Yükleniyor...

Yeni kliniğimizde en güncel sağlık hizmetlerini sunuyoruz

10 Ağustos 2023

Teknolojik gelişmelerle birlikte kısırlık tedavisinde başarı oranının gün geçtikçe arttığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Bülent Kahraman, yeni kliniklerinde de uyguladıkları tüp bebek tedavisindeki güncel gelişmeleri paylaştı. Hastalara gereken önemi ve özeni göstermek için butik sağlık hizmeti sunduklarını belirten Opr. Dr. Kahraman, “Hastalara uyguladığımız tedavinin başarılı bir şekilde sonuçlandığını görmek bizim için mutluluk” dedi.

Tüp bebek uzmanı da olan Opr. Dr. Kahraman, gebelik kaybı ve kısırlık tedavisi konusunda kliniklerinde büyük ilerlemeler kaydettiklerini anlattı. Bazı kadın hastalıklarında da uygulanan PRP yönteminin gebelikte başarı oranını arttırdığını ve kliniklerinde bu yöntemi kullandıklarını belirten Opr. Dr. Kahraman, genital estetik konusunda da üst düzey hizmet verdiklerini ifade ederek, “Vajina daraltma, idrar kaçırma cerrahisi, Hyaluronik asit uygulamaları, mezoterapi, genital gençleşme, annelik estetiği gibi birçok yöntemi klinik ve hastane koşullarında hastalarımıza uygulamaktayız” dedi.

 

Kısırlığı(İnfertilite) oluşturan faktörler

Kısırlık nedenlerinin erkek faktörü, yumurtlama bozuklukları, uterin-tubal faktörler ve sebebi açıklanamayan faktörler gibi başlıklar altında toplanabileceğini kaydeden Opr. Dr. Kahraman, kısırlığa sebep olan faktörlerin doğru yöntemlerle tespit edilerek tedavi edildiğini belirtti: “Erkek faktörü tespit edildiğinde konusunda uzman, ekibimizdeki andrologdan yardım alınarak tedavinin düzenlenmesi gerekir. Ovulatuar bozukluklar sıklıkla görülmekte olup kişiselleştirilmiş bilimsel yaklaşımla en doğru tedavi seçilir. Rahim ya da tüplerle ilgili olan faktörler de örneğin; rahim içi yapışıklıklar, rahim kavitesine yerleşmiş kitleler, tubal yapışıklıklar endoskopi dediğimiz kapalı cerrahi yöntem ile ideal şekilde çözüme kavuşabilmektedir. Bu konudaki 15 yılı aşkın tecrübemizle birçok hastamızın mutluluğuna şahit olduk. Sebebi açıklanamayan durumlarda yardımcı üreme tekniklerine veya tarımsal ve operatif endoskopik cerrahi tekniklerine başvurmaktayız.”

 

HASTA DOSTU YAKLAŞIM ÖNEMLİ

Tedavilerde kişiselleştirilmiş, bilimsel ve hasta dostu yaklaşmaların önemine değinen Opr. Dr. Kahraman, “Hastanın psikolojik olarak rahatlaması, durumunun net ve anlaşılır bir şekilde ortaya konulması ve tedavisine güven içinde başlanması çok önemli. Çift bu noktada ‘bir bütün’ olarak değerlendirilmeli, bir tarafa yüklenmek doğru olmadığı gibi sorunun çözümünde birlikte hareket etmek de yine aynı şekilde önemli” dedi.

 

TEDAVİDE KULLANILAN İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ GEÇİCİDİR

Yumurta gelişi için kullanılan ilaçların enjeksiyon bölgesinde kızarıklık ve ağrı, göğüslerde hassasiyet, yorgunluk, kasıklarda ağrı gibi yan etkileri olabildiğini belirten Opr. Dr. Kahraman, “Özel protokollerde uyguladığımız yumurtalıkları baskılayıcı tedavilerde kuruluk hissi, ruh hali değişikleri, baş ağrıları gibi yan etkileri olabilmekte ama bilinmelidir ki bu etkiler geçicidir. Erken menopoza girme, aşırı kilo alma gibi yan etkiler bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

TÜP BEBEK TEDAVİSİ KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TEDAVİDİR

Tüp bebek tedavisinin süresi hakkında bilgi veren Opr. Dr. Kahraman, “Genel olarak ilaçların kullanılmaya başlamasından embriyo transferine kadar geçen süre 15-22 gün arasındadır. İnfertilite yani kısırlık problemi yaşayan çiftlerin bir kısmına tüp bebek tedavisi önerilir. Özellikle ileri kadın yaşı, azalmış yumurtalık rezervi, sperm değerleri çok kötü olan veya tüpleri tıkalı olan çiftlere direk tüp bebek tedavisi önerilebilir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüp bebek tedavi yöntemlerinde teknolojik birçok gelişme kaydedilmiştir” dedi.

 

PRP, BAZI KADIN HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE DE KULLANILMAKTADIR

PRP’nin ‘Platelet Rich Plasma yani plateletten zengin plazma’ anlamına geldiğini ifade eden Opr. Dr. Kahraman, işlem ve faydaları hakkında şunları söyledi:

“Kanın bazı işlemlerden geçirildikten sonra kırmızı kan hücrelerinden ayrıştırılarak, büyüme faktörlerinden ve bazı proteinlerden zengin kısmının elde edilmesi işlemidir. PRP tedavisi, kolunuzdan hekim tarafından alınan 10 cc kadar az bir kan kullanılarak yapılıyor. Alınan bu kan, santrifüj cihazında yüksek devirde çevrilerek 9-10 dakika sonunda platelet dediğimiz kan hücrelerinden ve GF dediğimiz büyüme faktörlerinden zengin plazma kısmı elde edilerek yapılıyor. Bu plazma, ihtiyaç duyulan cilt bölümlerine çok ince uçlu iğneler vasıtası ile enjekte ediliyor. PRP’in içinde normal kana göre 10 kat daha fazla büyüme faktörü bulunur. Bu büyüme faktörleri ve özel proteinler sayesinde uygulandığı yerdeki yara iyileşmesini hızlandırır. İlk olarak ortopedi ve spor yaralanmalarında kullanılmaya başlanan PRP, bazı kadın hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır.”

 

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE PRP’NİN YERİ

Tüp bebek tedavisinde başarılı bir gebelik için rahim zarı kalınlığının yeterli olması gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Kahraman, “Rahim zarının istenenden daha ince kaldığı ve önceden rahim zarında oluşan yapışıklıklar açıldıktan sonra uygulanan tedaviyle rahim zarı kalınlaşmayan kadınlarda kendi kanlarından elde edilen trombositten zengin plazma tedavisi uygulanır. Tüp bebek tedavisi uygulamasında, rahim zarı kalınlığı istenenden daha ince olan kadınlara, mevcut tedaviye ek olarak PRP serumunun rahim zarına uygulanmasıyla gebelik başarısı artırılır” diye konuştu.

 

PRP, TÜP BEBEK TEDAVİSİNDEN 1-2 AY ÖNCE UYGULANIR

“Rahim duvarını kalınlaştırmak için veya tekrarlayan implantasyon başarısızlığı nedeniyle tüp bebek tedavisinde PRP yapılacaksa; PRP embriyo transfer edilmeden önce 2-3 defa verilir” ifadelerini kullanan Opr. Dr. Kahraman, “Son PRP uygulamasından 3 gün sonra da embriyo transfer edilir. Yumurta gençleştirmek için tüp bebekte PRP uygulanacaksa, yine hastanın kanından hazırlanan PRP tüp bebek tedavisinden 1-2 ay önce uygulanır” dedi.

 

PRP kimlere uygulanır?

PRP’nin tüp bebek tedavisinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Opr. Dr. Kahraman, “Başarısız tüp bebek tedavisi denemeleri olanlar, rahim zarı yeterince kalınlaşmayanlar, genellikle ileri yaşta olan, yumurtalık rezervleri az olanlar, menopoza girmek üzere olan kadınlar, vajina yenileme, vajina gençleştirme tedavisi yapılan kadınlar, rahim ağzı yaraları ve genital bölgedeki liken skleroz tedavilerinde uygulanır” açıklamasında bulundu.

 

PRP, TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BAŞARI ŞANSINI ARTIRMAKTADIR

“Tüp bebek tedavisi yapılacak olsa bile kadın yaşı ilerledikçe toplanacak yumurta sayısı azalacağı için hamile kalma şansı da azalacaktır” diyen Opr. Dr. Kahraman, şunları söyledi:

“Over rezervi azalmış bu hastalarda gebelik şansını artırmak için birçok yeni tedavi denenmektedir. Tüp bebekte PRP yöntemi de bu düşünceyle ortaya atılmıştır. Yapılan bilimsel çalışmalar, tüp bebek tedavisinde PRP uygulamasının başarı şansını artırdığını göstermiştir. Ama tüp bebek ve PRP yeni bir yöntem olduğu için PRP etkinliğinin başka çalışmalarla da gösterilmesi gerekmektedir.

Tüp bebek başarı şansını etkileyen en önemli üç parametre; embriyo kalitesi, endometriyum reseptivitesi ve immünolojik nedenlerdir. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalar üzerinde yapılan bir çalışmada, hastaların yüzde 90’ının PRP tedavisi sonrası gebe kaldığı tespit edilmiştir.”

 

BUTİK SAĞLIK HİZMETİ SUNUYORUZ

Hastalarına gereken önemi ve özeni göstermek için kendi muayenehanesinde hizmet vermeyi tercih ettiğini söyleyen Opr. Dr. Kahraman, “Butik tedavinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gaziantep’te doğurganlığın diğer illere oranla daha fazla olması nedeniyle beraberinde gelişen idrar kaçırma, cinsel organ sarkması gibi sorunlar da diğer illere oranla bir hayli fazla. Bu hastalıkların tedavileri ve gerekli operasyonları muayenemizde yapılmaktadır. Son 12 yıldan beri tekrarlayan gebelik kaybı ve kısırlık tedavisi konusunda büyük ilerlemeler kaydettik ve çözümler ürettik. Randevulu çalışıyoruz ve hastalarımızı bekletmeden, onlara geniş vakit ayırarak tedavi sürecini tamamlıyoruz’’ diye konuştu.

 

ÜST DÜZEY TEKNOLOJİ KULLANIYORUZ

Ultrasonografinin kadın hastalıkları ve doğum dalında muayenenin en önemli kısmını oluşturduğunu kaydeden Opr. Dr. Kahraman, “Bu noktada kullanmış olduğunuz cihazın en üst düzeyde olması hekimi ciddi anlamda destekler. İşine yatırım yapmak her zaman kazandırır. Bu anlayışla, görüntü kalitesinde üst düzey fark yaratan Voluson E8 cihazı ile hastalarımıza her zamankinden daha iyisini vermeye çalışıyoruz. Hem detaylı ultrasonlarda hem de 4D HD LİVE, E8 e özel silüet ve stüdyo teknolojileri ile hastalarımıza bebekleri ile ilgili güzel hatıralar sunuyoruz” dedi.

 

HASTALARIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ

“Hastalara uyguladığımız tedavinin başarılı bir şekilde sonuçlandığını görmek ayrı bir haz bizim için” diyen Opr. Dr. Kahraman, “Onların mutluğunda yanlarında olmak, sıkıntılarını çözmek farklı bir duygu, parayla satın alınamayacak kadar mutluluk veriyor. Hastalarımın gebelikleri sonrasında da bizi ailenin hekimi olarak görmeleri, yola bizimle devam etmelerinin yaşattığı duygu bizim için vazgeçilmez” diye konuştu.

 

KISIRLIK TEDAVİSİ İÇİN GEÇ KALINMAMALI

“35 yaş üzeri hastalarımızda 6 ay, 40 yaş üstü olan veya geçirilmiş over cerrahisi radyoterapi tedavisi görmüş olan, ailede erken menopoz öyküsü bulunan hastalarımızda süre bekletmeden tedavi başlanabilir” ifadelerini kullanan Opr. Dr. Kahraman, süreç hakkında şu bilgiyi verdi:

“Kadın üreme sistemini etkileyen en önemli faktör yaştır. Özellikle 44 yaş üstü gebe kalabilme oranı ciddi biçimde azalmaktadır. Hikâyenin ayrıntılı bir biçimde alınması, ailesel öykü, kromozomal bir rahatsızlığın olup olmadığının tespiti, erkek faktörünün olup olmadığının sorgulanması ve tetkik edilmesi, olası bir erkek faktöründe doğru yönlendirmenin yapılması çok önemlidir. Kadın üreme sistemini irdelemek amacı ile hormon profilinin görülmesi, jinekolojik muayene ve ultrasonun yapılması ve şüphe halinde histerosalpingografinin çekilmesi birçok faktörün tespiti konusunda ciddi faydalar sağlamaktadır.”

 

GENİTAL ESTETİK KONUSUNDA ÜST DÜZEY HİZMET VERMEKTEYİZ

Estetik ve genç kalma arzusunun günümüzde artık bir ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Opr. Dr. Kahraman, “İnsanı bir bütün olarak düşündüğümüzde, yaş ve doğumlardan kaynaklı genital estetik de sağlık ihtiyacı haline gelmiştir. Üyesi olduğum International Training Center of Genital Aesthetics camiası sayesinde şehrimizde genital estetik konusunda üst düzey hizmet vermekteyiz. Vajina daraltma, idrar kaçırma cerrahisi, labioplasti, hudoplasti, genital otolog dolgu, Hyaluronik asit uygulamaları, mezoterapi, genital gençleşme, annelik estetiği gibi birçok yöntemi klinik ve hastane koşullarında hastalarımıza uygulamaktayız” dedi.

 

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Tüp Bebek Uzmanı Opr. Dr. Bülent Kahraman kimdir?

1978 Yılında Gaziantep’te doğdu. Ortaöğretimini Gaziantep Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak, 2002 yılında mezun oldu. İhtisasını, 2007 yılında Ankara Etlik SSK Kadın Hastalıkları, Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller