Yükleniyor...

TÜKD:

30 Mart 2023

Depremlerin ardından Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak genel merkez ve 29 şube başkanlarından oluşan bir acil yardım grubu oluşturduklarını belirten Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği(TÜKD) Gaziantep Şube Başkanı Müge Tezel, bundan sonraki süreçte eğitim için desteğe devam edeceklerini, bölgedeki dezavantajlı öğrencilere desteklerini arttırarak yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli,11 ilimizi etkileyen yüzyılın en büyük depremlerinden birini yaşadığımızı ifade eden TÜKD Gaziantep Şube Başkanı Müge Tezel, “Deprem sonrasında binlerce ev yıkıldı ve on binlerce insan göçük altında kaldı. Evlerinden sağ çıkmayı başaran insanların maddi ve manevi yaralarının sarılması uzun bir zaman alacak. Bu süreçte; Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak genel merkez ve 29 şube başkanlarından oluşan bir acil yardım grubu oluşturduk. İlk olarak bu bölgede yaşayan 29 şubemizden burs alan öğrencilerimize ve ailelerine yardım eli uzattık. Bursiyerlerimizden hiç kaybımız yok ama aileleri ile birlikte çok zor durumda olan öğrencilerimiz bulunmakta. Onlara yardımcı olduk ve ayrıca bölgedeki şubelerimizle acil ihtiyacı olan kişilere elimizden geldiğince ulaştık” diye konuştu.

TÜKD olarak amacımız toplumsal iyileşmeyi sağlamaktır

“Adana ve Hatay’da şube başkanlarımız, üyelerimiz ve bursiyerlerimiz ile birlikte çok değerli çalışmalarımız oldu ancak her ne olursa olsun bölgedeki acıların ve çaresizliğin büyüklüğü gün geçtikçe artmaya devam ediyor” diyen Tezel, “Özelikle ilk alınan kararlardan birinin üniversite yurtlarının boşaltılarak, ilk feda edilenin eğitim ve öğrenciler olması ülkemizin geleceği açısından kaygılarımızı daha da arttırdı. Bazı yurtların hala boş olduğu bilgisini alıyoruz. Bu konuda yetkililerin uygun düzenlemeleri yapmaları için kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu acıları önlemek çağdaş bilimle mümkün

Yaşanan felaketlerin özelikle kadın ve çocukların toplumsal dezavantajlarını daha da derinleştirdiğini belirten Tezel, şunları söyledi: “Bu konuya dikkat çekmek ve kadınlara destek olmak için bu yıl 8 Mart’ta bütün şubelerimizden katılımcılarla Hatay’daydık. TÜKD olarak amacımız toplumsal iyileşmeyi sağlamak için çalışmaktır. Yaşanan her afette tekrar tekrar görüyoruz ki, bu acıları önlemek ancak liyakatle çalışan, çağdaş bilimin ışığında eğitim veren toplumlar için mümkün ve sürdürülebilir. Dernek vizyonumuza uygun olarak bundan sonraki süreçte eğitim için desteğe devam edeceğiz. Özellikle bu bölgedeki dezavantajlı öğrencilere desteklerimizi daha da arttırarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Umut ediyoruz ki bu dayanışma motivasyonuyla şehirlerin inşaasında bilim insanları, STK’lar ve yöneticiler birlik içerisinde el ele vererek sürdürülebilir yaşam alanlarını tasarlasınlar ve bu vesileyle yaşadığımız kötü günlerden hep birlikte güçlenerek çıkalım ve geleceğimize umutla bakabilelim.”

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT