Yükleniyor...

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu:

30 Mart 2023

Depremin ilk gününden beri sahada bir fiil bulunduklarını ve yaraları sarmaya çalıştıklarını ifade eden TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, “Ülkemizi yasa boğan 11 ilimizin yaşadığı bu afet sürecinden elbirliği ile iyileşerek kalkacağız” dedi.

Ülkemizin 6 Şubat günü yaşadığı yüzyılın afetinin 11 ilimizi elim bir şekilde vurduğunu anımsatan TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, “Hepimizin başı sağ olsun. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu duru-mun üstesinden gelmek, vatandaşlarımıza yardım için depremin ilk günün-den beri sahada bir fiil çalışıyoruz. Gelen yardım taleplerine cevap vererek yaraları sarmaya devam ediyoruz. TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu olarak üyelerimizle birlikte Sayın Valimiz Davut Gül’ün eşi Gülden Gül Hanı-mın kurmuş olduğu kadın STK başkanları ile de koordineli olarak yardımla-rımızı yaptık” dedi.

Bu afet sürecinden elbirliği ile iyileşerek kalkacağız

Yaşanan afetin etkilerinin çok büyük olduğunu belirten Ahi, “Özellikle Nur-dağı, İslahiye ilçelerimiz ve köylerimizde ihtiyaç listeleri giderek farklılaşıyor. İlk günlerde ulaşılamayan köylerimize barınma yardımı ve gıda yardımı yaptık. Şimdi de sağlık, hijyen ve gıda malzemeleri gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Nurten Öztürk’ün başkanlığında TOBB’un İstanbul merkez binasında gerçekleştirilen istişare toplantı-sında TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu olarak oluşturduğumuz Afet Sonrası Acil Eylem raporumuz ile tüm tespitlerimizi ve deprem bölgesindeki afetzedelerimizin sürdürülebilir bir yaşam kurması için hazırladığımız projelerimizin sunumu tüm başkanlarımıza anlattım. 81 il TOBB KGK başkanlarımı-za açık çağrıda bulundum. Ülkemizi yasa boğan 11 ilimizin yaşadığı bu afet sürecinden elbirliği ile iyileşerek kalkacağız” diye konuştu.

Yatırımcılara açık çağrıda bulunuyoruz

Bu bölgelerdeki ihtiyaçların uzun vadede süreklilik arz ettiğine dikkat çeken Ahi, “Bu ihtiyaçları karşılamaya devam ederken TOBB Gaziantep KGK olarak bölge halkına barınma ve iş imkanlar konusunda da projeler başlattık. Ulus-lararası ve ulusal boyutta bağlantılar kurarak köylerimize ve ilçelerimize yönelik iş atölyeleri kurdurarak tarım alanında da sürdürülebilir destekler sağlamaya çalışıyoruz. Bölge halkının refahını sağlayacak bu çalışma için yatırımcılara açık çağrıda bulunuyoruz. Afet sonrası bu bölgelerin en kısa zamanda kalkınması gerekiyor. Halkın konteynerlerde yaşaması uzun vadede psikolojik ve sosyolojik sorunları getirecek. Bunlara karşı acil önlem almamız gerekiyor. Üyelerimiz ile bu konularda projeler üretmeye ve bölgeye destek olmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bizler halk olarak çabuk unutuyoruz

Bölge insanlarına sağlık ve eğitim konusunda da destek olduklarını dile geti-ren Ahi, “Bölgeye eğitim seti ve hijyen paketi dağıtımı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bölge halkının ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması için el birliği ile çalışmaya devam etmeliyiz. Bu afetin zararı çok büyük. Bizler halk olarak çabuk unutuyoruz. Bölge insanlarının şu anki durumları unutulacak gibi değil. Uzun vadede bölge halkının bizlere her zaman ihtiyacı var. ‘Şimdi dayanışma ve yaraları sarma zamanı’ diyor hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT