Yükleniyor...

Ozansoy Mücevherat’tan özel ‘Zeugma Koleksiyonu’

22 Aralık 2023

Ozansoy Mücevherat’ın Gaziantep kültürü ve tarihi için önemli bir yere sahip olan ‘Çingene Kızı’ mozaiğini kullandığı özel ‘Zeugma’ Koleksiyonu Zeugma Mozaik Müzesinde sergileniyor.

Zeugma Mozaik Müzesinde sergilenen özel Zeugma Koleksiyonunun Ozansoy Mücevherat açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Mesut Ozansoy, “Gazi şehrimizin tarihini, kültürünü hayatımızın her alanında kullanmayı, geçmişimize olan bağlılığımızı işlemeyi seven bir milletiz. Biz üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprakların önemli simgelerini insanlarımızın aksesuarlarında, kıyafetlerinde, gündelik yaşantısında bir obje olarak sergilemek istedik ve Zeugma Koleksiyonunu çıkardık. Hedefimiz çingene kızının turistler vasıtasıyla tüm dünyayı dolaşması ve koleksiyonumuzun dünya genelinde bilinmesi, Gaziantep’in kültür ve turizmine katkı sunmaktır. Kurulduğumuz 1953 yılından bu yana bizim için en özel ve keyifli proje oldu. Tüm ustalarımız ve bu projede emeği geçen herkes son derece büyük bir çaba sarf etti” diye konuştu. 

Bu koleksiyonun şimdiye kadar çıkarttıkları en anlamlı koleksiyonlardan biri olduğunu belirten Mesut Ozansoy, “Biz Ozansoy Mücevherat olarak bu özel koleksiyonumuzun siz değerli müşterilerimizin ilgisiyle çok daha farklı yerlere geleceğine inanıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür AŞ'nin işlettiği Zeugma Mozaik Müzesi mağazasında sergiledigimiz bu koleksiyon, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin desteğiyle siz değerli müşterilerimizle buluştu. Herkesi Zeugma Mozaik Müzesinde ve Sanko Park AVM’deki mağazamızda bulunan Zeugma Koleksiyonumuzu görmeye bekliyoruz. Bu şehir bizim, bu tarih bizim” ifadelerini kullandı. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT