Yükleniyor...

Tüm estetik uygulamalarımız kişiye özeldir

24 Haziran 2024

Medikal estetik ve güzellik alanındaki tedavilere yoğunlaştığını ve bu alanlardaki güncel gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten The Symmetric kurucularından Dr. İlhame İsmayilova Tokgöz, cildin gençleşmesini, yenilenmesini, daha güzel ve canlı görünmesini medikal yollarla sağladıklarını söyledi.

Her tedavinin kişiye özel olduğunu, iyi yaşamak, genç görünmek ve güzelleşmek isteyen herkesi kliniklerine beklediklerini söyleyen Dr. İlhame İsmayilova Tokgöz, özellikle botoks uygulamaları, mezoterapi, burun ve dudak dolgusu, ip askı, badem göz ve Fransız askısının çok fazla talep gören estetik uygulamalar olduğunu anlattı.

The Symmetric Estetik ve Güzellik Merkezinin ardından The Symmetric Clinic ile de hem güzellik hem sağlık alanında hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Dr. İlhame İsmayilova Tokgöz, “Bu iki alanın bir bütün olduğunu, Gaziantep’te de bu ihtiyacın şehrin potansiyelinden dolayı fazla olduğunu gözlemledik. Amacımız bu alanda hem fark hem de farkındalık yaratmak. Alanında deneyimli, özsaygı ve iletişimi yüksek hekimlerle çalışıyoruz” dedi.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1993 yılında Gence’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi burada tamamladım. Üniversite için Bakü’ye gittim ve Azerbaycan Medical Üniversitesi’nde tıp eğitimimi aldım. Bu süre zarfında medical estetik işlemlerine olan ilgim beni bu alana yöneltti. Eşim Can Beyle üniversite yıllarında tanıştık ve evlendik. İki kızımız var. Üniversite yıllarında okulun basketbol takımındaydım. Basketbol, modern dans, bale, yüzme, tenis, at biniciliği sporlarıyla ilgileniyorum. Moda, tarih özel ilgi alanlarım. Özellikle Türk tarihi çok ilgimi çekiyor. Etnik mekânlar, tasarımlar da son dönemde ilgi alanlarım arasında. Azerbaycan müzik, kültür, tarih açısından çok zengin, bunun da bu özel ilgimde çok etkisi var.

Üzerinde yoğunlaştığınız uygulama ve tedaviler nelerdir?

Medikal estetik ve güzellik alanındaki tedaviler olarak genelleyebilirim. Botoks uygulamaları, dolgu uygulamaları, mezoterapiler ve lazer tedavileri üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Medikal estetik alanındaki güncel değişimleri ve uygulamaları yakından takip ediyorum, bu alanın içinde olmaktan büyük keyif alıyorum.

The Symmetric Clinic ile farklı bir yapılandırmadasınız. Neden böyle bir ihtiyaç hissettiniz, anlatır mısınız?

Hem sağlık hem de güzellik alanında kendimizi var etmek ve göstermek istiyoruz. Çünkü aslında bu ikisinin bir bütün olduğunu, Gaziantep’te de bu ihtiyacın şehrin potansiyelinden dolayı fazla olduğunu gözlemledik. Amacımız bu alanda hem fark hem de farkındalık yaratmak. Alanında deneyimli, özsaygı ve iletişimi yüksek hekimlerle çalışıyoruz. İleriki süreçte düşündüğümüz başka projeler de olabilir.

The Symmetric olarak güzellik ve estetiğe dair uygulamalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Kimler, size hangi uygulamalar ve tedaviler için başvurabilir?

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki iyi yaşamak, genç görünmek ve güzelleşmek isteyen herkesi kliniğimize bekliyoruz. Onları özel hissettirmek için… Danışanlar yüzlerinde fark ettikleri asimetri, kırışıklık, çökme, göz çevresi morlukları ve çukurları ile cilt sorunları için bize başvurabilirler. Bizim için her danışanın cilt durumu, yapısı ve fiziki özellikleri hatta genetiği farklı olduğundan dolayısıyla uygulayacağımız işlemler de kişiseldir. Olması gereken doğru uygulamalar, danışan bazında değerlendirme yöntemiyle, tıbbi bilgi ve estetik bir gözle gerçekleştirilmelidir.

Neştersiz gençleşebilmemiz ve genç kalabilmemiz mümkün mü?

Tabii ki mümkün ve aslında bizim temelde yaptığımız da bu diyebilirim. Cerrahi işlem uygulanma gerekliliği olmayan ya da cerrahi işlem yaptırmak istemeyen danışanlarımızın var olan cilt ve yüz yapılarını daha fonksiyonel ve daha güzel hale getirmek için çabalıyoruz, uğraş amacımız bu yönde. Güncelde kullandığımız medikal estetik tedavilerindeki ajanlar; cildin kendi yapısında olan fakat yaş almayla birlikte azalan, eksikliğinin de yerine konması gereken maddeler; vitaminler, enzimler ve proteinler diyebiliriz kısaca. Bu ajanların cilde ve cilt altına enjeksiyonları cildin gençleşmesini, yenilenmesini ve daha güzel ve canlı görünmesini sağlamakta, hem de tam da istediğimiz bir şekilde, medikal yolla... Zinde olmak çok değerli.

Hangi estetik uygulamalara talep yüksek?

Özellikle botoks uygulamaları, mezoterapi ve dolgu işlemleri (burun ve dudak) çok fazla talep gören estetik uygulamalar... Ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinden olan ip askı, badem göz ve Fransız askısı gibi işlemler de çok fazla talep ediliyor diyebilirim.

Her estetik uygulama herkese yapılabilir mi? Özellikle bu noktada danışanlarınıza/hastalarınıza kendilerini ehil ellere teslim etmeleri konusunda neler söylemek istersiniz?

O kadar önemli bir noktaya değindiniz ki. Vücudumuzun her organında ve dokusunda olduğu gibi cildin de bir fizyolojisi var. Bu fizyolojiye gerçekten hakim olan, hangi uygulamaların nasıl ve ne şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini bilen kişiler tıp doktorlarıdır. Herhangi olası bir yan etki ya da komplikasyon olduğunda da durumu yönetmesi gereken yine bizleriz. Sanıldığının aksine hassas dokunuşlar, oranlar ve tıbbi bilgi gerektiren işlemler bunlar. Bu nedenle estetik uygulamalarınızı tıp doktorlarına yaptırmanız gerektiğine inanıyorum.

Her estetik uygulama herkese yapılabilir mi?

Tabii ki hayır. Cildin durumu (fizyolojik yapısı), yaş, cinsiyet, danışanın talepleri ve beklentileri yapacağımız işlemi ve uygulama dozlarımızı belirleyen temel faktörler. Yani her estetik uygulama herkese yapılamaz, yapılmamalıdır da. Çünkü hayatta her alanda olduğu gibi medikal estetik uygulamalarında da oran ve denge önemlidir. Uygun olmayan işlem beklentisi olan danışanlarıma da gerçekçi bir yaklaşım içerisindeyim. Bu nedenle bu alanda profesyonel bir hekimden destek almak gerekiyor.

Yaşlanmayı büyük oranda durdurabilen, güzel yaş almayı sağlayan teknolojiler konusunda neler söyleyeceksiniz?

Yaşlanma kavramından ziyade son yıllarda daha çok tercih edilen ‘sağlıklı yaş alma’ kavramını kullanmayı daha doğru buluyorum. Cildi genç tutmanın insan psikolojisi ve özsaygı üzerindeki olumlu etkilerini çok önemsiyor ve danışanlarım üzerinde de gözlemliyorum. Dış görsellik günümüzde giderek önem kazanıyor. Biz de insanların kendilerini daha iyi ve daha güzel hissetmeleri için bir nevi mesleğimizle aracılık yapıyoruz. Danışanlarımızdan duyduğumuz olumlu geri bildirimler de bizi mutlu ediyor, bizlere mesleki haz veriyor.

Özellikle bazı uygulamalar/tedaviler süreklilik gerektiriyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? Bu süreçte nasıl bir hasta-hekim ilişkisi yürütüyorsunuz?

Cildimiz, vücudumuzun yenilenebilen, değişebilen bir bölümü. Takdir edersiniz ki değişimler süreç alabiliyor ve tedavi yöntemleri zaman ve emek isteyebiliyor. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte ürünlerin çeşitliliği ve içerik kalitesi de giderek artmaktadır. Yeni teknoloji lazerler, cilt gençleştirme yöntemleri, anti-aging ajanlar, fokuslanmış ultrason teknolojileri ve radyofrekans yöntemleri gibi noninvaziv işlemler, cilt gençleştirmede büyük olanaklar sunuyor. Hasta-hekim ilişkimizde ilk adımımız danışana işlemleri doğru anlatmak, bilgilendirmek ve sürecin nasıl işleyebileceğine dair onları aydınlatmak. Danışanla kurduğumuz güven ilişkisi iletişim biçimimizden, bilgi ve deneyimimizden ileri gelmekte. Hastalarımızın uygulamalar sonrasında aldığı pozitif değişimler bizim bu yolda birlikte ilerlememizde en büyük etkenlerden biri. Olası yan etkiler hakkında bilgilendirmek ve nadir de olsa komplikasyon gelişirse durumu yönetmek de tabii ki bizim işimiz.

Botoks, dolgu gibi uygulamalara başlamak için bir yaş sınırı var mı?

Bunun için bir yaş sınırı yok. Cildin kırışıklık düzeyi, mimiklerin dozajı botoksta temel mihenk noktamız. Dolgu uygulamasında da yine hastanın rahatsız olduğu oranlar, bizim göz estetiğimiz, dolgu malzemelerinin kaliteleri ve içeriğini yorumlamamızla harmanlanıyor. Yani anlayacağınız danışan-doktor ilişkisinin bütünlüğü, doğru tıbbi uygulamalar ve tedaviye uyum üzerinden ilerliyor tüm basamaklar. Bu uyumun varlığı halinde güzel hatta mükemmel sonuçlar alabilmemiz mümkün.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller