Yükleniyor...

Point Bale ‘Oz Büyücüsü’nü sahneledi

24 Haziran 2024

Koreografisini Point Bale Kurucusu uzman bale eğitmeni Pınar Barılı Benli’nin hazırlayıp sahneye koyduğu ‘Oz Büyücüsü’ bale gösterisi büyük ilgi gördü.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşen ‘Oz Büyücüsü’ bale gösterisi davetlilerden büyük beğeni topladı. Gösterinin uzun bir süreçte, emek verilerek hazırlandığını belirten  Pınar Barılı Benli, gösteri sonrasında duygularını şöyle ifade etti: “Tüm yorgunluğumuz sahnede aldığımız alkışla geçti. Bu sene Point Bale‘nin ilk bale temsili oldu. Kadromuzu 4 yaşında baleye başlayıp 17 yaşa kadar baleye düzenli ve istikrarlı bir şekilde devam eden öğrencilerimiz oluşturdu. Konu olarak “Oz Büyücüsü” nü işledik. Hem sahneye koyduğum hem de koreografisi şahsıma ait olan bu eser için çok emek verdik. Eylül ayında eğitimimize başlayıp Şubat ayından itibaren bale temsilimiz için yoğun provalarla her detayı çalıştık. Sadece rollerimiz ve danslarımızla kalmayıp sahneye girişimiz, çıkışımız çok fazla sayıyla birlikte koordine olabilmek, ekip çalışması ve ekip ruhunu da deneyimledik. Yanı sıra küçük öğrencilerimizin toplu provalarda büyük öğrencilerimizi izleyerek bale anlamında ileride neler yapabileceklerini görmüş olmalarını sağladık. Bu durum da bizim için çok kıymetliydi. Ve tabii ki güçlü ve profesyonel bir teknik ekiple çalıştık. Tüm bunlar bütünleşince çok güzel bir bale temsili ortaya çıkmış oldu… En son toplu bir şekilde selama çıktığımızda duygularımız öyle yoğundu ki gözyaşlarımızı tutamadık. Alkışlarınız karşısında, ilginiz karşısında gurur duyduk.

Point Bale olarak Gaziantep’te sanata küçük de olsa katkımız olduğu için çok mutluyuz. Daha nice sanat dolu sahnede olacağımız günlere… Öncelikle sanata vermiş olduğu değer ve destekle bize bu sayfayı ayırmış olan çok sevgili Cemiyet Dergisine çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Bu vesileyle buradan yıl sonu temsilimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok ama çok teşekkür etmek isteriz.”

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller