanlarımızda nasıl konforlu hale getirebiliriz’ in yollarını arıyorum.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT