Yükleniyor...

‘Up To You’ büyüyor

25 Ocak 2024

'Up To You' markasıyla adından başarıyla söz ettiren Sinem Güven, şimdi de kurumsal firmalarla yaptığı iş birliğiyle gündemde. A ve A Plus müşterisi olan firmaların kurumsal kimliklerine uygun özel ürünler yaptıklarını anlatan Sinem Güven, Gaziantep’teki markalarla da çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

M odellik, oyunculuk, tasarımcılık serüvenini 'Up To You' markasıyla taçlandıran 1995 Türkiye güzeli Sinem Güven, çalışmalarını dergimiz Cemiyet’e anlattı.

 Up To You hızla büyüyor.Şu an neler yapıyorsunuz?

Up To You’ya yeni kan geldi. Siz markanın perakende ayağını biliyorsunuz. Ürünlerim Beymen’lerde, kendi internet sitemde satılıyor. Portföyümüze yeni ürünler de eklendi. Daha önce hep vegan ürünler kullanıyorduk şimdi daha derisinden ürünler de kullanıyoruz. Askılı çantalarımız var, içine kredi kartlarını ve telefonlarınızı rahatça koyabileceğiniz… Onun dışında yeni mini kredi kartlıklarımız ve büyük shopping bag’lerimiz içlerinde büyük clutch’larıyla beraber geliyor. Bunlar 11 ayrı renkte çalışılıyor ve sipariş üzerine üretiyorum. Ürününüz kişiye özel üretiliyor ve seçtiğiniz renge göre en geç 3 hafta içerisinde elinizde oluyor. Çok sevildiler, çok da güzel gidiyor her şey.

Bir de kurumsal müşterilerimize yönelik Up To You’nun kurumsal bir ayağı var. İhracat yapıyorum. Accor Oteller Grubuyla çalışıyorum. İlk ihracatımı onlar için Dubai’ye yapmıştım. Türkiye Porsche müşterilerimden biri. Onların gift box’larını ben hazırlıyorum. İsviçre Bankası Safra Sarasin’in yılbaşı hediye kutularını yaptık. Arkas Holding müşterim. Ben biraz şöyle çalışıyorum, A ve A Plus markalarla iş birliktelikleri yapıyorum. Ürünlerin üzerine kendi logomu da koyuyorum. Markaların kurumsal kimliklerine uygun, onlara özel ürünler yapıyoruz. Ben onlar için neler yapabileceğimi, numunelerle onlara anlatıyorum. Onun üzerine ortak bir fikre vardığımızda özel üretime geçiyoruz. Özel el yapımı kılıflarında, özel kutularda hediye edilmek üzere teslim ediyoruz firmalara. 

Hediyeyi kişiselleştiriyoruz

A ve A Plus müşterisi olan markaların verdiği hediyeler çöpe atılsın istemiyorum. Evet, belki bizim ürettiğimiz ürünler biraz daha pahalı ancak en azından hediye edilen ürünün kullanılma garantisi oluyor. Ürünün üzerinde Up Tu You logosu oluyor ama hediyeler firmanın ismi olan bir kutu ile gidiyor müşterilerine. Bence bu hediyeleri en kıymetli kılan şey bu, ürünün bir kenara atılacak olmaması, kullanılacak olması. Ürün kişiselleştirilmiş oluyor. Üstelik insanlar kendilerine özel olarak gönderilen bu hediyeyi severek kullanıyorlar. Bir bankadan üzerinde kendi logosuyla gelen bir kartvizitliği hiçbirimiz kullanmıyoruz. Üstelik bu durum sürdürülebilirlik için de zararlı. Çok büyük markalarla çalıştım, hepsi beni çok iyi anladı ve birlikte uyumlu iş birliktelikleri yaptık. 

Gaziantep’te de çok fazla kurumsal firma var..

Gaziantep ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir il, önemli bir sanayi ve ticaret şehri. Gaziantepli markalarla işbirliği yapmayı çok arzu ederim. Bu belki çok klişe olacak ama ben buraya gerçekten evime gelir gibi geliyorum. O kadar kalpten ve samimi bir şekilde karşılanıyorum ki. Buradaki insanların gözlerindeki ışıktan, enerjiden büyük keyif alıyorum. Bakarsınız Gaziantep’teki markalarla da iş birliktelikleri yapabiliriz.

Firmalardan ne gibi talepler geliyor size?

Tüm farklı talepleri karşılıyoruz, çünkü çok farklı ürünler yapabiliyoruz. Örneğin defter, kalem kutusu, kozmetik çantası, farklı kredi kartlıkları, cüzdanlar, çantalar yapıyoruz. Ajanda yerine deri kaplı defter yapıyorum mesela. İçindeki defter bittiğinde deri kılıfı çöpe atılmıyor, içine yeni defter takabiliyorsunuz. Böylelikle sürdürülebilirliğe de katkıda bulunmuş oluyoruz. Ürünlerde firmaların kurumsal renklerini de kullanıyoruz. Kurumlara özel çalışıyoruz.

İstenilen miktarda üretilebiliyor mu peki?

100 tane ürün de yapabiliyoruz, içerisinde farklı parçalar bulunan 5 bin kutu da hazırlayabiliyoruz. Çok adetli üretimi rahatlıkla yapabiliyoruz. Şahane bir atölyem var, birlikte güzel işler çıkartıyoruz. Aramızda güzel bir enerji oluştu, uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Zaten Up Tu You’nun hikâyesini biliyorsunuz. Logomuz yusufçuk… Sadece zenginlik, bolluk, bereket değil sağlık da dağıtıyor. Benim hayatıma da öyle girdi, ürünümü edinen arkadaşlarımdan da güzel şeyler duyuyorum. Beni en mutlu eden tarafı da bu…

Yıllardır moda dünyasının içinde bir isim olarak Gaziantepli kadınların tarzını nasıl buluyorsunuz?

Gaziantepli hanımlar modayı o kadar yakından takip ediyorlar ki ben o konuda onlar kadar güncel değilim:). Çok şık giyiniyorlar, kendilerine has bir tarzları var. Gördüğüm kadarıyla herkes kendi bedenini tanıyarak, bilerek yapıyor kıyafet seçimini. Çok zevkliler. Ve hepsinden de güzel olan kocaman kalpleri olması. Üretme şevkleri ve yardımlaşma çabaları gerçekten takdire şayan. Ülkeye örnek teşkil ettiklerine inanıyorum.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller