Yükleniyor...

Yeni başkan Dr. Osman Gazi Kiraz

10 Ağustos 2023

İstanbul Gaziantepliler Derneği başkanlığını 4 yıldır başarıyla yürüten Dr. Oya Öztan Peker görevini Dr. Osman Gazi Kiraz'a devretti.

Prof. Dr. Necmettin Sökücü başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda İstanbul Gaziantepliler Derneği geçmiş dönem başkanı Dr. Oya Öztan Peker görev süresince yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verirken Dr. Osman Gazi Kiraz, yeni dönem başkanı seçildi.

İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin, kuruluşu 1936 yılına dayanan, çok kıymetli iş adamlarının, akademisyenlerin, bilim insanlarının yer aldığı köklü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu anlatan Dr. Kiraz, “Derneğimiz Gaziantep bürokrasisi, siyaseti, spor camiası ile İstanbul siyaset, spor ve sanat camiası arasında bir köprü olmakla beraber İstanbul’da Gaziantep lobisi oluşturmaya çalışmaktadır.  İstanbul’da eğitim gören Gaziantepli gençlerimize burs vermek başlıca faaliyet alanlarımızdan biri olup İstanbul’a deplasmana gelen farklı branşlardaki kulüplerimizin her daim yanındayız. Aynı zamanda İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Gaziantep buluşmaları, baloları ile birlik beraberlik içinde olup bundan sonraki süreçte de organizasyonlarımız daha da artacak, Gaziantep-İstanbul buluşmaları devam edecektir. Gaziantep kültürünü İstanbul’da da yaşatmayı ve tanıtmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT