Yükleniyor...

Piar Sağlık ile 'iyiliği' paylaşıyoruz

13 Eylül 2023

Piar Sağlık Proje ve işletme Genel Koordinatörü, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seda Ünsal, ‘İnsan sağlığının bir bütün olarak değerlendirilerek iyileştirilmesi adına yaptığım çalışmalarımın, aldığım eğitimlerimin hayat bulduğu yer’ diye tanımladığı Piar Sağlık ile ‘iyiliği paylaştıklarını’ ifade ediyor.

Uzm. Dr. Ünsal, geçen yıl faaliyete başlayan Piar Sağlık projesi ile şahsi ofis kurma yetkisine sahip olan, bireysel ve bağımsız çalışmak isteyen sağlık meslek gruplarına donanımlı ve mevzuata uygun tasarlanmış hazır kiralık ofis imkânı sunduklarını belirtti. 

HASTALIKLARA BAKIŞIM DEĞİŞTİ  

İç hastalıkları uzmanı olarak, meslek hayatının ilk gününden itibaren insan bedeninin bir bütün olarak ele alınması gerekliliğine inandığını söyleyen Uzm. Dr. Seda Ünsal, insan vücudunda bütüne bakmadan, sadece var olan şikâyetler üzerinde yoğunlaşarak o yakınmaları susturmaya çalışmanın başarısız sonuçlar doğuracağını anlatıyor: “Son yıllarda geçmeyen şikâyetleri ve bazı kronik hastalıkları çok daha sık duyuyoruz ve bu hastalıklar hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya devam ediyor. Kronik yorgunluk, uyku bozuklukları, isteksizlik, artmış kaygı, tekrarlayan egzamalar, sindirim bozuklukları, tiroit hastalıkları, romatizma, erken menopoz, libido kaybı, kilo sorunları, diyabet, obezite, alerji gibi şikâyetler toplumda çok daha fazla karşımıza çıkmaya başladı. Bu noktada durup düşünmek lazım. İnsan bedeninin sağlıklı işleyiş mekanizmasını yani sağlıklı insan fizyolojisini bozan şeyleri bulup düzeltirsek bu kronik hastalıklardan ve geçmeyen şikayetlerimizden kurtulmamız mümkün olabilir. Uzmanlık eğitimimi tamamladıktan sonra bütüncül yaklaşım ve fonksiyonel tıp alanında pek çok araştırma yaptım. Sürekli tekrarlamasından muzdarip olduğum şikayetlerimin ve kendi kronik hastalığımın yeni kazandığım bakış açısı ile iyileştiğini gördüm, bu durum beni çok heyecanlandırdı ve hastalıklara bakışım değişti. Hastalarıma sağlayabildiğim fayda beni muhteşem bir mesleki tatmine ulaştırdı.” 

HER HASTA AYRI BİR DÜNYA GİBİDİR 

İnsan bedeninin fizyolojisinin mükemmel olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ünsal, hayatımızın akışının ve günümüz dünyasının bu mükemmel sisteme hasar verdiğini ve doğru çalışmasını bozduğunu anlatıyor: “Bu bozukluğa sebep olan eksiği bulup yerine koyduğumuzda ve zarar veren faktörü tespit edip uzaklaştırdığımızda zaten mükemmel olan fizyolojimiz sağlıklı çalışmaya başlıyor. Bunu yaparken gerekli ilaç tedavilerini başlayıp, tedavinin yanı sıra hastalara gerekli olan, yaşamlarına katmaları gerekenleri belirlemek esastır. Her hasta ayrı bir dünya gibidir. Hastanın ihtiyacı bazen bir ilaç veya serum tedavisi olabilirken, bazen özel bir egzersiz, bazen biorezonans terapisi, bazen beslenme danışmanlığı, bazen de psikoterapi olabilir. Kendimi kimi zaman hastalarıma eğitim verirken, kimi zaman kliniğimin bahçesinde birlikte yoga yaparken, kimi zaman da sadece sohbet ederken buluyorum. İyilik haline kavuşmak için önce iyiliği paylaşmak gerektiğini biliyorum. Hastaların iyilik haline kavuşması için çok yönlü yaklaşmanın gerekliliği ve her hastanın tedavisinin o hastaya özel olduğu tartışmasız bir gerçektir.” 

ESAS OLMASI GEREKEN BÜTÜNÜN GÜZELLİĞİDİR 

Toplumda güzellik algısının giderek standart uygulamalara ve birbirinin aynısı olmaya başlayan insan yüzlerine dönüşmeye başladığını belirten Uzm. Dr. Ünsal, “Halbuki esas olması gereken bütünün güzelliğidir. Çekilen selfilerde güzel çıkmak değil, bedenimizin her bir parçasının fonksiyonel olması gerçek amacımız olmalıdır. Güzel görünmek mutluluk hissi verir tabii ki ancak güzel görünürken yüz, saç, karın, bacak gibi organların ihtiyacına göre ve fonksiyonel sağlığı iyileştirmeye yönelik girişimlerin yapılması gereklidir. Bu sebeple hastalarıma tavsiye ettiğim her işlem o hastaya özeldir, güzellik amacıyla yapılan bir işlemin aynı zamanda sağlık da kazandırması hastaya bütüncül açıdan bakıldığında mümkün kılınabilir.” 

PİAR SAĞLIK HAYALLERİMİN BİR SONUCU 

“Piar Sağlık, insan sağlığının bir bütün olarak değerlendirilerek iyileştirilmesi adına yaptığım çalışmalarımın, aldığım eğitimlerimin hayat bulduğu yerdir” ifadelerini kullanan Uzm. Dr. Ünsal, “Bununla beraber bir hekim olarak en başta kendimin ve diğer hekimlerin veya diğer sağlık meslek gruplarının(diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, hemşire…) daha mutlu ve verimli çalışması adına kurduğum hayallerimin bir sonucudur. 

Üzerinde uzun yıllar çalıştığım ve geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğim Piar Sağlık projesi, şahsi ofis kurma yetkisine sahip olan, bireysel ve bağımsız çalışmak isteyen sağlık meslek gruplarına donanımlı ve mevzuata uygun tasarlanmış hazır ofis imkanı sunar. Kendi ofisini açmak isteyen sağlık profesyonellerinin zorlandığı birçok hizmetin (yönetim ve teknik destek, sekreterya ve danışmanlık, muhasebe, güvenlik, avukatlık, kafeterya hizmeti, malzeme-ilaç-evrak-depo hizmeti, web tasarım ve reklam…) en kaliteli şekilde organizasyonunu ve teminini sağlar. Kısmen benzer alanda hizmet veren kurumlar Türkiye’de bir kaç büyük şehirde mevcut. Ancak bu doğrultuda bölgede ve Gaziantep’te ilk ve tek marka Piar Sağlık’tır. Gaziantep’te merkezi konumda, yaklaşık 2100 m2 alan üzerine kurulu, ana bina kafeterya ve spor salonu olmak üzere 1000 m2 kapalı alan, 1600 m2 bahçe alanına sahip olması nedeniyle Piar Sağlık sevilen bir yaşam alanı haline geldi. Piar Sağlık projesi üzerinde çalışırken çıkış noktam yine ‘iyiliği paylaşmak’ oldu” diyor. 

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seda Ünsal kimdir? 

1986 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. Üniversite eğitimimi 2009 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım. 2015 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları ihtisasını bitirdim. Uzmanlık eğitimimi tamamladıktan sonra Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde dahiliye uzmanı olarak görev yaptım. 2019 yılında devlet hastanesindeki görevimden ayrılarak özel bir hastanede çalışmaya başladım. Hekimlik mesleğimin başlangıcından beri hep hayalini kurduğum kendi kliniğimi ve Piar Sağlık projemi 2022 yılı Eylül ayında hayata geçirmeyi başardım. Şu an kendi kliniğimde hastalarımla bir araya geliyorum. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT