Yükleniyor...

Özel hissetmeniz için: The Symmetric

24 Haziran 2024

Estetik ve güzellik ile ilgili uygulamaların alanında uzman hekimlerce yapılmasının önemine değinen The Symmetric kurucularından Dr. Can Tokgöz, “Kullandığımız ürünlerle, cihazlarımızın kalitesiyle, konumumuzla, fiziki koşullarımızla, sektörel gelişmeleri takip eden, sürdürülebilir hizmet anlayışımızla The Symmetric, şu anda güzel şehrimizin prestijli, güvenilir güzellik merkezlerinden biri konumunda” dedi.

Mezoterapi, ip askı, botox ve dolgu uygulamalarının yanı sıra klinikteki diğer branşlardaki hekimlerle beraber danışan ve hastalara kombine tedaviler uyguladıklarını belirten Dr. Can Tokgöz, sağlığına ve güzelliğine önem veren, kendini özel hissetmek isteyen herkesi The Symmetric’e beklediklerini söyledi.

Sağlığa ve güzelliğe dikkat etmek için tüm stres faktörlerinden uzak durmak, güzel beslenmek ve spor yapmak gerektiğine dikkat çeken Dr. Çan Tokgöz, doğru zamanda doğru uygulamalar yapıldığı takdirde güzel yaş almanın mümkün olduğunu ifade etti. Dr. Can Tokgöz güzellik ve sağlığa dair hizmet almak için gelen herkesin kendileri için çok değerli olduğunu, onların mutluluğu için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1993 Gaziantep doğumluyum, aslen Osmaniye Kadirliliyim. İlhame Hanımla 10 yıldır evliyiz, iki kızımız var. Elisa 9, Asya ise 3 yaşında.

2018 yılında Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 2019 yılında da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden denkliğimi aldım. 2020 yılında ilk olarak İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde göreve başladım. Orada birçok alanda çalıştım, çoğu alanın da yöneticiliğini yaptım. 2023 yılında The Symmetric markasını kurup merkezimizi açtıktan sonra sağlık ve güzellik alanlarında hizmet vermeye başladık. Tek amacımız güzel şehrimize prestijli ve vizyonlu işletmeler kazandırmak. Umarım hedeflerimize hep ulaşabiliriz.

Üzerinde yoğunlaştığınız uygulama ve tedaviler nelerdir?

Güzelliği sağlıkla birleştirince çok güzel işler yapacağımızdan emindik. Mezoterapiler, botox uygulamaları, dolgu uygulamaları ve ip askı uygulamalarının yanı sıra kliniğimizdeki diğer branşlardaki hekim arkadaşlarımla beraber danışan ve hastalarımıza kombine tedaviler uyguluyoruz.

Klinik olarak farklı bir yapılanmaya gittiniz. Neden böyle bir ihtiyaç hissettiğinizi anlatır mısınız?

The Symmetric bir güzellik merkezi. Biz doktor olarak bu merkezin kurucusu dahi olsak, sağlık tesisi olmadığımız ve hekimlerin yapabileceği muayeneleri ve tedavileri orada uygulayamadığımız için kliniğimizi hayata geçirdik.

The Symmetric olarak neyi hedefliyorsunuz? Bize biraz içeriğinden ve oluşumdan bahseder misiniz?

Kullandığımız ürünlerle, cihazlarımızın kalitesiyle, konumumuzla, fiziki koşullarımızla, sektörel gelişmeleri takip eden, sürdürülebilir hizmet anlayışımızla The Symmetric, şu anda güzel şehrimizin prestijli ve güvenilir güzellik merkezlerinden biri konumunda.

Neştersiz gençleşebilmemiz/genç kalabilmemiz mümkün mü?

Doğru yaşlarda doğru uygulamalar yapılırsa tabii ki mümkün. Yaş ile beraber vücudumuzda azalan kolajen, elastin, hyalüronik asit gibi bileşenlerin yerine konmasıyla birlikte cildimiz daha güzel yaş alabilir.

Hangi uygulamalara talep/ilgi yüksek?

En çok ilgiyi hyalüronik asit ve botox uygulamalarında görüyoruz.

Her uygulama herkese yapılabilir mi?

Hayır, yapılamaz. Öncelikle danışanın değerlendirmesi yapılır, şikayetleri dinlenir. Görüşmeler ve değerlendirmeler doğrultusunda her danışana özel uygulama ve tedavi protokolü uygulanır.

Özellikle de bu noktada danışanlarınıza/hastalarınıza kendilerini ehil ellere teslim etmeleri konusunda neler söylemek istersiniz?

Danışanların uygulama yaptıracağı sağlık kuruluşundaki hekime güvenmesi gerekiyor. ‘Merdiven altı’ diye tabir edilen yerlerde, sağlık çalışanı kimliği dahi olmayan kişilerin uygulamalarından kaçınmaları gerekir çünkü her işlemde komplikasyon gelişme ihtimalinin olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu durumda bir hekim tarafından değerlendirilerek oluşabilecek olumsuzluk ihtimallerinin minimum seviyelere indirilebileceğinin de vurgusunu yapmak isterim. Sağlık asla ucuza alınabilecek bir şey değildir.

Yaşlanmayı büyük oranda durdurabilen/güzel yaş almayı sağlayan gelişmeler konusunda neler söyleyeceksiniz?

Yaşlanmanın en büyük sebebi herkesin bildiği üzere stres, öncelikle sağlığımıza ve güzelliğimize dikkat etmek için tüm stres faktörlerinden uzak durmalı, güzel beslenmeli ve spor yapmalıyız.

Bizim alanımızla ilgili kısma gelince bu sektör çok hızlı değişen, gelişen ve büyüyen bir sektör. Kullanılan ürünlerin kalitesinden tutun, ürün alınan yerlerin güvenilirliği ve en önemlisi uygulama yöntemleriyle doğru zamanda ve doğru yerde yapıldığında çok etkili sonuçlar aldığımız doğrudur.

Özellikle bazı uygulamalar/tedaviler süreklilik gerektiriyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? Bu süreçte nasıl bir hasta/hekim ilişkisi yürütüyorsunuz?

The Symmetric kurucusu olarak sloganım şudur; “Seni özel hissettirmek için“... Bu misyonla inşa edilmiş bir işletmede kapıdan içeriye her giren insan bizim için çok değerli ve kıymetlidir. Her tedavide yaptığımız gibi, süreklilik gereken tedavilerde de değerli danışanlarımızla kurduğumuz güçlü iletişim sayesinde amaca yönelik çalışmalar yürütüyoruz ve herkesin mutluluğu için çalışıyoruz.

Botoks, dolgu gibi uygulamalara başlamak için bir yaş sınırı var mı?

Belirlenmiş bir yaş sınırı yok fakat yukarıda da bahsettiğim gibi bu işlemler zamanın bizden götürdüklerini yerine koymaya çalışmak amaçlı yapıldığı için erken yaşlarda özel istek ve değişimlerin dışında kullanılmasına bence gerek yok.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller